Guide til valg af løbebånd

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Odin T8

God til prisen

Titan Life Athlete T73

Premium

NordicTrack

God til prisen

Titan Life Athlete T73

Vores favorit

Odin T800

Premium

NordicTrack

Vores bud på de 7 bedste løbebånd

Uanset om du gerne vil i bedre form, holde konditionen ved lige eller gøre noget godt for din egen sundhed, er et løbebånd en god idé. Med et løbebånd kan du motionere indendørs, hvorfor du – uanset vind, vejr og årstid – altid kan løbe dig en tur. 

Løbebånd er desuden særligt skånsomme ved led og knæ, som ellers ofte kan tage skade, hvis man løber lange og hyppige ture. 

Køb af et løbebånd kan være en betydelig udgift, så det giver god mening at bruge tid på at undersøge markedet, så du køber det helt rigtige. Vi har gjort det hårde arbejde for dig og udpeget de bedste løbebånd – dem finder du her på siden.

Titan Life Athlete T73
Professionelt løbebånd med masser af smarte funktioner

Derfor anbefaler vi dette ✓

Titan Life Athlete T73 løbebånd

Samme professionelle kvalitet som løbebånd fra fitnesscentre

Hvis du tidligere har tilbagelagt adskillige kilometer på et løbebånd i et fitnesscenter, ved du, at dem de bruger i danske træningscentre, er af særlig høj kvalitet. Det er stabilt, velfungerende og med masser af funktioner. 

Et løbebånd af samme lækre kvalitet, som du kender fra fitnesscentre, kan du nu få ind i dit eget hjem, hvis du vælger at investere i Titan Life Athlete T73. Kvaliteten, størrelsen, funktionaliteten – det hele er, som man forventer af et professionelt løbebånd i et fitnesscenter! 

Massevis af praktiske ekstrafunktioner

Titan Life Athlete T73 er udstyret med en række smarte funktioner, som du kan fornøje dig med, når du løber afsted på det bløde løbeunderlag. 

Et moderne løbebånd som dette er naturligvis født med en smart løbecomputer, hvorfra du styrer løbebåndet og får informationer om fart, hældning, aktuel forbrænding, tidsforbrug og meget andet. 

Skærmen er en såkaldt TFT-skærm, som gør det muligt at afspille videoer. Du kan forbinde din telefon til løbebåndet med bluetooth og gemme dine data i en app, som kan bruges sammen med maskinen. 

Indbygget i løbebåndet er blandt andet radio, USB-stik til MP3-afspiller og stik til hovedtelefoner. Derudover kan telefonen tilsluttes, så den kan oplade, imens du motionerer.

Der er desuden plads til vandflasken i den indbyggede holder og mulighed for at montere iPad. Er du nysgerrig på din puls, kan denne måles ved hjælp af pulsmåleren i håndtaget på løbebåndet.

Velfungerende løbecomputer

Løbecomputeren har 24 programmer, som du frit kan vælge imellem. Vælg blandt andet intervaltræning eller bakketræning.

Der kan programmeres op til 3 forskellige brugerprofiler, som hver kan have deres egne unikke indstillinger. Er der flere brugere af løbebåndet, sparer man derfor tid, fordi computeren ikke skal indstilles ved hvert brugerskifte.

Løbecomputeren giver dig adgang til en lang række smarte funktioner.

Du kan blandt andet vælge at indstille et mål for dagens træning – fx at du vil løbe 3 kilometer på under 15 minutter – hvorefter du vil få brugbare informationer om eksempelvis den nødvendige hastighed, som skal til for at nå dit mål. Det er endda muligt at konkurrere internt med de andre oprettede brugere på løbebåndet. 

Indbygget stødabsorbering

Titan Life Athlete T73 er særlig skønsom ved dine knæ og led, da den er ekstra stødabsorberende. Producenten kalder deres teknologi for ‘Aircushion’ (luftpude på dansk), som gør hvert eneste skridt, du tager på løbebåndet, ekstra blød og behagelig.

Belastningen på din krop er mindre, hvorfor du kan løbe hurtigere og længere med mindsket risiko for skader og uheld undervejs. 

Praktiske oplysninger

 • Mål på løbeflade: 140 x 51 cm
 • Hastighed: 1-22 km/t
 • Hældningsniveauer: 0-20
 • Vægt: 79 kg
 • Pulsmåler: Ja – på håndtag
 • Maksimal belastning: 130 kg

Abilica Stream TM 40
Perfekt løbebånd til høje hastigheder og intervaltræning

Derfor anbefaler vi dette ✓

Abilica Stream TM 40 løbebånd
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Giv den max gas!

Den kraftige motor på 2,5 HK gør det muligt at opnå hastigheder på helt op til 22 km/t. Skal du have endnu mere sved på panden, kan du øge hældningen på 15 forskellige niveauer. Uanset hvor god form du ellers måtte være i, kommer du med garanti til at få sved på panden ved den intense træning, som dette løbebånd muliggør. 

Tilpas løbeturen undervejs

Abilica Stream TM 40 kommer med 12 indbyggede programmer, som du frit kan vælge imellem. De forskellige programmer byder på varierende sværhedsgrad, hældning, tempo og lignende, så dine løbeture ikke nødvendigvis behøver være ens hver gang. 

Når du vil tilpasse intensiteten benytter du den smarte løbecomputer, som befinder sig foran dig. På denne kan du, udover at skrue op og ned for hastighed og intensitet, også følge med i data om dit løb.

Du finder blandt andet oplysninger om hastighed, tid, forbrænding og puls. 

Gør løbeturen ekstra sjov med apps og musik

At løbe er ikke nødvendigvis det sjoveste i verden og derfor er det altid et plus i vores bog, hvis løbeturen kan gøres mere interessant. Det kan den med løbebåndet fra Abilica. 

Du kan forbinde din smartphone til Abilica Stream TM 40 gennem bluetooth. Gør du dette, kan du benytte en række apps, så konditionstræningen bliver mere interessant. Du kan blandt andet planlægge en rute med Google Maps og følge med på telefonen, imens du løber den. Der findes ligeledes apps i stil med Endomondo, hvor du kan tracke dine tider og sammenligne med andre. 

Vil du høre musik, imens du løber, kan du tilslutte din iPod, smartphone eller lignende til løbebåndet, hvorefter du kan skrue helt op for ‘Eye of the Tiger’, imens du forestiller dig, at du er Sylvester Stalone i Rocky-filmen. 

Dæmpepuder giver en behagelig løbetur

Løb er god og sund motion, men desværre kan det være hårdt for dine led og især dine knæ. Belastningen af førnævnte kan dog mindskes ved at bruge et løbebånd, da disse ofte er blødere at træde på end eksempelvis asfalt eller grus.

Dette løbebånd er særligt skånsom ved din krop, da det er udstyret med dæmpepuder under løbepladen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål på løbeflade: 152 x 52 cm
 • Hastighed: 0,8-22 km/t
 • Hældningsniveauer: 15 niveauer
 • Vægt: 84 kg
 • Pulsmåler: Ja – på håndtag
 • Maksimal belastning: 125 kg

NordicTrack Commercial 2950
Testvindende løbebånd

Derfor anbefaler vi dette ✓

NordicTrack Commercial 2950 - løbebånd
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedst i test

NordicTrack Commercial 2950 er blevet testet af det velansete medie ‘Runnersworld’, som pegede på denne som den bedste af de i alt 14 løbebånd, som de testede. Har du lyst, kan du læse anmeldelsen og begrundelsen for den fornemme hæder her.

22″ touchscreen

Det første der springer i øjnene, når man ser på løbebåndet fra NordicTrack, er den enorme touchskærm på hele 22″.

22″ tommer lyder måske ikke af alverden, når alle efterhånden har minimum 50″ fjernsyn til at hænge på væggen i dagligstuen, men på et løbebånd, hvor du befinder dig ganske tæt på, er det mere end rigeligt!

På skærmen får du præsenteret de vigtigste data undervejs, så du kan monitorere din puls, forbrænding, hastighed mm.

Se på motiverende videoer når du løber

Med i købet af løbebåndet får du et 1 års medlemskab af iFit, hvilket giver dig mulighed for at se mere end 400 træningsvideoer på skærmen. Disse er filmet rundt omkring i verden og kan således gøre løbeturen unik. Du kan blandt andet gå en tur i den vidunderlige islandske natur, løbe i bjergene i Patagonien, på en lækker strand i Thailand eller et væld af andre spændende steder. 

Det hjælper i høj grad på motivationen, når man ikke blot glor ind i en kedelig væg, imens man tilbagelægger kilometer efter kilometer. 

I videoerne får du en træningsmakker med på turen, som fortæller om ruten og byder ind med motiverende bemærkninger undervejs. 

Når du løber en af ruterne på videoerne, vil løbebåndet automatisk tilpasse hastighed og hældning, så du virkelig føler, at du er til stede. Indlevelsen er i top og det gør bestemt ikke noget skidt for fornøjelsen ved at løbe på løbebånd!

Bliv kølet ned af de indbyggede blæsere

Undskyldninger for at springe træningen over, er der som regel nok af. At det er for varmt til at løbe, kan dog ikke længere være en af dem, hvis du vælger at investere i dette løbebånd, som har to indbyggede blæsere.

Når træningen er aller hårdest, sveden pibler ned af dig og du er ved at dø af hedeslag, kan du let aktivere de to blæsere, som efterfølgende sørger for at holde dig dagligt afkølet og tilpas. 

Praktiske oplysninger

 • Mål på løbeflade: 152 x 55 cm
 • Hastighed: 0-22 km/t
 • Hældningsniveauer: Fra -3% til 15%
 • Pulsmåler: Ja – trådløst bluetooth pulsbælte medfølger
 • Vægt: 135 kg

Odin T800
Muligvis det bedste løbebånd til prisen

Derfor anbefaler vi dette ✓

Odin T8 løbebånd

Vinder af læserpris

Dette løbebånd blev i 2019 kåret som det bedste løbebånd af iform.dk’s læsere. Det er dog ikke kun førnævnte læsere, som er begejstrede for løbebåndet – det er vi også! I det følgende fortæller vi hvorfor.

Du får meget for pengene

Hvis du er ligesom os, og foretrækker at få så meget valuta for dine penge som muligt, er Odin T800 et godt valg. Prisen er fornuftig for et løbebånd i denne klasse, kvaliteten er i top og du får en masse smarte og praktiske funktioner med i købet. 

Løbebåndet er udstyret med en kraftig 5 HK motor, som kan nå hastigheder på op til 20 km/t. Til sammenligning når de andre løbebånd på vores liste op på 22 km/t. De 20 km/t vil dog være mere end rigeligt for langt de fleste løbere.

Når løbebåndet ikke er i brug, kan løbefladen klappes op, hvilket frigør en betydelig mængde plads i lokalet, hvor løbebåndet befinder sig. Når løbebåndet er klappet sammen, kan du flytte rundt på det ved hjælp af de indbyggede hjul. 

Stødabsorberingen på dette løbebånd er i en klasse for sig. Odin T8 er udstyret med Multi Shock Absorbtion system, som er yderst skånsom ved led og knæ. 

Overskuelig og brugervenlig løbecomputer

Den smarte løbecomputer, hvor du styrer hastighed og hældning, er også den, hvor du kan følge med i, hvor langt du har løbet, hvor mange kalorier du har forbrændt, hvad din puls er og lignende.

Du aflæser dine løbedata på displayet, som består af 4 LED-skærme. Disse er overskuelige og tydelige at aflæse – blandt andet på grund af den store skriftstørrelse og den samlede bredde på skærmene. 

Du kan frit vælge mellem 12 indbyggede træningsprogrammer, som med sikkerhed vil give dig sved på panden. 

Alternativt kan du selv tilpasse løbeturen undervejs ved hjælp af knapperne foran dig. På disse kan du tilpasse hastighed og ændre på stigningen, som kan nå helt op på 15%.

Gør træningen sjovere med Kinomap

Løb er godt for helbredet, men det kan blive lidt kedeligt i længden. Særligt når du benytter et løbebånd, kan træningen blive lidt triviel, fordi du ikke kommer nogle vegne og derfor ikke får nye indtryk undervejs. Løsningen på denne udfordring er Kinomap – en app til din smartphone eller tablet, som kan kobles sammen med løbebåndet. 

Bruger du Kinomap, får du – blandt meget andet – vist videoer, når du løber. Videoerne tilpasses dit tempo, så du får oplevelsen af at være til stede på en af de tusindvis af interessante lokationer. Vælger du fx at løbe en tur i et kuperet terræn, måske endda på et bjerg, vil hældningen på løbebåndet tilpasse sig hældningen på terrænnet i videoen. 

Løb med Kinomap gør indlevelsen stor og tager løbeturen på løbebåndet til et højere niveau. Et niveau hvor du er mere motiveret til at få trænet og komme i form. 

Praktiske oplysninger

 • Mål på løbeflade: 140 x 51 cm
 • Hastighed: 0,8 – 20 km/t
 • Hældningsniveauer: Op til 15%
 • Pulsmåler: Ja – på håndtag
 • Vægt: 89 kg

Adidas T19
Lækkert løbebånd i høj kvalitet

Derfor anbefaler vi dette ✓

Skiller sig ud fra mængden

Ved første øjekast ligner løbebåndet fra Adidas måske de fleste andre. Ved nærmere inspektion – ideelt set i mørke – vil det dog stå klart, at designet er unikt. 

Forrest på løbebåndet er en rød kant, som lyser op og giver et nærmest futuristisk look, som vi er ret begejstrede for. Ligeledes er der flere små designdetaljer, som får dette løbebånd til at skille sig ud i mængden.

Det vigtigste ved et løbebånd er dog ikke udseendet, så lad os kigge nærmere på det vigtige; funktionalitet og kvalitet.

Funktionelt løbebånd

Der er masser af point til Adidas T19 for den høje kvalitet, som gør, at du kan sprinte afsted i høj fart uden risiko for maskinnedbrud. Og netop fart er der på dette løbebånd, hvis 3,5 HK motor leverer en tophastighed på 20 km/t. Den høje hastighed gør, at du uden problemer kan dyrke intervaltræning på løbebåndet. 

Skal træningen være ekstra hård og udfordrende, kan du justere hældningen med op til 15%. 

Skånsom ved knæ og led

Løbebåndet fra Adidas benytter deres egen NRG-teknologi, som er en stødabsorberende teknologi. Denne sørger for, at hvert eneste skridt og kontakt mellem din fod og løbefladen er så blød og behagelig som muligt – dog uden at det føles som at løbe på en hoppepude. 

Masser af træningsprogrammer

En løbetur på Adidas T19 behøver ikke være kedelig, for du kan få adspredelse ind i træningen, hvis du benytter de mange indbyggede træningsprogrammer. 

Uanset om du er til en afslappet løbetur, en udfordrende sprint eller intervalløb, som tager pusten fra dig, er der et program, som vil falde i din smag.

Du får nemlig hele 24 forskellige programmer, hvis du vælger at investere i dette løbebånd fra Adidas.

Praktiske oplysninger

 • Mål på løbeflade: 140 x 51 cm
 • Pulsmåler: Ja – på håndtag
 • Hastighed: 1 – 20 km/t
 • Hældningsniveauer: Op til 15%
 • Vægt: 108 kg

Gardian G8 – inSPORTline
Forbrugerhit – og med god grund

Derfor anbefaler vi dette ✓

Insportline - Gardian G8
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Forbrugerhit

At læse anmeldelser af dette løbebånd er lidt ligesom at kigge på en nattehimmel en frostklar december-dag. Begge dele vrimler nemlig med funklende stjerner. 

Et af de steder, hvor stjernerne funkler, er hos den tjekkiske webshop zbozi.cz, hvor Gardian G8 forhandles. I skrivende stund har løbebåndet udelukkende modtaget 5 ud af 5 stjerner fra de forbrugere, der har anmeldt det. 

Hos Fitnesshelp.dk forstår vi så udmærket godt forbrugernes begejstring. Gardian G8 er nemlig et løbebånd udover det sædvanlige, der leverer varen, uanset om fokus er på kvalitet, funktionalitet eller brugervenlighed. 

Lang levetid

En udfordring for mange løbebånd er ganske enkelt, at der ikke er tilstrækkeligt med kilometer i dem, før de begynder at beklage sig, og der skal udskiftes reservedele, hvilket er både dyrt og omstændigt. 

Gardian G8 hører heldigvis ikke til ovenstående omtalte løbebånd. Gardian G8 er nemlig et løbebånd, som du kan forvente at bruge i rigtig lang tid, før der skal udskiftes reservedele. 

Disse forventninger kan du blandt andet have, fordi løbebåndet har en yderst robust struktur, samtidig med at det er udstyret med en 6 HK AC-motor, som er en motor, der sagtens ville kunne slippe af sted med at stjæle Duracells tagline, for denne motor bliver altså bare ved og ved og ved.

Sikkerheden er i top

Når du befinder dig på et løbebånd, er det vigtigt, at du føler dig sikker. Ellers sætter anspændthed sig i din krop, og dit hoved fyldes med bekymringer, hvorfor det bliver umuligt for dig at nyde løbeturen.

Sikkerheden er heldigvis helt i top på Gardian G8, hvilket særligt skyldes tre ting.

Dels skyldes det løbebåndets to skridsikre fodplader. Derudover spiller de solide gelændere også en central rolle, og sidst, men ikke mindst, skal sikkerhedsbremsen, der befinder sig lige under løbebåndets display, naturligvis tilskrives en stor del af æren for, at sikkerhedsfølelsen er i top på et Gardian G8-løbebånd. 

Mange indstillingsmuligheder, når det kommer til hastighed 

Løbebåndets laveste hastighedsindstilling er 1 km/t, mens dets højeste hastighedsindstilling er 20 km/t. I intervallet 1-20 km/t kan du justere hastigheden med 0,1 km/t. 

Med andre ord vil du kunne sætte hastigheden til 1,1 km/t, 1,2 km/t og så videre, indtil du når 20 km/t.

Tag på bjergvandring med dette løbebånd

Enhver ved, at hvis terrænet, man betræder, er opadgående, så ryger ens puls i vejret. Derfor ynder mange at øge hældingen på det løbebånd, de benytter. Dette gør nemlig deres træning endnu mere effektiv.

Gardian G8, der må siges at være et meget funktionelt løbebånd, byder naturligvis også på en hældningsfunktion. Løbebåndet kan nemlig opnå en hældning på hele 13,1 %, hvilket i den grad er tilstrækkeligt til at udfordre selv de mest hardcore motionister.

Med 24 forudindstillede programmer 

Løbebåndet byder på op til hele 24 forudindstillede programmer. 

Viser interessante data om din træning 

Med til løbebåndet følger et display, hvorpå du vil kunne se en masse interessante data om din træning og fysiologiske tilstand.

Eksempelvis vil du kunne se din tid, hastighed, løbebåndets hældning, hvor langt du har bevæget dig, din hjertefrekvens, og hvor mange kalorier du på nuværende tidspunkt har forbrændt.

Praktiske oplysninger

 • Hastighed: 1-20 km/t
 • Maksimal brugervægt: 180 kg
 • Mål (L x B x H): 216 x 88 x 146 cm.
 • Vægt: 166 kg.

Sole F63
Kåret som ‘bedst i test’

Derfor anbefaler vi dette ✓

loebebaand-sole-f63_stor-6731
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Testvindende løbebånd

Det er ikke kun os hos FitnessHelp, som er begejstrede for Sole F63, får også Pricerunner, som har testet løbebånd i stor stil, har armene i vejret over dette løbebånd. Faktisk var de så begejstrede, at de belønnede Sole F63 med førstepladsen og titlen som testvinder.

Du får masser af kvalitet for dine penge

Sole F63 er et såkaldt ‘mellemklasse produkt’. Det er ikke det billigste på markedet, og ej heller det dyreste. Kvalitetsmæssigt kan dette løbebånd dog bide skeer med flere af de store løbebånd fra øverste hylde, ligesom du også får adgang til en række smarte funktioner, som kan gøre din træning bedre, sjovere og mere effektiv.

Stærk motor

Løbebåndet har en stærk 3 HK motor, som er mere end rigeligt til at udfordre de fleste løbere. Er hastigheden fra motoren i sig selv ikke nok til at give dig sved på panden, kan du øge hældningen på løbebåndet, så du opnår en stigning på op til 15%.

Skånsom ved dine led

Det er en almindelig kendt sandhed, at løb er sundt for helbreddet. Desværre er det også bredt kendt, at netop løb kan være hårdt ved leddene, som risikerer at blive beskadiget, hvis man løber for meget eller forkert. 

Risikoen for skader mindskes dog væsentligt, hvis du løber på Sole F63, hvis løbeflade benytter et særligt afdæmpningssystem, som mindsker belastningen med op til 40% sammenlignet med løb på asfalt.

Derudover fungerer afdæmpningssystemet også lyddæmpende, så det ikke støjer, når du motionerer. 

Indbyggede højttalere og andet godt

Sole F63 har adskillige smarte funktioner, som er værd at fremhæve. En af dem, som vi ersærligt begejstrede for, er de indbyggede højttalere, som du kan afspille musik fra ved hjælp af bluetooth på din smartphone.

Der er indbygget pulsmåler i håndtagene, ligesom der medfølger et smart pulsbælte, så du kan få data om din kondition og puls på din indbyggede LCD-skærm.

Apropos skærmen, er det fra denne du indstiller selve løbebåndet. Hastighed, hældning og eventuel løbeprogram kan vælges fra skærmen, som også viser dig diverse data, når du løber. 

Slutteligt er det værd at nævne, at denne opdaterede 2020-udgave af Sole F63 er født med en holder til din smartphone eller tablet, som du derfor nemt kan benytte som skærm, så du kan se serier på Netflix, imens du motioner. Løber din smartphone eller tablet tør for strøm, kan du sætte det til opladning igennem den indbyggede USB ladeport på løbebåndet.

Praktiske oplysninger

 • Max hastighed: 20 km/t
 • Maksimal brugervægt: 148 kg
 • Mål (L x B x H): 208 x 89 x 145 cm
 • Egenvægt: 115 kg
 • Max stigning: 15%

Vil du se flere løbebånd?

Hvis dit nye løbebånd ikke befandt sig iblandt vores anbefalinger, kan du fortsætte din søgning ved at trykke på knappen nedenfor. Gør du det, vil du blive ledt videre og præsenteret for yderligere løbebånd.

Se også produktguides til andet end løbebånd

Hos Fitnesshelp beskæftiger vi os med alt indenfor fitness-, trænings- og motionsudstyr. Vil du se en af vores andre produktguides og få vejledning til det rette køb, kan er du velkommen til at gå på eventyr på vores side.

Tjek eventuelt vores guides til køb af balancebrættermotionscyklerfoam rollers, træningsmåtteryogamåtter og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige