Guide til valg af håndvægt-sæt

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Viking

Testvinder

Abilica Trio

Komplet sæt

Odin Hex

Testvinder

Abilica Trio

Vores favorit

Viking

Komplet sæt

Odin Hex

Et sæt håndvægte er uden tvivl et af de mest populære træningsredskaber. Dette skyldes uden tvivl, at der er rigtig mange anvendelsesmuligheder med håndvægte – særligt hvis også man ejer en træningsbænk. 

Gør man dette, er der faktisk nærmest ikke nogen muskelgrupper, man ikke kan træne via øvelser, der involverer håndvægte. 

At købe et sæt håndvægte frem for blot én håndvægt har én altoverskyggende fordel, og det er, at du får mulighed for at træne med to håndvægte simultant, hvilket er et krav for en lang række øvelser. 

Ligeledes byder mange håndvægt-sæt på en stor mængde håndvægte i forskellige vægtklasser. Sådanne sæt giver dig mulighed for løbende at øge vægtbelastningen, i takt med at du bliver stærkere og mere udholden.

Der findes enormt mange forskellige håndvægt-sæt, og i denne her produktguide præsenterer vi dig for vores bud på de 6 allerbedste. Buddene tager afsæt i dybdegående research, hvor vi har orienteret os grundigt i et utal af tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser samt produktbeskrivelser. 

Tilmed har vi forsøgt at sammensætte en produktguide med forskelligeartede bud, så der er noget for enhver smag og ethvert behov.

Vores bud på de 6 bedste håndvægt-sæt

Herunder følger vores bud på 6 bedste håndvægt-sæt. Hvert bud er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte håndvægt-sæt rigtig godt at kende. Ligeledes har vi tilføjet en oversigt over forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe det håndvægt-sæt, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

Abilica WeightSet

Derfor anbefaler vi dette ✓

Vægt: 2 x 13 kg

Tilpas vægten

Dette håndvægt-sæt består af to håndtag, fire låseskiver og 12 vægtskiver. Sidstnævnte kan afmonteres og flyttes rundt på – sætter du fx samtlige vægte på samme håndtag, får du en tung håndvægt, som nok skal give dig sved på panden. Du kan også vælge at fordele vægtskiverne ligeligt, så du har to lettere håndvægte at træne med.

Håndvægt-sættet består af følgende:

 • 2x håndtag (1,25 kg)
 • 4x 0,5 kg vægtskiver
 • 8x 1 kg vægtskiver
 • 4x låse (0,25 kg)

Holdbare og robuste

Håndtaget på disse håndvægte er produceret i forkromet stål, og vægtskiverne i støbejern. Du kan derfor være sikker på, at håndvægtene kan tåle stort set alt, hvad du kan udsætte dem for.

Opbevar sættet i den medfølgende kuffert

Når du ikke er i fuld sving med din træning, og håndvægtene derfor ikke er i brug, kan du opbevare dem i den medfølgende opbevaringskuffert. I kufferten har du styr på alle stumper og stykker, ligesom du nemt kan flytte rundt på håndvægtene.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 13 kg
 • Antal vægtskiver: 12 stk.
 • Materiale: Støbejern og forkromet stål

Abilica Trio

Derfor anbefaler vi dette ✓

Abilica Trio - Lette håndvægte
Vægt: 2 x 1, 2 og 3 kg

Last updated: 2024-04-12 05:44:16

Det anerkendte træningsmagasin iForm har kigget nærmere på håndvægte, hvor det blev til en anbefaling af Abilica Trio.

Kvaliteten på disse håndvægte er helt i top og et godt sikkert valg til dig, som gerne vil have et par lækre, lette håndvægte. Hos Fitnesshelp.dk er vi også tilhængere af sættet og anser det som værende et perfekt sæt for alle dem, der leder efter lækre og flotte håndvægte i de lavere vægtklasser.

Lige netop vægten vil være et issue for nogle. De tungeste håndvægte i dette sæt vejer nemlig blot 3 kg, hvorfor sættet ikke er særligt attraktivt for dem, der ønsker store guns.

Består af 6 håndvægte

Sættet består af 6 håndvægte i 3 forskellige vægtklasser, nemlig 1 kg, 2 kg og 3 kg. De forskellige vægtklasser muliggør, at du har mulighed for at opjustere til tungere vægte, når det bliver for let for dig at udføre øvelser med de mindste.

Takket være håndvægtenes runde form og behagelige overflade ligger de ekstremt godt i hænderne på alle og enhver.

Træn forskellige muskelgrupper

Håndvægtene kan bruges i forbindelse med et utal af forskellige øvelser. Med andre ord vil du kunne træne alt fra dine ben- og ankelmuskler til dine arm- og håndledsmuskler via øvelser, der involverer disse vægte.

Hvis du kunne tænke dig lidt inspiration til forskellige øvelser, så tjek nedenstående video, hvori der indgår håndvægte, der vægt- og størrelsesmæssigt, minder om disse.  

Med fint stativ

Med til dette håndvægt-sæt følger et rigtig fint stativ, der kan rumme samtlige 6 håndvægte.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 2 x 1,5, 2 og 4 kg
 • Materiale: Neopren

ODIN Hex Håndvægtsæt 1-10kg

Derfor anbefaler vi dette ✓

Odin håndvægt-sæt - De bedste håndvægtsæt
Vægt: 2 x 1-10 kg

Last updated: 2024-04-11 06:03:18

Dette håndvægt-sæt er særligt populært hos fitnesscenterbestyreren, der ønsker at tilbyde stor vægtvariation for sine medlemmer, når det kommer til valg af håndvægte. 

Sættet er tilmed populært hos den ambitiøse hjemmetrænende motionist, der sætter pris på løbende at kunne øge vægtbelastningen, i takt med han/hun bliver stærkere. 

Sættet består af i alt 20 håndvægte, der vejer fra 1-10 kg. De forskellige håndvægte kan bruges til et utal af forskellige øvelser, og med den rette portion kreativitet findes der faktisk nærmest ikke nogen muskelgruppe, som du ikke vil kunne træne via øvelser, der involverer vægtene fra dette fantastiske sæt.

I professionel kvalitet 

Håndvægtene er af ekstraordinært høj kvalitet. 

Dette særtræk forstærker vores påstand om, at de er et populært valg hos fitnesscenterbestyreren. En sådan er nemlig altid på jagt efter slidstærke produkter, der kan holde til at blive brugt mange timer hver eneste dag.

Godt greb

Samtlige 20 håndvægte har nubrede grebsflader, hvilket sikrer et rigtig godt greb. 

Nubret grebsflade

Praktiske oplysninger

 • Ydre materiale: Gummi
 • Sætter indeholder:
 • 2 x 1 kg
 • 2 x 2 kg
 • 2 x 3 kg
 • 2 x 4 kg
 • 2 x 5 kg 
 • 2 x 6 kg
 • 2 x 7 kg
 • 2 x 8 kg
 • 2 x 9 kg
 • 2 x 10 kg

Viking håndvægt-sæt 

Derfor anbefaler vi dette ✓

Viking 30 kg håndvægtssæt - Guide til håndvægte
Vægt: 2 x 15 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Med to håndvægte, som du får i dette sæt, kan du eksempelvis bedre lave bænkpres, skulderpres eller lunges derhjemme. Nogle af øvelserne kræver naturligvis også, at du har en træningsbænk, men hvis du har det, er der – som tidligere bemærket – nærmest ikke den muskelgruppe, som du ikke vil kunne træne via øvelser med håndvægte.

Ekstra brede håndvægtsstænger

Håndvægtene fra Viking har ekstra brede håndvægtsstænger, så du kan få ekstra meget belastning på hver håndvægt. De to brede XL-stænger gør nemlig, at der er plads til flere vægtskiver end på de fleste andre håndvægte. 

Du er sikret et godt og solidt greb om de to brede håndvægtsstænger, hvis overflade er rillet, så du bedre kan holde fast, selv når pulsen er høj og håndfladerne fugtige af sved. 

Dit gulv vil takke dig

Gulvet er formentlig ikke det første, du tænker på, når det handler om håndvægte, men hvis du planlægger et træne indendørs i dit eget hjem, giver det god mening at gøre. 

En hård og tung håndvægt, som med høj hastighed rammer gulvet derhjemme, kan risikere at efterlade mærker, ridser og buler i underlaget, hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt.

Risikoen for skader på gulvet er dog minimal, hvis du vælger dette håndvægtesæt, som har kunststofbelægning på skiverne. 

Kunststofbelægningen sørger for, at kontakt mellem gulv og håndvægte er skånsom, så der ikke skal lægges nyt gulv, hver gang du har trænet. 

Dette medfølger

 • 2 håndvægtsstænger (43cm x 31 mm)
 • 4 vægtskiver (1,25 kg stykket)
 • 8 vægtskiver (2,5 kg stykket)
 • 4 stjernemøtrikker til at holde på vægtskiverne.

Ekstra vægtskiver kan tilkøbes

Er de 15 kg, som hver håndvægt vejer, ikke nok til dig, kan du tilkøbe yderligere vægtskiver. 

Vægtskiverne fås fra 1,25 kg og helt op til 15 kg per styk. Ligesom vægtskiverne i sættet er også disse belagt med kunststof og derfor skånsomme mod gulvet.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 30 kg (2 x 15 kg)
 • Antal vægtskiver: 12 stk.

Abilica PowerBox håndvægt sæt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Abilica - Håndvægt kuffert
Vægt: 15 kg

En vaskeægte bestseller

Vi påstår ikke, at flertallet altid har ret. Dømmekraften hos de danskere, som har valgt at investere i dette håndvægtssæt, fejler dog intet – der er nemlig tale om et yderst fornuftigt køb. 

I den praktiske kuffert får du følgende:

 • 2 stk. vægtstænger
 • 8 stk. vægtskiver (1 kg)
 • 4 stk. vægtskiver (0,5 kg)
 • 1 stk. samlestykke til vægtstangen
 • 4 stk. gevindlåse

Forlæng vægtstangen

I kufferten får du 2 vægtstænger, som ved hjælp af det kraftige og robuste samlestykke, kan omdannes til én lang vægtstang. Denne kan udstyres med vægtskiver, hvorefter det bliver muligt at foretage en lang række øvelser, som fx dødløft, bænkpres og squats. 

Samlet er vægtstangen 70 cm lang. 

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 15 kg
 • Antal håndvægte: 2 stk.
 • Antal vægtskiver: 12 stk.

inSPORTline IRONER 24

Derfor anbefaler vi denne ✓

Justerbar håndvægt fra inSPORTline
Vægt: 2,5 - 24 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Det bliver ikke nemmere!

Justerbare håndvægte er smarte, men ulempen ved disse er tit, at man ender med at skulle bøvle med vægtskiver, låse og vægstænger. Er man oppe i gear og klar til at træne, kan det være irriterende og forstyrrende for momentum, at man skal til at skifte vægtskiver.

Dette problem løses dog på genial vis af inSPORTline, som står bag denne utroligt brugervenlige håndvægt. At skifte mellem vægten på håndvægten kræver ikke andet end at dreje på skiverne i hver ende af vægtstangen. Det er hurtigt, det er nemt og det er afsindigt smart!

Fylder ganske lidt

Taget i betragtning af hvor mange vægtindstillinger som denne håndvægt kommer med, er det utroligt, at den ikke fylder mere, end den gør.

Det kompakte design på håndvægten, samt at der ikke er nogle løsdele i håndvægtsættet, gør, at du kan gemme hele herligheden væk under sengen eller i skabet og hurtigt finde det frem igen, når du får tid eller lyst til at træne.

Komfortabelt håndtag

Det er altafgørende for en god håndvægt, at den ligger behageligt i hånden. Du kan naturligvis bruge træningshandsker, men som udgangspunkt mener vi, at man altid skal gå efter en håndvægt, som er komfortabel.

Håndtaget på håndvægten fra inSPORTline er ergonomisk udformet, så det passer perfekt i håndfladen på dig. Derudover er overfladen belagt med skridsikkert gummi, som ikke blot sørger for, at håndvægten ikke glider ud af din hånd, men som også gør dit greb endnu mere behageligt. 

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 2,5 -24 kg 
 • Antal håndvægte: 1 stk.

Vil du se flere håndvægt-sæt?

Hvis ingen af ovenstående sæt var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Husk på, at vi blot har vist et lille udsnit af, hvad samlede marked byder på, og at der derfor er en masse sæt, som du ikke har set endnu.

Kunne du tænke dig at se endnu flere håndvægt-sæt, så klik på knappen herunder.

Bliv klogere på andet end håndvægt-sæt

Håndvægt-sæt er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af aktivitetsmålere, træningstasker, balancebrætter, kettlebells, træningsmåtterfoam rollers, løbebånd, træningselastikker, yogamåtter og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Last updated: 2024-04-12 05:44:16

Bedste priser

Last updated: 2024-04-11 06:03:18