Guide til køb af træningselastik

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit

KINETIK RBX1

God til prisen
Body Concept Rubber band - Træningselastik

Body Concept

Miljøvenlig
Abilica PowerBand ECO

Abilica PowerBand

God til prisen
Body Concept Rubber band - Træningselastik

Body Concept

Vores favorit

KINETIK RBX1

Miljøvenlig
Abilica PowerBand ECO

Abilica PowerBand

Med en træningselastik kan du slippe af med smerter i ryg, nakke og skuldre, stramme din krop op og få faste baller. Det kræver dog, at du får brugt træningselastikken regelmæssigt og at du vælger den rigtige elastik – den sidste del hjælper vi dig med! I denne artikel præsenterer vi dig nemlig for vores bud på de bedste træningselastikker.

Træningselastikker er populære som aldrig før og findes i de fleste fitnesscentre, hvor de benyttes til både træning alene eller på hold. En træningselastik er simpel at bruge, men gør det muligt at kaste sig over et væld af gode træningsøvelser.

Ved blot 2 minutters daglig brug af en træningselastik, kan du mindske risikoen for problemer med nakke, skuldre og ryg. Derudover kan du vælge at bruge lidt yderligere minutter dagligt, så du samtidig kan opnå en strammere krop og stærkere muskler.

Vores bud på de 9 bedste træningselastikker

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de bedste træningselastikker. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre samt os selv. 

Ved hver træningselastik finder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget.

KINETIK RBX1
3 lækre, slidstærke elastikker, der giver mange muligheder

Derfor anbefaler vi denne ✓

KINETIK RBX1, som indeholder tre slidstærke træningselastikker, er et sæt, vi selv har haft fornøjelsen af at teste.

Og det – at teste sættet – var virkelig en fornøjelse, og dette af mange årsager.

Først og fremmest var det et privilegium, fordi elastikkerne viste sig at være utroligt lette at bruge.

Efter at have set nogle få instruktionsvideoer på YouTube med forslag til øvelser med træningselastikker var vi nemlig lynhurtigt i gang, og efter ganske kort tid blev det åbenbaret for os, at elastikkerne er effektive til træning af mange forskellige muskelgrupper.

Ligeledes blev det hurtigt tydeligt for os, at særligt til træning af benmuskler er disse træningselastikker effektive.

Tre modstandsniveauer

De tre elastikker, som sættet består af, byder på tre forskellige modstandsniveauer, hvilket er super fedt af flere årsager. 

Først og fremmest er det fedt, fordi der er stor forskel fra øvelse til øvelse på, hvilket modstandsniveau der er mest passende, og som man får mest ud af.

Derudover er det fedt, fordi det virkelig giver en gode muligheder for at udvikle sig. 

På et tidspunkt – hvis du passer din træning – vil træningselastikken med mindst modstand formentlig blive for let til en række øvelser, og så vil du uden problemer kunne opgradere til næste elastik i modstandsrækken.

Selv når den elastik med mest modstand bliver for let for dig, vil du kunne øge modstandskraften, da det er ganske let – i hvert fald i forbindelse med de fleste øvelser – at bruge flere af træningselastikkerne ad gangen.

Fin pose medfølger

Med til træningselastikkerne medfølger en fin pose, hvori elastikkerne kan opbevares. 

Investerer du i dette sæt, vil du derfor let kunne medbringe sættet, hvorhen du ønsker, hvilket muliggør, at du kan holde formen ved lige, når du eksempelvis tager på ferie.

Fin kvalitet

Træningselastikkerne er af en rigtig fin kvalitet og sælges af brandet Kinetik, som har et formidabelt ry. 

En påstand, der kan dokumenteres af, at Kinetik i skrivende stund har opnået en samlet karakter på Trustpilot på hele 4,9 ud af 5 stjerner.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Latex
 • Mål:
  • Let: 208 cm x 13 mm x 5 mm
  • Medium: 208 cm x 21 mm x 5 mm
  • Hård: 208 cm x 32 mm x 5 mm.

Body Concept Rubber Band
Sæt med 3 elastikker

Derfor anbefaler vi denne ✓

Body Concept Rubber band - Træningselastik

Populære træningselastikker

Selvom det kan være fornuftigt at gå egne veje, er der alligevel situationer, hvor det giver mening at følge med strømmen. En sådan situation befinder du dig i lige nu, hvor du har mulighed for at gøre som mange andre før dig og vælge dette sæt med 3 stk. træningselastikker. 

Sættet er en bestseller, hvorfor vi ikke tøver med at anbefale disse til dig. Der er dog yderligere grunde til, at vi synes, du bør overveje sættet.

Tre sværhedsgrader

Afhængigt af hvor god form du er i eller hvilken øvelse du vil lave, er det en god idé med flere elastikker i forskellige sværhedsgrader at skifte imellem. 

Vælger du dette sæt, får du tre elastikker i farverne gul, rød og grøn. De tre elastikker har forskellige bredder, hvilket gør, at der er forskel på elasticiteten. Jo bredere elastik, des højere hårdhed og sværhedsgrad. Den gule træningselastik er let, den røde medium og den grønne hård.

Praktiske oplysninger

 • Elastikker: 3 stk.
 • Sværhedsgrad: Let, medium og hård
 • Mål: 280 mm (gul og rød) 290 mm (grøn)

Sportsact Resistance Bands
Sæt med 5 elastikker med forskellige sværhedsgrader

Derfor anbefaler vi denne ✓

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Gode til rigtig mange øvelser

Som du kan se på billedet, følger der ikke blot én, men hele fem træningselastikker med til dette sæt. Elastikkerne har forskellige farver, men dette er faktisk ikke den eneste forskel elastikkerne imellem.

En anden forskel er deres modstandsstyrke; denne er nemlig forskellig for hver elastik , hvilket er rigtig fedt, da denne forskellighed bevirker, at sættet samlet set kan bruges til rigtig mange forskellige øvelser.

Typisk er der nemlig stor forskel på, hvilken modstandsstyrke der er den ideelle relateret til, hvilken øvelse man laver. 

Derudover er det kun sandsynligt, at du – hvis du bruger elastikkerne jævnligt – vil få opbygget en fornuftig muskelmasse og derfor på et tidspunkt vil føle behov for yderligere modstand i forbindelse med forskellige øvelser. 

Når dette sker, skifter du naturligvis bare til en af de elastikker, hvor modstandsstyrken er endnu større end den, du har brugt indtil nu i de givne øvelser.  

Opbevaringspose medfølger

Med til sættet følger en fin lille opbevaringspose, hvori du uden besvær kan have alle fem elastikker. 

Hverken opbevaringsposen eller elastikkerne fylder alverden, hvorfor du let kan have begge dele med på ferier, udflugter og deslige.  

Fornuftig kvalitet

Elastikkerne er dejligt kraftige og i en rigtig fornuftig kvalitet. Derfor kan du roligt forvente, at de holder i rigtig, rigtig lang tid, hvis du investerer i disse.

Casall Exetube
Træningselastik med håndtag

Derfor anbefaler vi denne ✓

Casall Exetube Medium træningselastik
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Håndtag gør det nemt

Det er ikke fordi det er decideret svært at holde fast i et træningselastik, men det bliver alligevel en smule nemmere, hvis der er håndtag. Håndtagene på dette exetube fra Casall er stærke, men behagelige og giver mulighed for nemmere at foretage træningsøvelser. 

Kaldes for exetube

Teknisk set er dette ikke et træningselastik – man kalder det i stedet for et exetube – men funktionen er nøjagtigt den samme.

Vælg mellem Light, Medium og Hard

Hvis træningen skal være hård og belastningen høj, kan du vælge Casall Exetube i Hard-udgaven, hvor du ved maksimal længde får en modstand på 7 kg. Går du med Medium-udgaven er modstanden 5 kg og ved Light-udgaven er den 3 kg.

Praktiske oplysninger

 • Sværhedsgrad: Fås som let, medium og hård
 • Mål: 120 cm
 • Materiale: Gummi og latex

Booty Builder Bands 3 Pack
Træningselastikker målrettet kvinder

Derfor anbefaler vi denne ✓

Booty builder træningselastikker
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Træningselastik til kvinder

Jaja, vi ved det godt… Et træningselastik er et træningselastik og der er ikke så stor forskel på den mandlige og kvindelige anatomi, at det giver mening at tale om et træningselastik til kvinder. 

Producenten af disse super lækre og velfungerende træningselastikker har dog valgt at målrette deres markedføringsindsats, så de går efter den kvindelige del af befolkningen. Det betyder dog ikke, at en mand ikke kan bruge elastikkerne.

Der medfølger en smart træningsapp

Booty Builder er ikke blot en serie af lækre træningselastikker, for de står også bag en smart app, hvor du få tips og inspiration til øvelser med elastikken. Du kan med fordel hente app’en og bruge den sammen med Booty Builder træningselastikker, så du kan få endnu mere ud af din træning.

Sæt med 3 elastikker

I dette sæt får du træningselastikker i 3 forskellige farver. Farveforskellene er dog ikke af kosmetiske årsager, for kuløren afslører sværhedsgraden på de respektive elastikker. Sværhedsgraden på elastikkerne er henholdsvis let, medium og hård. 

Praktiske oplysninger

 • 3 forskellige elastikker i forskellige sværhedsgrader
 • Mål: 208 cm

Abilica PowerBand ECO
Miljøvenligt træningselastik i høj kvalitet

Derfor anbefaler vi denne ✓

Abilica PowerBand ECO

Gør noget godt for planeten

Hvis du er en smule miljøbevidst og bekymrer dig om fremtidens klima, kan du passende overveje at vælge denne træningselastik, som ikke belaster kloden unødigt. 

Båndene er fremstillet af 100% naturgummi og er biologisk nedbrydelige – godt for både Jorden og din samvittighed!

Kvaliteten er i top

Svenske Abilica er især kendt for én ting; høj kvalitet. Deres træningselastikker er ingen undtagelse. PowerBand ECO er fremstillet på fabrik med høj kvalitetskontrol, hvorfor du altid kan være sikker på, at du får det produkt, som du betaler for. Produkterne er testede og kontrollerede og lever de ikke op til den høje standard, bliver de kasseret. 

Vælg mellem 3 modstande

Abilica PowerBand ECO fås i tre forskellige farver, som afviger fra hinanden i modstandsniveau. Den sandfarvede elastik giver 4,5 – 18 kg i modstand, den beige 6 – 24 kg og den grå 8 – 30 kg.

Praktiske oplysninger

  • 3 forskellige farver i forskellige sværhedsgrader
  • Mål: 1 m
  • Materiale: Naturgummi

Aserve 
Latexfri træningselastik

Derfor anbefaler vi denne ✓

Aserve Latexfri Træningselastik

Latexfri

Hvis du lider af latexallergi, er denne træningselastik et oplagt valg, da den er helt fri for allergifremkaldende elementer, som findes i gummi. Du kan derfor uden problemer træne løs med elastikken uden risiko for allergiske reaktioner.

Ekstra lang

Elastikken er hele 5,5 meter langt, hvilket er mere end rigeligt til alle øvelser, som du kunne ønske at foretage dig. 

Perfekt hjælpemiddel til genoptræning

Hvis du er kommet til skade og så småt planlægger at komme ovenpå igen, er det vigtigt, at du starter forsigtigt ud og går frem i det rigtige tempo. Går det for stærkt, kan du risikere at skaden blusser op igen. Modsat kan genoptræningen tage længere end nødvendigt, hvis du er for langsom til at skrue op for træningen. 

Med dette træningselastik kan du selv tilpasse sværhedsgraden og belastningen – det kan du blandt andet gøre gennem de øvelser, som du laver – men også ved at vælge det helt rigtige elastik. Du kan nemlig vælge mellem 7 forskellige bånd, som udover at være i forskellige farver og varierer i modstand/hårdhed. 

 • Gul – eksta let
 • Grøn – Let
 • Rød – medium
 • Blå – hård
 • Sort – x-hård
 • Grå – xx-hård
 • Violet – xxx-hård

Praktiske oplysninger

  • 7 forskellige varianter i forskellige sværhedsgrader
  • Mål: 5,5 m

ARTZT
Sæt med 4 elastikker med forskellig modstand

Derfor anbefaler vi denne ✓

Artzt træningselastikker

Tysk kvalitet

Der er ret bred enighed om, at tyske produkter har særligt én ting tilfælles; de er alle af høj kvalitet. 

Træningselastikkerne fra ARTZT er, som du måske kan gætte på navnet, netop tyskproducerede og derfor kan du forvente rigtig god kvalitet og holdbarhed. Producenten har specialiseret sig i sport og sundhed og har massevis af erfaring med produkter indenfor denne kategori.

Fire forskellige modstande

Ulempen ved at træne med et elastik er, at man ikke umiddelbart kan justere på modstanden, ligesom man fx kan med justerbare håndvægte, hvor man kan tilføje eller fjerne vægtskiver. Derfor kan det være en fordel at have flere forskellige elastikker, som man kan skifte mellem. 

Uanset om du vil træne hård eller let, eller om det er den ene eller anden muskelgruppe, som skal have tur, kan du med fordel vælge dette sæt fra ARTZT, hvor du får fire elastikker i en pakke. Elastikkerne er alle af forskellig modstand, så du kan vælge det elastik, som passer bedst til dig og øvelsen. 

Farven afslører modstanden

Blot ved at kigge på farven på elastikken, kan du se, om der er tale om enten let, medium, stærk og ekstra stærk modstand. 

Praktiske oplysninger

  • Sæt med 4 forskellige mostande
  • Materiale: Latex
  • Mål: 32 x 5 cm

Adidas Mini Stretchband
Populært sæt med 3 elastikker med forskellig modstand

Derfor anbefaler vi denne ✓

Anerkendt brand

Adidas er uden tvivl et af de største brands inden for sportstøj og -udstyr. Det kan der vist ikke herske to forskellige meninger omkring.

Man bliver kun et så stort brand, som Adidas har formået at blive, hvis man leverer kvalitet og lækre produkter; det har Adidas gjort i rigtig mange år nu, og dette fine sæt med 3 træningselastikker er et glimrende bevis på, at selvom brandet i dag er et af verdens største, betyder det ikke, at Adidas er begyndt at ligge på den lade side, når der skal produceres kvalitetsprodukter.

For det nemlig lige nøjagtigt, hvad sættet er – et kvalitetsprodukt.

Et alsidigt sæt

Du vil kunne bruge træningselastikkerne til et utal af øvelser både indenfor og udenfor, og du vil – takket være elastikkernes forskellige styrkeniveauer – altid have en træningselastik, der passer til dit nuværende styrkeniveau, uanset hvilken øvelse du kaster dig over.

Forbrugerhit

Hvis du tjekker forbrugeranmeldelser af dette sæt med træningselastikker, bliver din lyst til at investere i sættet næppe mindre. 

Rigtig mange forbrugere, der har anmeldt produktet, har nemlig kvitteret med 4 eller 5 stjerner ud af 5 mulige. Dette ses eksempelvis hos Matas.dk, der p.t. forhandler produktet, som i skrivende stund har opnået en gennemsnitskarakter på 4,3 stjerner.

Praktiske oplysninger

  • Elastik bredde: 50 mm
  • Dimensioner (emballage): 7,5 x 4 x 14,5 cm
  • Længde: 60 cm.

Det siger forbrugerne

Kilde: Matas.dk

Jeanette
4/5

“Fine trænings bands med 3 forskellige styrker. Jeg kunne godt have ønsket mig, at der stod skrevet på de enkelte bånd, hvilken en grad (let, middel eller hård) de tilhørte. Det kan man selvfølgelig mærke, men for at nemmere kunne overskueliggøre forskellen er det klart et ønske.”

Puk
5/5

“Rigtig gode og meget brugbart”

Se flere træningselastikker

Hvis dit nye træningselastik ikke befandt sig iblandt vores anbefalinger, kan du fortsætte din søgning ved at trykke på knappen nedenfor. Gør du det, vil du blive ledt videre og præsenteret for yderligere træningselastikker.

Produktguides til alt indenfor fitness

Hos Fitnesshelp beskæftiger vi os med alt indenfor fitness-, trænings-, styrketrænings og motionsudstyr. Vil du se en af vores andre produktguides og få vejledning til det rette køb, kan er du velkommen til at gå på eventyr på vores side.

Tjek eventuelt vores guides til køb af spinningcykler, løbebåndmotionscyklerfoam rollers, boksehandsker, træningsmåtteryogamåtter og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser