Få styr på maven, når du træner

Mavesmerter eller -rumlen kan virkelig spolere enhver god træningssession. Skal det være en fornøjelse at motionere, er det derfor af stor vigtighed, at du får styr på maven. Noget, du får 3 skarpe tips til i artiklen her. 

Der findes ikke noget meget mere ubehageligt end at mærke pølsemanden, der banker på, mens man ligger og tager mavebøjninger eller anstrenger sig fysisk på anden vis. Rumlen – eller sågar smerter – fra maven influerer altid meget negativt på ens træning, og hvis det er noget, du hyppigt rammes af, vil det have markant negativ indvirkning på dine resultater.

Det er sandsynligt, at du vil undlade at presse dig selv alt for meget, hvis du mærker rumlen fra din mave i frygt for, hvad det vil kunne føre med sig. Ligeledes vil smerter fra maven kunne være så enerverende, at de vil kunne få dig til at droppe dit træningspas, før det overhovedet er kommet i gang. 

Så galt behøver det dog ikke at gå, hvis du tager dine forholdsregler. 

Er du villig til dette, så vil du elske de tre næste afsnit, hvor vi giver gode råd til, hvordan du kan holde din mave sund og i balance inden et træningspas.

Besøg toilettet inden træning

Dette tip virker virkelig banalt, men alt for mange undlader desværre at tømme tarmen inden en omgang motion. Derfor bør du bestræbe dig på at minde dig selv om vigtigheden af netop dette de dage, hvor du planlægger at motionere.

Og hvorfor er det så vigtigt?

Det er det, fordi det – at dyrke motion – ofte vil føre til, at mavemusklerne klemmer sig sammen om tarmen og presser din afføring ned mod din endetarm. Noget, der føles helt ekstremt ubehageligt, hvis du løber eller udsætter kroppen for stød på anden vis.

Tænk over, hvad du spiser

Du kender sikkert din krop ret godt og ved, hvordan den reagerer på forskellige fødevarer. Hvis du eksempelvis oplever, at gluten sætter gang i fordøjelsen og gør dig meget udspilet, er det naturligvis ikke super smart at indtage glutenholdig mad inden et træningspas.

Tænk generelt over, hvad du indtager af fødevarer, hvis du påtænker at løbe en tur eller at tage en tur i fitnesscentret. Kroppen skal have den rette næring!

Lad være med at spise lige inden træning

Hvis du spiser lige inden et træningspas, øger du risikoen for at føle dig tung og uoplagt samt at blive ramt af kvalme.

Kvalmen kommer som regel, fordi den mad, du indtager, ikke når at forlade mavesækken, og når du så træner ligger den og skvulper rundt, hvilket formentlig vil give dig en fornemmelse af ubehag og kvalme.

Som tommelfingerregel bør du spise senest to timer inden et træningspas.

Tak til sundhedsartikler.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med gode folk fra sundhedsartikler.dk. Hvis du ikke allerede kender til dette site, kan vi fortælle, at der er tale om et site med en masse tips til, hvordan du kan øge din sundhed. 

På sitet kan du blandt andet finde gode råd om alt fra, hvordan du kommer af med dårlig ånde fra maven, til hvad du skal stille op, hvis du rammes af svamp i skeden.

Scroll to Top