Guide til valg af træningsmåtte

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit

KINETIK MX1

God til prisen

Casall

Alternativ

ODIN

God til prisen

Casall

Vores favorit

KINETIK MX1

Alternativ

ODIN

En træningsmåtte er perfekt for dig, der sommetider laver mave- og rygøvelser på gulv. Ligeledes er en træningsmåtte en super investering for dig, der af og til dyrker yoga.

Markedet for træningsmåtter er stort og mangfoldigt og vil for nogle kunne virke en kende uoverskueligt, og det er faktisk her, hvor vi kommer ind i billedet. Vi har nemlig gjort det hårde arbejde og gennemtrawlet markedet for træningsmåtter med henblik på at fremhæve de 9 bedste. 

Vores bud på de 9 bedste træningsmåtter

Kort herunder følger vores bud på de 9 bedste træningsmåtter. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. 

Samtlige bud tager afsæt i uendeligt mange timers research, hvor vi har orienteret os dybdegående i det samlede produktudbud, tests af træningsmåtter og forbrugeranmeldelser.

I udvælgelsesprocessen har vi særligt lagt vægt på følgende parametre: Måttens tekstur, kvaliteten, prisen, materialevalget og producentens ry.

Hvert bud ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte måtter rigtig godt at kende. 

Tilmed præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den træningsmåtte, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

KINETIK MX1

Derfor anbefaler vi denne ✓

KINETIK MX1 har vi selv haft fornøjelsen af at teste, og lad os bare allerede nu afsløre, at denne træningsmåtte til fulde levede op til vores forventninger – og dette på trods af at de var ret så høje.

Skridsikker og stødabsorberende

Måtten, der består af to forskellige overflader, er yderst behagelig at opholde sig på, dejligt stødabsorberende og samtidigt meget skridsikker.

Dens tykkelse på 6 mm sikrer en perfekt balance mellem greb og komfort, og dens forskellige overflader gør den yderst alsidig. De forskellige overflader egner sig nemlig til forskellige typer træning, hvilket vi nuancere senere.

Både en glat og en nubret overflade

Den ene overflade er helt glat og yderst behagelig for huden. Denne overflade har vi foretrukket i forbindelse med mave- og rygøvelser på gulvet, mens den anden overflade – som er mere nubret – er blevet foretrukket til øvelser, hvor det har været af rigtig, rigtig stor vigtighed med et skridsikkert underlag.

Blandt andet fordi træningsmåtten har to forskellige overflader egner denne sig til alt fra HIIT og calisthenics til pilates og yoga.

Nem at rulle sammen

Måtten er af et dejligt fleksibelt materiale, der gør, at du let kan rulle den sammen, når den ikke længere er i brug. Sammenrullet fylder måtten stort set ingenting og vil let kunne placeres under eksempelvis en seng eller en sofa og dermed ikke optage unødvendigt meget plads i hjemmet.

Fra et populært brand

Måtten forhandles af brandet Kinetik, som blandt andet også sælger vægtveste og træningselastikker. 

Dette brand har et rigtig fornemt omdømme blandt forbrugerne. En påstand, der kan dokumenteres af, at brandet i skrivende stund har opnået en samlet karakter på 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket er uhørt flot.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 180 cm x 60 cm x 6 mm
 • Materiale: TPE
 • Fin nylon-taske medfølger.

Casall yogamåtte 4 mm

Derfor anbefaler vi denne ✓

Her er tale om en rigtig fin – og relativt prisvenlig – træningsmåtte, som i iForm.dk’s test af yogamåtter i 2018 scorede 5 ud af 6 stjerner og fik tildelt det fornemme label ‘bedst til prisen’.

Hos Fitnesshelp.dk er vi da også yderst begejstrede for træningsmåtten, som har rigtig mange forcer. 

Dels er det positivt, at måtten – grundet dens lave vægt – er så dejligt fiks, som den er. Dette gør nemlig, at den uden besvær kan medbringes, hvorhen man nu engang ønsker. 

Fremstillet i genanvendeligt naturgummi

At måtten er let og fiks er dog langt fra dens eneste force. Den har nemlig mange! En anden er det materiale, som den er lavet af. 

Der er tale om genanvendeligt naturgummi, et materiale, der er både godt for miljøet og forbrugeren. Der er flere årsager til, at det er godt for forbrugeren. Først og fremmest er det dejligt blødt. Dernæst er det nubret i overfladen, hvilket bidrager til en høj grad af skridsikkerhed.

Så snart måtten her rulles ud, klistrer den sig fast til underlaget, nærmest uanset hvilken type underlag der er tale om. 

Træerne vokser desværre ikke helt ind i himlen

Hos Fitnesshelp.dk jubler vi, når der skal jubles, men vi fremhæver også altid de kritikpunkter, der måtte være ved et produkt.

Dette gør vi, fordi vores mål er at klæde forbrugeren bedst muligt på inden et eventuelt køb, og hvis forbrugeren skal klædes bedst muligt på til en eventuel handel, skal han/hun kende både til fordelene og ulemperne ved et produkt.

Fordelene ved denne måtte kender du allerede, hvis du har læst ovenstående afsnit. Ulemperne er heldigvis i ental. Der er nemlig kun én, og denne er, at måttens hjørner har en tendens til at folde lidt.

Det er naturligvis irriterende, men heldigvis noget som de fleste kan leve med.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 183 x 61 x 0,4 cm
 • Materiale: Lavet af TPE-gummi, indeholder ikke PVC og kan genanvendes.

Eurosport High Quality-træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Eurosport High Quality yogamåtte - De bedste yogamåtter
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Hvis du bestyrer et fitnesscenter eller blot er typen, der altid gerne vil have det bedste af det bedste, så er træningsmåtten her det rette valg for dig.

Måtten er nemlig af ekstraordinært høj kvalitet, meget komfortvenlig, slidstærk og har tilmed et stilrent look.

Med praktiske ophængshuller

Træningsmåtten er udstyret med praktiske ophængshuller, der muliggør, at den let kan anbringes på et dertil egnet stativ, når den ikke er i brug.

Har man kun én træningsmåtte, investerer man formentlig ikke i et sådant stativ, men ejer man derimod et fitnesscenter er et sådant stativ et ‘must have’, da det muliggør, at man kan opbevare rigtig mange træningsmåtter på meget lidt plads.

Hvis du er privatforbruger og blot køber én måtte, så er vores råd dog, at du underlader at bekymre dig om et stativ til måtten. Dens materiale er nemlig fleksibelt og blødt, hvilket gør, at den let kan rulles sammen, så den fylder ganske lidt.

Super lækker overflade

Måttens overflade er virkelig, virkelig lækker og fortjener meget ros. Den har nemlig mange fordele. 

Først og fremmest har overfladen stor betydning for, at måtten som helhed er meget behagelig at ligge på. Dernæst er overfalden afgørende for måttens høje grad af skridsikkerhed, der gør, at den altid føles stabil, uanset hvor vilde og krævende øvelser man kaster sig ud i på denne. 

Sidst, men ikke mindst er overfladen afgørende for, at måtten er så let at rengøre, som tilfældet er. 

Et træk, der forstærker vores påstand om, at måtten her er det perfekte valg for dig, der bestyrer et fitnesscenter. Her bruger mange forskellige mennesker nemlig centrets træningsmåtter i løbet af en dag, hvorfor hyppig rengøring af disse er yderst vigtigt.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Blødt skum
 • Ophængshuller: Ja
 • Måttens mål: 140 x 60 x 1,6 cm

Oliver-træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

En god træningsmåtte er både stærk, fleksibel, komfortvenlig og slidstærk, og da denne her måtte kan sætte flueben ud for samtlige af disse kriterier, tøver vi ikke med at betegne den som værende rigtig, rigtig god. 

Hov, hov!

Hvor kom ‘rigtig, rigtig god’ pludselig fra?

Jo, ser du, vi tillod os at forhøje puljen med ros, fordi måtten her – foruden de 4 nævnte særtræk – også er dejligt stor (180 x 60 cm) samt smudsafvisende og nem at rengøre.

Kan hænges op

Hvis du har investeret i et træningsmåtte-ophæng og er interesseret i en eller flere måtte(r), der passer til et sådant, er denne her bandit ikke noget tosset valg.

Måtten her er nemlig udstyret med små huller, så den let kan anbringes op et ophæng.

Dette særtræk gør, at måtten er ganske populær blandt fitnesscenterbestyrer, der ønsker måtter, der både er af høj kvalitet og relativt prisvenlige.

Fås i flere farver

Hvis du ikke ønsker en træningsmåtte i sort, betyder det ikke, at du ikke skal vælge modellen her. Den fås nemlig i flere farver, blandt andet også blå.

Fin tykkelse

Måttens tykkelse er 1,5 cm, hvilket positionerer den som en af de kraftigere træningsmåtter. Ligeledes bidrager de 1,5 cm til, at den er dejligt blød.

Kan bruges i mange sammenhænge

Måtten kan bruges i forbindelse med alt fra yoga og pilates til gymnastik, fysioterapi og funktionstræning.

Praktiske oplysninger

 • 180 x 60 cm
 • Tykkelse: 1,5 cm
 • Let at rengøre
 • Afstand mellem ophængshuller: 48 cm.

Sportsact Træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Denne træningsmåtte, der måler 180 cm i længden, er et yderst populært hos både private, fitnesscenter-ejere samt indkøbsansvarlige hos genoptræningsklinikker og deslige. 

Måttens popularitet skyldes flere forskellige ting. Dels skyldes det, at den er dejligt blød og behagelig at færdes på. 

Dernæst trækker det bestemt heller ikke ned, at den er ganske skridsikker.

Ydermere værdsættes det af mange, hvis en træningsmåtte er let at transportere, og det må vi i den grad sige, at denne model er. 

Med til den følger nemlig en fin strop, der gør, at du let kan have den på ryggen, uanset om du går, løber eller cykler.

Let at rengøre

Foruden alle de fortrin ved træningsmåtten, vi allerede har bemærket, er det værd at notere sig, at den også er dejligt let at rengøre. 

Ydermere er den meget let at pakke sammen efter brug.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 180 x 61 x 1,2 cm
 • Farve: Sort.

Simpel og tyk træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Træningsmåtte - simpel og tyk - De bedste træningsmåtter
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Hvis du er på jagt efter en prisvenlig træningsmåtte med en fin størrelse (180 x 61 cm), så er måtten her et oplagt valg.

Kan bruges i mange sammenhænge

Måtten kan bruges i mange situationer. Eksempelvis egner den sig rigtig godt som underlag til yogaøvelser samt ryg- og maveøvelser på gulv, men derudover kan den også bruges som underlag til børn, der leger på et hårdt gulv. 

Ejer du håndvægte, vil du også kunne bruge måtten her i forbindelse med opbevaring. Placér vægtene på denne måtte og skån dit gulv.

Tyk og skridsikker

Måtten er relativt tyk – 1,5 cm – hvilket bidrager til en dejlig blødhed. 

Ydermere er måtten skridsikker, hvorfor den altid føles som et dejligt stabilt underlag, hvilket er en stor fordel, når man laver øvelser, der stiller høje krav til balancen.

Fås i hele 10 forskellige farver

Uanset hvilken farve du ønsker din kommende træningsmåtte i, burde du kunne finde måtten her i en farvemodel, der er, hvad du søger. Måtten fås nemlig i hele 10 forskellige farver, blandt andet sort, blå, orange og lilla. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 180 x 61 cm
 • Phtalatfri.

StandUp Active Exercise & Relax Mat

Derfor anbefaler vi denne ✓

StandUp Active Exercise & Relax-træningsmåtten kan bruges til både trænings-, yoga- og afspændingsøvelser. Der er derfor tale om en alsidig træningsmåtte.

Foruden sin alsidighed udmærker måtten sig blandt andet ved sit flotte ydre, og at den er lavet af naturmateriale, der både er godt for huden og miljøet.

Yderst komfortvenlig

Måtten er yderst komfortvenlig, hvilket i høj grad skyldes måttens bløde overfladelag af kork.

Meget stabil som underlag

Under korkoverfladen er der naturgummi, hvilket bidrager til, at måtten er relativt tung. Dette har den positive effekt, at måtten føles meget stabil som underlag. Ligeledes har måtten et rigtig godt greb om alverdens gulvtyper, hvilket forstærker følelsen af måtten som et stabilt underlag.

Kombinationen af kork og naturgummi bidrager ligeledes til en fantastisk støddæmpning.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 180 x 61 cm
 • Tykkelse 3 mm
 • Materiale: Naturkork, NBR-gummi
 • Vægt: 2,3 kg

Grå træningsmåtte – 180 x 60

Derfor anbefaler vi denne ✓

Træningsmåtter 180 x 60 - grå - De bedste yogamåtter

Last updated: 2024-07-12 05:47:06

Træningsmåtten her egner sig særligt godt til yoga. I tykkelsen måler den blot 0,5 cm, hvilket gør, at den ikke er helt lige så blød og behagelig at ligge på som flere af dens tykkere alternativer. 

Er du på jagt efter en træningsmåtte, der egner sig særligt godt til liggeøvelser på gulv, er denne her derfor ikke det ideelle valg. 

Til yoga, hvor antallet af liggende øvelser, ikke er særligt højt, er måtten dog super, og det er den blandt andet takket være dens fine størrelse (180 x 60 cm) og dens fornemme stødabsorbering.

Let at rengøre og skridsikker

Måtten har en riflet Non-Slip-overflade, der er din garanti for høj skridsikkerhed og komfort. 

Derudover er måttens overflade kendetegnet ved at være yderst let at rengøre samt ved at være smudsafvisende. 

Tåler vand 

Flere og flere dyrker udendørsyoga i sommermånederne, og hvis du har planer om netop dette, er det vigtigt med en slidstærk måtte, der tåler sol og vand, hvilket denne her model gør.

Hjørnerne krøller ikke

Et vækstpunkt for en del træningsmåtter er, at hjørnerne krøller, og/eller at træningsmåtten undervejs mister sin flade form.

Dette vækstpunkt beskriver heldigvis ikke denne måtte, der bevarer sin fine form – også selvom den tages i brug hyppigt. 

Praktiske oplysninger 

 • Mål: 180 x 60 x 0,5cm
 • Latexfri
 • Med riflet overflde

Det siger forbrugerne

Kilde: Med24.dk

Tina Aebeloe Schwendson
5/5

“Fuldt ud tilfreds med denne yogamåtte som jeg ikke glider i når jeg sveder. Kan anbefales til prisen :-)”

Nadia Ulrich
5/5

“Har en god størrelse – ikke så bred i bredden, men den fungerer fint til alm. træning”

ODIN Træningsmåtte

Derfor anbefaler vi denne ✓

Last updated: 2024-07-12 05:47:06

Denne træningsmåtte er atypisk tyk (5 cm), hvilket er en stor fordel, når det kommer til komfortventligheden. 

Grundet måttens enorme tykkelse egner den sig særligt godt til ryg- og maveøvelser på gulv, hvorfor den er et populært valg hos dem, der hyppigt træner disse muskelgrupper.

Ligeledes er måtten et populært valg hos folk, der genoptræner, og som har behov for at skåne deres kroppe så meget som overhovedet muligt. 

Let at transportere 

Træningsmåtten er yderst let at transportere, da den nærmest kan forvandles til en lille håndtaske. 

Det er nemlig muligt at folde måtten sammen, hvorefter der vil være hanke i toppen. 

Når måtten er sammenfoldet, er et yderligere plus, at den fylder ganske lidt, hvorfor den ikke skaber pladsbesvær i privaten. Med lethed kan den skubbes ind under en seng eller lignende, hvor den hverken generer fysisk eller visuelt

Let at rengøre

Træningsmåtten er meget let at rengøre. Hvis du ønsker det, kan måttens betræk tages af og maskinvaskes.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 182 x 60 x 5 cm

Vil du se flere træningsmåtter?

Hvis ingen af de ovenstående træningsmåtter var, hvad du søgte, så fortvivl ej. 

Vi har nemlig blot vist et lille udsnit af, hvad det samlede marked består af. Med andre ord er der mange træningsmåtter, som du endnu ikke har set.

Kunne du tænke dig at se endnu flere måtter, så klik på knappen herunder. 

Bliv klogere på andet end træningsmåtter

Træningsmåtter er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af boksepuder, balancebrættermotionscyklerfoam rollersløbebåndyogamåtter og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 05:47:06