Guide til valg af balancebræt

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Select Profcare

God til prisen

Odin

Premium

Wobblesmart

God til prisen

Odin

Vores favorit

Select Profcare

Premium

Wobblesmart

Vores bud på de 7 bedste balancebræt

Med et balancebræt kan du styrke muskler og led, træne din balance og forebygge skader. Træningen med et balancebræt er simpel og nem og kan derfor klares derhjemme, i fitnesscentret eller måske endda på jobbet.

Hvis du er på jagt efter et balancebræt, men er i tvivl om, hvilket du skal vælge, er du havnet det helt rigtige sted. I denne artikel vil vi nemlig præsentere dig for vores bud på de 7 bedste balancebræt. Disse er udvalgt på baggrund af grundig research, som vi har foretaget, så du slipper for at gøre det. 

Select Profcare Balancebræt
Med udskiftelig kugle i bunden

Derfor anbefaler vi dette ✓

Select balancebræt

Last updated: 2024-07-12 08:33:04

Traditionelt balancebræt i træ

Siger man balancebræt, er det i de fleste tilfælde et lig dette, som de fleste forestiller sig. Balancebrættet i træ fra Select er en vaskeægte klassiker og man opnår sjældent en sådan status uden at have fortjent det. Du kan derfor gøre som massevis af danskere før dig og investere i det sikre valg; dette klassiske og velfungerende balancebræt fra Select.

Fødderne solidt plantet på det skridsikre underlag

Det kan i forvejen være udfordrende at holde balance på et balancebræt (det er jo trods alt formålet), men der er ingen grund til at gøre det sværere end det er, fordi fødderne glider rundt på overfladen som Bambi på isen. 

Heldigvis kan du være sikker på, at du kan stå fast på balancebrættet fra Select. Overfladen på brættet er belagt med skridsikkert gummi, som sørger for at du – uanset om du har bare tæer, sko eller sokker på – kan stå fast uden problemer. 

Skift mellem de to kugler og dermed sværhedsgraden

Der medfølger to kugler, en lille og en stor, som du frit kan skifte mellem. Den store kugle er lettest at balancere med og egner sig derfor godt til begyndelsen af en eventuel genoptræning. Senere kan du skifte til den lille kugle, hvor det er væsentligt sværere at balancere og derfor også mere udbytterigt i forhold til træningen. 

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 38,5 cm
 • Materiale: Træ og gummi

Wobblesmart
Justerbart balancebræt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Last updated: 2024-07-12 08:33:05

Tilpas balancebrættet løbende

Wobblesmart lever op til sit navn – balancebrættet ér nemlig virkelig smart! I takt med at din træning skrider fremad, kan du løbende justere sværhedsgraden, så du kan fortsætte med at udfordre dig selv og din krop. 

De største fremskridt sker, når vi presser os selv lidt, så det giver rigtig god mening at tilpasse sværhedsgraden løbende, så du hele tiden skal gøre dig umage med træningen. 

Du vælger let imellem de 6 forskellige niveauer ved at dreje på gummikuglen i bunden af brættet. Når du drejer, øger du højden en smule, hvilket gør det mere krævende at holde balancen.

Simpelt men virkelig smart!

Skridsikker overflade

Det er ikke balancebrættets skyld, hvis du falder af (selvom det altid er fristende at give udstyret skylden…) for både kuglen i bunden af brættet og overfladen, som du står på, er skridsikre. 

Den skridsikre kugle i bunden er af naturgummi og står derfor helt fast på gulvet. Selve brættet er belagt med ‘griptape’, som du måske kender fra skateboards, som sørger for, at dine fødder bliver stående og ikke glider. 

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 39 cm
 • Maksimal belastning: ca. 150 kg.
 • Materiale: Træ og naturgummi

Abilica BalanceBoard Labyrinth
Balancebræt med indbygget spil til børn

Derfor anbefaler vi dette ✓

Last updated: 2024-07-12 08:33:05

Gør træningen sjov og motiverende

Hvis du tidligere har stået på et balancebræt, ved du sikkert, at det ikke nødvendigvis er den sjoveste måde at træne på. Det kan dog alligevel i mange tilfælde være en god idé at gøre det, da det styrker balance og koordination. Bruger du balancebrættet til genoptræning, er der slet ingen vej udenom dette træningsredskab. 

At det er kedeligt at træne med brættet, er særligt problematisk for børn især. Børn kan nemlig være svære at motivere til at lave øvelser, hvis ikke de er sjove. I de fleste tilfælde vil det dog blive lettere med dette smarte balancebræt, som ved hjælp af et indbygget spil, forhåbentligt gør det sjovt og indbydende at balancere. 

I det indbyggede spil skal du, ved hjælp af din balance, forsøge at navigere den lille kugle igennem labyrinten. Selve labyrinten er simpel, men det afgørende er heller ikke, at kuglen finder ud, men at det bliver sjovere at træne med balancebrættet.

Højde og sværhedsgrad kan justeres

Abilica BalanceBoard Labyrinth kan justeres i højden, så du på den måde kan tilpasse sværhedsgraden. Vælg mellem 3 forskellige højder/niveauer og sørg for, at træningen hele tiden er udfordrende, så der sker resultater.

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 40 cm

TOGU Jumper
Balancebold

Derfor anbefaler vi denne ✓

4-i-1-løsning

Du havde sikkert ikke regnet med, at du skulle præsenteres for en halv yogabold, da du fandt vej ind på vores oversigt. Der er dog god grund til at overveje denne løsning, som er et fremragende alternativ til det traditionelle balancebræt.

Vi, holdet bag Fitnesshelp.dk, er fra Jylland, og kan derfor ikke stå for en god handel. Og netop dét er denne smarte balancebold. Med TOGU Jumper får du hele 4 løsninger i et produkt. Balancebolden kan bruges som mini-trampolin, vippebræt, stepbænk, balancepude og naturligvis balancebræt. 

Børn kan også få fornøjelse af denne

TOGU balancebolden er som udgangspunkt tiltænkt brug af voksne, men skulle et barn eller en barnlig sjæl have lyst, kan man sagtens benytte den røde bold som en lille trampolin. 

Der er ingen risiko for, at bolden går i stykker, for den er skabt til formålet. Bolden er fremstillet i et ekstremt slidstærkt materiale, som ikke tager skade af at blive brugt dagligt. 

Du skal derfor ikke holde dig tilbage, hvis lysten til at lege hoppepude skylder ind over dig – det er der absolut ingen skam i og bolden kan sagtens tåle, at du er lidt barnlig!

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 52 cm
 • Højde: 24 cm

Odin
Balancebræt med elastikker

Derfor anbefaler vi dette ✓

Hjælp til balancen

Det lyder måske ikke så svært at stå på et balancebræt og holde balancen, men det kan være mere udfordrende, end man tror. Særligt i begyndelsen af træningen eller genoptræningen kan det være svært at balancere på brættet, da balanceevnen skal finjusteres og trænes op.

Frygter du, at du får problemer med at stå oprejst på brættet, kan du passende vælge dette fra cPro9, som er udstyret med smarte elastikker. For enden af hvert elastik finder du et håndtag. Med håndtagene kan du have et solidt greb og bruge elastikkerne som hjælpemiddel, så du lettere kan holde balancen. 

Når du med tiden har fået helt styr på at balancere uden hjælp fra håndtagene, kan du blot stoppe med at bruge dem og fortsætte din træning uden. 

Tåler over 100 kg

Det lille balancebræt er konstrueret på en sådan måde, at det kan holde til hele 110 kg i belastning. Det er ret godt gået, og betyder at selv de største klepperter i fitnesscentret kan bruge brættet.

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 42,5 cm
 • Højde: 8,5 cm
 • Maksimal belastning: 110 kg

Steppie

Derfor anbefaler vi dette ✓

Steppie vippebræt

Last updated: 2024-07-12 08:33:06

Skabt til brug på jobbet

Steppie adskiller sig lidt fra de andre vippebræt på vores liste, da det ikke nødvendigvis er tiltænkt til genoptræning. I stedet er det skabt specifikt til at blive brugt på arbejdet, hvor man ellers ofte sidder eller står stille det meste af dagen.

Ved at bruge Steppie på arbejdet kan du blandt andet forvente op til 50% højere fedtforbrænding, bedre balance, stærkere muskulatur i ryg og ben, mere energi og diverse andre helbredsmæssige fordele.

Spørger du os, burde dette vippebræt være obligatorisk på de fleste kontorer landet over. Vi er i hvert fald sikre på, at det ville gavne den generelle folkesundhed, som ikke har godt af, at så mange af os tilbringer det meste af dagen på en kontorstol foran et skrivebord.

Super kvalitet

Som du måske har bemærket, er prisen på Steppie relativt høj. Den høje pris skyldes, at der virkelig er kælet for produktet, som er i en yderst lækker kvalitet. 

Sammenligner man prisen med de helbredsmæssige gevinster (se ovenfor) er pengene dog givet rigtig godt ud!

Praktiske oplysninger

 • Mål: 37 x 57 x 5,5 cm

TOGU Balanza

Derfor anbefaler vi dette ✓

Last updated: 2024-07-12 08:33:06

Anerkendt producent

Når det kommer til balancebræt, er TOGU et af de førende brands. Dette balancebræt, som har fået navnet Balanza, bekræfter netop, at virksomheden ved, hvad de laver.

Balncebrættet er alsidigt og fleksibelt, og så er kvaliteten helt i top. Brættet klarer en belastning på helt op til 150 kg, så langt de fleste kan få glæde af det.

Unik luftpude

TOGU Balanza adskiller sig fra de andre balancebræt på vores liste, fordi kuglen eller bolden, som man balancerer på, ikke er af hverken træ eller plastik.

I stedet er den lavet af holdbar gummi, som kan udvide sig og trække sig sammen afhængigt af mængden af luft, som det indeholder. Du kan derfor selv justere og finindstille vippeevnen ved at fylde luft i luftpuden. Der medfølger en pumpe til dette formåle.

Jo mere luft du fylder i, des hårdere vil bolden blive, hvilket gør det sværere at holde balancen. Ligeledes kan du lukke lidt luft ud, hvis det skal være nemmere at balancere. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 55 x 35 x 7 cm.

Find flere balancebræt

Lykkedes det os ikke at præsentere dig for det helt rigtige balancebræt, kan du fortsætte din jagt på nettet, hvor der fortsat venter et stort udvalg af balancebræt. 

Tryk blot på knappen nedenfor og se selv!

Se en af vores mange andre produktguides

Vi er eksperter i alle former for udstyr til fitness-, trænings- og motionsudstyr. Vil du se en af vores andre produktguides og få vejledning til det rette køb, kan er du velkommen til at gå på eventyr på vores side.

Tjek eventuelt vores guides til køb af træningselastikkermotionscyklerfoam rollers, løbebåndyogamåtter og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 08:33:04

Bedste priser

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 08:33:05