Guide til valg af yogamåtte

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Eurosport High Quality yogamåtte - De bedste yogamåtter

Eurosport

God til prisen

Reebok

Autentisk

Gaiam Reversible

God til prisen

Reebok

Vores favorit
Eurosport High Quality yogamåtte - De bedste yogamåtter

Eurosport

Autentisk

Gaiam Reversible

Med en yogamåtte vil du kunne dyrke motion, der vil være både sundt for din krop og dit sind, i privaten. Ligeledes vil du naturligvis kunne bruge en yogamåtte til alskens yoga-arrangementer. 

Mange benytter desuden også yogamåtter i forbindelse med træningsøvelser, der ikke er direkte relaterede til yoga. Det være sig til eksempelvis mave- og rygøvelser på gulv. Uden en stabiliserende og komfortvenlig yogamåtte vil den slags øvelser nemlig være ubehagelige for kroppen grundet et gulvs sædvanlige hårde tekstur. 

Som du kan fornemme, er der mange argumenter for at købe en yogamåtte, og vi gætter da også på, at du er interesseret i netop dette, siden du er endt på produktguiden her, hvor vi fremhæver vores bud på de 8 bedste yogamåtter.

Vores bud tager afsæt i mange timers research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i et utal af tests, forbrugeranmeldelser og produktbeskrivelser. I vores udvælgelse har vi særligt lagt vægt på følgende kriterier: Måttens tekstur, kvaliteten, prisen, materialevalget og producentens ry.

Vores bud på de 8 bedste yogamåtter

Herunder følger vores bud på de 8 bedste yogamåtter. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. 

Hvert bud er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte måtter rigtig godt at kende. 

Tilmed præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den yogamåtte, der imødekommer dine behov bedst muligt, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

Eurosport High Quality Yogamåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Eurosport High Quality yogamåtte - De bedste yogamåtter
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Denne yogamåtte er perfekt for dig, der bestyrer et fitnesscenter, eller dig, der bare gerne vil have det bedste af det bedste. 

Yogamåtten er nemlig af sublim kvalitet, og den er både yderst behagelig at ligge på, slidstærk og har et stilrent look.

Med praktiske ophængshuller

Som du kan se på billedet længere oppe, har måtten praktiske ophængshuller, der gør, at den let kan anbringes på et dertil egnet stativ, når den ikke er i brug. Denne information er umiddelbart mest relevant for fitnesscenter-bestyrer, da det er de færreste privatfolk, der har behov for et stativ til opbevaring af en stor stak yogamåtter.

Som privatforbruger vil man typisk bare rulle måtten sammen og anbringe den et sted, hvor den hverken fylder eller generer visuelt. 

Måttens overflade fortjener ros

Yogamåttens overflade er en magnet for ros, og det skyldes, at den er skridhæmmende og gennemført behagelig at ligge på. 

Tilmed er den meget let at rengøre, hvilket igen er en stor styrke for fitnesscenter-bestyreren, hvor mange forskellige mennesker i løbet af en dag vil skulle deles om de samme yogamåtter, hvorfor hyppig rengøring er yderst vigtigt.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Blødt skum
 • Ophængshuller: Ja
 • Måttens mål: 140 x 60 x 1,6 cm

Casall yogamåtte 4 mm

Derfor anbefaler vi denne ✓

Det er lige før, at man kan betegne Casall-yogamåtten som testvinder. I iForm.dk’s test af yogamåtter i 2018 fik den nemlig stemplet ‘bedst til prisen’ og scorede 5 ud af 6 stjerner. 

Hos Fitnesshelp.dk er vi også yderst begejstrede for yogamåtten, og det af flere årsager.

Dels finder vi yogamåtten dejligt let og fiks, hvilket utvivlsomt hænger sammen med, at den blot vejer omkring 800 gram.

Fremstillet i genanvendeligt naturgummi

Materialevalget skal også have lidt ros. Måtten er nemlig produceret af genanvendeligt naturgummi, hvilket er godt for både miljøet og forbrugeren. 

Materialet er først og fremmest dejligt blødt, hvorfor måtten er rigtig, rigtig behagelig at befinde sig på, men derudover er materialet også nubret i overfladen, hvilket er med til at gøre måtten yderst skridsikker. 

Så snart måtten er rullet ud, klistrer den sig til underlaget, nærmest uanset hvilket underlagsmateriale der er tale om, og det er fedt!

Et lille hår i suppen

Hos Fitnesshelp.dk jubler vi, når der skal jubles, men vi fremhæver også altid de kritikpunkter, der måtte være ved et produkt. 

Vores mål er nemlig at sørge for, at forbrugeren bliver så veloplyst som overhovedet muligt, inden han/hun foretager et køb.

Desværre er der et lille vækstpunkt for denne måtte, som vi er nødt til at italesætte, og det er måttens hjørner, som har en tendens til at folde lidt. Det er irriterende, men heldigvis noget som de fleste kan leve med.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 183 x 61 x 0,4 cm
 • Materiale: Lavet af TPE-gummi, indeholder ikke PVC og kan genanvendes.

Abilica ECO yogamåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Abilica er en af de førende producenter inden for hjemmetræningsudstyr og -produkter. Når man køber produkter af mærket Abilica, er man som regel garanteret høj kvalitet, lækre materialer og fornem æstetik.

Disse tre træk beskriver også meget godt denne yogamåtte. Kvaliteten er nemlig yderst høj, hvilket primært skyldes det lækre materiale, som måtten er produceret i. 

For at konkretisere kan vi fortælle, at materialet kaldes TPE. Hvis det ikke siger dig alverden, kan vi fortælle, at TPE er et genanvendeligt materiale, som kendetegnes ved at være dejligt blødt og behageligt. 

Materialevalget har uden tvivl flere fordele end ulemper. Træerne vokser dog ikke helt ind i himlen, da materialevalget bevirker, at yogamåtten ikke tåler at ligge alt for længe i solen. 

Er du typen, der dyrker udendørs yoga af og til, er måtten her desværre næppe det perfekte valg for dig.

Dejligt skridsikker 

Det er vigtigt, at en yogamåtte tilfører forbrugeren stabilitet og tryghed. Mange yogastillinger kræver et højt niveau af balance, hvor man som yogaudøver er afhængig af et roligt og stabilt underlag. 

Her leverer denne yogamåtte i den grad varen. Den har et yderst godt greb og er meget skridsikker på langt de fleste overflader.

Pratiske oplysninger

 • Mål: 175 x 61 cm
 • Tykkelse: 4 mm.  

Bodytone Træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Last updated: 2024-04-12 05:13:36

Denne lille og fikse yogamåtte fra Bodytone er et populært valg blandt både hjemmetrænere og fitnesscenterejerbestyrere. 

Dette hænger blandt andet sammen med måttens alsidighed; måtten er nemlig det, som vi vil kalde en god allround-måtte, hvilket betyder, at uanset om den skal bruges i forbindelse med yoga, pilates eller andre gulvøvelser, så leverer den varen.

Fin tykkelse

Måtten er 15 mm tyk, hvilket gør, at den er behageligt blød for ens knæ, albuer og lignende. Derudover vil vi gerne rose måtten for dens støddæmpende egenskaber, som er i absolut særklasse.

Med ophængshuller

Hvis du er på udkig efter en yogamåtte, som du kan hænge på en passende holder, når den ikke er i brug, er dette ikke et parameter, som denne måtte fejler indenfor.

I toppen af måtten finder du nemlig to fine ophængshuller i krom.

Lidt kort

Hvis du er typen, der har været meget plaget af vokseværk i dine yngre år, så er måtten her måske ikke det perfekte valg for dig. Den måler nemlig blot 120 cm i længden, hvilket uden tvivl vil være for kort for nogle.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 120 x 60 cm
 • Tykkelse: 1,5 cm.

Sportsact Træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Denne yogamåtte, der måler 180 cm i længden, er en decideret bestseller. Måttens popularitet skyldes naturligvis ikke blot én, men derimod flere forskellige ting. 

Dels skyldes den høje grad af popularitet, at måtten er dejligt blød og behagelig at færdes på. 

Dernæst trækker det bestemt heller ikke ned, at den er ganske skridsikker.

Ydermere værdsættes det af mange, hvis deres yogamåtte er let at transportere, og det må vi i den grad sige, at denne model er. 

Med til den følger nemlig en fin strop, der gør, at du let kan have den på ryggen, uanset om du går, løber eller cykler.

Let at rengøre

Foruden alle ovenstående fortrin er det ydermere værd at bemærke, at måtten også er dejligt let at rengøre.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 180 x 61 x 1,2 cm
 • Farve: Sort.

Reebok Yogamåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Reebok er et af verdens største sportsbrand; de producerer med stor succes en bred vifte af produkter til fitness, sport og træning, og altså også yogamåtter. 

Måtten her, som de står bag, er en rigtig prisvenlig løsning, hvor man får virkelig høj kvalitet for relativt få penge. 

Slidstærk og let at rengøre

Foruden måttens lave pris er det værd at fremhæve, at den er yderst slidstærk. Med andre ord kan den tåle at blive brugt rigtig mange gange! 

Den er dejligt let at rengøre, og så er den desuden udstyret med ophængshuller. Hvis ikke du har et sted i privaten, hvor den kan hænges op, så fortvivl ej. Den er nemlig lavet af et fleksibelt materiale, hvorfor den uden besvær kan rulles sammen og pakkes væk, når den ikke er i brug.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 173 x 61 cm
 • Tykkelse: 0,4 cm.

ODIN foldbar yogamåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Last updated: 2024-04-12 05:13:37

Denne yogamåtte adskiller sig en hel del fra de foregående udgaver, vi har præsenteret, ved at være markant tykkere. 

Hele 5 cm måler den i tykkelsen, hvilket gør den særligt attraktiv for dem, der laver en del mave- og rygøvelser på gulv. 

Ligeledes er den et populært valg hos folk, der genoptræner, og som ønsker at skåne deres kroppe så meget som overhovedet muligt. 

Let at transportere 

Yogamåtten er yderst let at transportere, da den nærmest kan forvandles til en lille håndtaske. 

Det er nemlig muligt at folde måtten sammen, hvorefter der vil være hanke i toppen. 

Når måtten er sammenfoldet, er et yderligere plus, at den fylder ganske lidt, hvorfor den ikke skaber pladsbesvær i privaten.

Let at rengøre

Måtten er yderst let at rengøre. Hvis du ønsker det, kan du tage betrækket af ved hjælp af en lynlås, og maskinvaske dette.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 182 x 60 x 5 cm

Gaiam Reversible Kiku-yogamåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Yoga er en ældgammel tradition, der stammer fra Indien, og hvis du bestræber dig på at få en så autentisk yoga-oplevelse som overhovedet muligt, betyder din yogamåttes udseende måske en hel del?

Hvis dette er tilfældet, er denne yogamåtte et perfekt valg for dig. Dens udtryk med farverige blomster er nemlig meget inspireret af orientalsk kultur.

Produceret i holdbart, letvægtsmateriale 

Materialet, som denne måtte består af, er både holdbart og let. I samme ombæring er det værd at nævne, at den er fri for en masse af de stoffer, som vi råder enhver til at gå langt udenom! Det være sig blandt andet stofferne DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP og DNOP phthalater.

Måttens materiale føles rigtig behageligt for huden og bidrager til, at du får den støtte og balance, som du har brug, når du skal ud i diverse yogapositioner.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 173 X 60 cm
 • Tykkelse: 6 mm
 • Matrialer: PVC.

Vil du se flere yogamåtter?

Hvis ingen af ovenstående yogamåtter – mod forventning – var, hvad du søgte, så fortvivl ej. 

Vi har nemlig kun vist et lille udsnit af, hvad det samlede marked består af. Der er derfor mange flere måtter at vælge imellem derude! 

Klik på knappen herunder, hvis du kunne tænke dig at se en masse af dem. 

Bliv klogere på andet end yogamåtter

Yogamåtter er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af balancebrætter, skridttællere, træningsmåtterfoam rollersløbebåndmotionscykler og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige