Guide til valg af crosstrainer

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
crosstrainer-xterra-free-style-3-9e_stor-2828

Xterra Free Style 3.9E

God til prisen

Titan Life Athlete C55

Den geniale

Bowflex Max Trainer M3

God til prisen

Titan Life Athlete C55

Vores favorit
crosstrainer-xterra-free-style-3-9e_stor-2828

Xterra Free Style 3.9E

Den geniale

Bowflex Max Trainer M3

Vores bud på de 9 bedste crosstrainere

Træning på en crosstrainer er effektiv og skånsom mod muskler og led. De bedste og mest skånsomme crosstrainere kan nedsætte belastningen på muskler og led med op til 200% – vel at mærke uden du går glip af alle fordelene ved at træne; bedre form, højere kalorieforbrænding, sundere krop m.m.

På en crosstrainer får du trænet og styrket hele kroppen, hvilket eksempelvis ikke er tilfældet med andre former for cardiotræning som f.eks. løb eller cykling på en motionscykel. En crosstrainer er derfor perfekt til dig, som vil have mest mulig træning på mindst mulig tid. 

Leder du efter den helt rette crosstrainer til dine behov? Så behøver du snart ikke lede længere! Hos Fitnesshelp.dk har vi brugt adskillige timer på at researche udvalget af crosstrainere, så vi her på siden kan præsentere dig for vores bud på de 9 bedste. Vores automatiske prissammenligner sørger tilmed for, at du får vist de bedste aktuelle priser på tværs af forhandlere.

Xterra Free Style 3.9E
Velfortjent testvinder

Derfor anbefaler vi denne ✓

crosstrainer-xterra-free-style-3-9e_stor-2828

Testvinder

Da Pricerunner i 2020 testede crosstrainere, løb modellen her med titlen som testvinder, hvilket – vi hos Fitnesshelp.dk – så udmærket godt forstår. Xterra Fitness FS3.9E er nemlig en fremragende crosstrainer!

Pricerunner kvitterede i forbindelse med deres test med en masse ros og fuld plade, hvad angår stjerner. Her blev det nemlig til 5 ud af 5.

I Pricerunners bedømmelse blev crosstraineren særligt rost for dens robusthed, dens fine trinbevægelse, dens gode træningscomputer, og at man som forbruger får så meget værdi for pengene, som tilfældet er.

Den sidste pointe kan vi i den grad bakke op omkring, for selvom Xterra Fitness FS3.9E indiskutabelt er en af de bedste crosstrainere på markedet, er den slet, slet ikke en af de dyreste.

Når man som Pricerunner giver 5 ud af 5 stjerner, så har man naturligvis ikke mange kritikpunkter. To små blev det dog til. Det ene omhandler, at der ikke medfølger en holder til en tablet, mens det andet vedrører, at der ikke medfølger en dansk manual til crosstraineren.

Hvis du kan leve med disse SMÅ vækstpunkter, så lover vi dig, at du bliver mere end almindeligt lykkelig for din kommende crosstrainer, hvis du vælger denne her fine model.

Kraftig og robust

Xterra Fitness FS3.9E fortjener ros for mange ting, blandt andet at den er dejligt robust. Dette kan ikke undervurderes, da der ikke findes noget værre end at træne på en crosstrainer, der føles vakkelvorn.

Når man okser løs med høj puls, skal man nemlig føle sig sikker og ikke spekulere på, om lortet er ved at falde fra hinanden.

Byder på et rigtig godt tråd

Xterra Fitness FS3.9E byder på et tråd, der til forveksling minder om en almindelig løbebevægelse, et tråd, som er populært hos rigtig mange motionister. 

Forklaringen på, at crosstraineren byder på et sådant tråd skal findes i svinghjulets placering. Dette er placeret forrest, hvilket fører til et ellipseformet tråd, og det skal man virkelig ikke klage over!

Udfordr dig selv med de indbyggede træningsprogrammer

Med til Xterra Fitness FS3.9E følger en smart lille computer, der byder på 15 forskellige indbyggede træningsprogrammer. De forskellige programmer varierer en hel del, så uanset om du ønsker at træne udholdenhed, eksplosivitet eller noget tredje, burde du kunne et program, der perfekt imødekommer dine ønsker og behov. 

Ligeledes vil du uden besvær kunne finde perfekte træningsprogrammer, uanset om du er en grøn eller erfaren træningsudøver. 

Foruden at være dejligt funktionel er computeren også ganske brugervenlig. Noget, der bestemt ikke trækker ned, hvis du spørger os.

Via computeren vil du i øvrigt kunne følge din puls, der måles via crosstrainerens håndtag.

Skåner dine sårbare led 

Maskinens fodplader er udformet med en 2 graders indadvendt hældning, hvilket bidrager til at formindske spændinger i fod- og knæled under din træning. Risikoen for overbelastningsskader er derfor ganske små på denne maskine.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 70 kg
 • Skridtlængde: 46 cm
 • Maks personvægt: 148 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk
 • Mål: 166 x 56 x 163 cm

DCT2000I FLOW FITNESS
Smart, alsidig og moderne

Derfor anbefaler vi denne ✓

Crosstrainer - Flowfitness
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

24 træningsprogrammer

Denne fine crosstrainer byder på hele 24 forskellige træningsprogrammer, hvilket er en af hovedårsagerne til, at vi har stemplet crosstraineren som ‘meget alsidig.’

Uanset om du ønsker træning, der tilgodeser din grundform, træning, der hjælper dig med at tabe dig, eller træning, som opbygger muskelmasse i dine ben, så vil denne her model have mindst et indbygget træningsprogram, der modsvarer dine ønsker helt perfekt.

Moderne

Foruden at stemple modellen som værende ‘alsidig’ har vi også stemplet den som værende ‘moderne’.

Det moderne islæt kommer blandt andet til udtryk via crosstrainerens LCD-display, hvorpå du kan betjene maskinen.

Derudover kommer det moderne islæt til udtryk ved, at du kan parre crosstraineren med din smartphone eller tablet via Bluetooth. 

Efter parring af disse enheder vil du kunne benytte dine smartphone/tablet-apps på crosstraineren.

Dejligt støjsvag

DCT2000i benytter sig af et magnetisk modstandssystem, hvilket blandt andet medvirker til, at crosstraineren er dejligt støjsvag. 

Derudover er en yderligere positiv bivirkning af dette system, at crosstraineren altid byder på et behageligt og stabilt tråd.

16 modstandsniveauer

Crosstraineren byder hele 16 forskellige modstandsniveauer, så uanset om du har tynde stænger som en model på catwalken i Milano eller lårbasser som The Rock, vil du let kunne finde et modstandsniveau, der giver dig den mængde modstand, du har brug for, for at få en udbytterig og god træning.

Praktiske oplysninger

 • Brugervægt 140 kg
 • 16 modstandsniveauer
 • Permanent magnetsystem.

TITAN LIFE Athlete C55
Solid crosstrainer i høj kvalitet

Derfor anbefaler vi denne ✓

Titan Life Athlete C55 Crosstrainer

Computer giver dig overblik over din træning

Hvis du har et mål med din træning, fx at tabe et par kilo, kunne købe x-antal kilometer eller noget tredje, er det en fordel, hvis du kan følge med i din træning og eventuelle fremskridt. 

TITAN Life crosstrainer er født med en smart indbygget computer, som tracker de mest interessante data om din træning. Computeren måler tid, distance, kalorieforbrænding, puls, kropsfedt m.m. 

Du vil med sikkerhed opleve, at det gør noget godt for motivationen og gejsten, når du kan aflæse dine træningsresultater og følge dine fremskridt.

God til træning derhjemme

Hvis du leder efter en god crosstrainer, som er af høj kvalitet og som ikke nødvendigvis koster dig en månedsløn, giver det god mening at overveje TITAN Life C55.

Kvaliteten og funktionaliteten på denne maskine kan ikke helt måle sig med den, som du måske kender fra dit lokale fitnesscenter, men for langt de fleste mennesker er denne maskine dog alligevel mere end tilfredsstillende. Skal du have en crosstrainer, som kan matche maskinerne i danske træningscentre, skal du betale væsentligt mere end prisen på denne. 

Behagelig at bruge

Du er garanteret en effektiv men behagelig træning, hvis du vælger at foretage cardio på denne crosstrainer fra TITAN, hvor der er gjort meget ud af at gøre træningen komfortabel. 

Først og fremmest får du en skridtlængde på 40 cm, hvilket er ganske fornuftigt. En lang skridtlængde gør, at du bedre kan bevæge dig og træde i pedalerne. Den rigtige skridtlængde gør det mere behageligt at bruge crosstraineren, ligesom det giver bedre muligheder for effektiv træning af hele kroppen. 

Dernæst er træningen med TITAN Life behagelig, fordi den benytter et 8 kg tungt svinghjul som modstand. Svinghjulet sørger for, at modstanden er jævn og derfor behagelig. Når du skal træne hårdt og virkelig vil have noget ud af din tid på maskinen, kan du skrue op for modstanden, så det kræver flere kræfter at træde i pedalerne.

Modstanden justerer du nemt fra håndtaget, hvor du kan vælge mellem 15 niveauer. Modstanden øges ved hjælp af magneter, som sørger for at bremse svinghjulet. Magnetisk modstand er altid at foretrække, da det giver mindst mulig støj og slidtage. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 156 x B: 72 x H: 169 cm
 • Skridtlængde: 40 cm 
 • Vægt: 55 kg
 • Maksimal brugervægt: 120 kg
 • Modstandsniveauer: 15 stk. 

Sole E35 2020 crosstrainer
Prisvindende crosstrainer

Derfor anbefaler vi denne ✓

Sole E35 2020 crosstrainer

Kåret som bedst i test

Vi kan på det varmeste anbefale Sole E35 crosstrainer til alle, som er seriøse omkring deres træning. Det er dog ikke kun os her hos Fitnesshelp.dk, som er begejstrede, for den smarte crosstrainer får masser af hæder fra andre medier. 

Sole E35 er blandt andet kåret som bedst i test hos det svenske testmedie ‘Bäst-i-test.se’, som giver maskinen topkarakter. Ligeledes udråber adskillige amerikanske medier denne crosstrainer som en af de absolut bedste på markedet. 

Lydløs og behagelig 

Denne crosstrainer fungerer ved hjælp af et enkelt stort svinghjul og fire små, som glider blødt og behageligt på skinner. Resultatet er, at hvert eneste skridt du tager, føles blødt, lækkert og naturligt. Maskinen er tilmed næsten lydløs, så du kan træne, når det passer dig, uden du forstyrrer boligens andre beboere. 

Pedalerne på Sole E35 fortjener også massevis af ros. Disse er nemlig ergonomisk udformet i samarbejde med fysioterapeuter, så de giver mindst mulig belastning på dine ankler og knæ. Udover at risikoen for skader minimeres, får du også eminent komfort, fordi du kan justere pedalerne i 3 forskellige niveauer.

Sole E35 Crosstrainer Front

Elektromagnetisk modstand

Modstanden i maskinen kommer fra elektromagnetisme, hvilket minimerer slid og øger holdbarheden på denne crosstrainer. Du styrer nemt modstanden fra håndtaget og selv når du tramper derudad, kan du øge eller sænke belastningen.

Skal træningen være ekstra hård, kan du justere på rampevinklen, som kan vinkles på helt op til 30 grader. Dette gør ikke blot træningen mere effektiv, men gør også, at du bedre kan træne forskellige dele af din underkrop.

Adskillige smarte og praktiske funktioner

Du får ikke blot en yderst velfungerende crosstrainer, hvis du vælger at spendere penge på Sole E35 – du får også en lang række smarte og praktiske funktioner, som godt nok er mere ‘nice’ end ‘need to have’, men som alligevel gør, at denne crosstrainer er noget helt særligt.

Du får blandt andet følgende fede funktioner:

 • 7.5″ LCD-skærm
 • Indbygget blæser
 • Pulsbælte
 • Pulsmåler i håndtagene
 • Indbyggede højttalere
 • Bluetooth til tilslutning af smartphone
Guide til de bedste crosstrainere

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 209 x B: 79 x H: 170 cm
 • Skridtlængde: 51 cm 
 • Vægt: 105 kg
 • Maksimal brugervægt: 170 kg
 • Modstandsniveauer: 20 stk. 

HS-050C – Hop-Sport
God værdi for pengene

Derfor anbefaler vi denne ✓

HS-050C - Hop-Sport
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Den perfekte begyndermodel

HS-050C er på mange måder den perfekte begyndermodel, hvilket skyldes en række forhold.

En af årsagerne er prisen, som er i den lave ende.

At købe en billig crosstrainer som begynder giver rigtig god mening, da man ikke på forhånd ved, hvor meget man kommer til at bruge maskinen, når den bliver en bestanddel af hjemmet.

En yderligere årsag til, at vi betegner modellen som den perfekte begyndermodel, er crosstraierens kvalitets- og funktionsniveau. Den er nemlig et fremragende bevis på, at billig ikke behøver at betyde dårlig!

Byder på højt niveau af komfort

Maskinen udmærker sig på flere områder, blandt andet på komfort-området.

Maskinen er nemlig yderst behagelige at benytte, hvilket blandt andet skyldes, at den byder på et stabilt og jævnt tråd, hvor forbrugerens knæ skånes, og at den er dejligt støjsvag.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 140 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Højde: 166 cm
 • Maks brugervægt: 150kg
 • Svinghjulsvægt: 14,5kg (justerbar)
 • Egenvægt: 41 kg.

Masterfit TP500
Solid og driftsikker crosstrainer til rimelige penge

Derfor anbefaler vi denne ✓

Masterfit TP500 crosstrainer
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Du får meget for dine penge

Masterfit TP500 kan naturligvis ikke måle sig 1:1 med de store og væsentligt dyrere crostrainers, som du kender fra fitnesscentre – men det er overraskende tæt på! 

Den lækre og og velfungerende crosstrainer er en af de absolut bedste i prisklassen og kan tilmed bide skeer med nogle af de dyrere modeller. Skridtlængden er på hæderlige 40 cm, konstruktionen er solid og så er maskinen udstyret med små hjul, så du let kan flytte rundt på den.

Vil du have meget for dine penge, bør du derfor overveje denne crosstrainer, som ikke blot fungerer, som den skal, men som også kommer med en række smarte funktioner, så du kan få endnu mere ud af din træning. 

Den indbyggede computer gør træningen bedre

Den indbyggede computer, som befinder sig lige foran brugeren, er nem at betjene – selv når du spæner afsted som var du en gazelle med en sulten løve i hælene. 

På computeren kan du justere modstanden i 16 niveauer eller vælge mellem et af de i alt 12 forprogrammerede træningsprogrammer (du kan også lave dit eget program, hvis du har lyst til det). 

Computeren kan lagre informationer for op til 4 forskellige brugere, så hvis I er flere i husstanden, som skal benytte den smarte crosstrainer, er det nemt at skifte mellem profiler, så maskinen er indstillet til de enkelte brugeres specifikke behov.

Den indbyggede computer kan desuden vise følgende data om din træning:

 • Tid
 • Distance
 • Hastighed
 • Puls
 • Kalorieforbrænding
 • Intensitet

Hvis du er i tvivl om din egen form, kan du bede computeren foretage en formtest på dig, hvor du vil få testet din kondition.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 165 x B: 62 x H: 157 cm
 • Skridtlængde: 40 cm 
 • Vægt: 51 kg
 • Maksimal brugervægt: 135 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk. 

Reebok Crosstrainer GX40S
Solid og driftsikker crosstrainer til rimelige penge

Derfor anbefaler vi denne ✓

Reebok Crosstrainer GX40S
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Støjsvag crosstrainer

Medmindre du bor alene, skal en crosstrainer til hjemmet helst ikke støje – i hvert fald ikke så meget, at det generer de andre beboere i huset. Du slipper dog for at bøvle med klager fra de andre i husstanden, hvis du investerer i Reebok Crosstrainer GX40S, som er yderst støjsvag.

Når crosstraineren fra Reebok er lydsvag, er det først og fremmest fordi, den er godt skruet sammen, så der ikke er løsdele, som rasler og skramler, når du træner. Derudover kan denne crosstrainer justeres efter gulvniveauet, så den står stabilt og dermed ikke vipper og rokker under brug.

Reebok Crosstrainer GX40S benytter elektromagnetisme som modstand/bremse, hvilket mindsker støj og slid.

Stor og lækker skærm

Lad blot brillerne ligge på bordet, for dem bliver der med sikkerhed ikke behov for. Når du skal aflæse dine træningsdata, såsom hastighed, kalorieforbrænding og modstandsniveau, kan selv de dårligst seende være med.

Crosstraineren fra Reebok er nemlig udstyret med en stor 5.5″ tommer skærm, hvor alt interessant data fremgår. 

Lige under skærmen finder du knapperne, som benyttes til at vælge mellem træningsprogrammer og justere modstanden. 

Maskinen har hele 20 programmer, så du kan gøre træningen spændende og dermed holde motivationen oppe.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 135 x B: 72 x H: 169 cm
 • Vægt: 55 kg
 • Maksimal brugervægt: 120 kg
 • Modstandsniveauer: 32 stk. 

Bowflex Max Trainer M3 crosstrainer
Avanceret crosstrainer og stepmaskine i én

Derfor anbefaler vi denne ✓

Bowflex Max Trainer M3 crosstrainer
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Klar træningen på blot 14 minutter

Bowflex Max Trainer M3 crosstrainer er til dig, som gerne vil i form, men som ikke har tid eller lyst til at bruge et par timer på træningen dagligt.

Grundet sin unikke konstruktion og et særligt træningsprogram, kan du faktisk overstå dagens træning på beskedne 14 minutter. Under den effektive intervaltræning får du rørt store dele af kroppen og så kan du endda forvente at forbrænde op til 2.5 gange flere kalorier pr. tid sammenlignet med træning på et løbebånd.

Selv efter de 14 minutters træning er klaret, kan du forvente en øget forbrænding i din krop. Det særlige træningsprogram er nemlig skabt til at sætte skub i efterforbrændingen, så du vil opleve en øget forbrænding i helt op til et døgn efter end træning.

Ekstra effektiv træning af overkroppen

En crosstrainer træner hele kroppen, så det ikke kun er dine ben, men også arme, ryg, skuldre osv., som styrkes og motioneres. 

Med crosstraineren fra Bowflex får du naturligvis også trænet både under- og overkrop, og særligt sidstnævnte bliver trænet i ekstra høj grad. Ifølge producenten træner Bowflex Max Trainer M3 overkroppen op til 80% mere effektivt end traditionelle crosstrainere.

Hvis både din øverste og nederste halvdel skal i form – og gerne på så kort tid som muligt – er der ingen vej udenom denne fremragende crosstrainer.

Den fylder overraskende lidt

Den smarte maskine er perfekt til træning i hjemmet, da den fylder væsentligt mindre end løbebånd og andre crosstrainere. Hvis der er lidt småt med pladsen i hjemmet, eller du bare ikke gider glo på et ordentligt skrummel af en maskine, er det værd at overveje den relativt kompakte crosstrainer fra Bowflex.

Med tanke på hvor effektiv og smart denne crosstrainer er, kan det virke utroligt, at den ikke fylder mere. Men det gør den altså ikke. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 117 x B: 64 x H: 160 cm
 • Vægt: 65 kg
 • Maksimal brugervægt: 136 kg
 • Modstandsniveauer: 8 stk. 

Top Sport CT 4
Kombineret crosstrainer og motionscykel

Derfor anbefaler vi denne ✓

TopSport-CT4-crosstrainer-cykel 4-p

Smart 2 i 1 løsning

Medmindre du har et dedikeret træningslokale med rigeligt med plads derhjemme, har du næppe plads til både en motionscykel og en crosstrainer. Måske er det fint for dig, at du blot vælger den ene eller den anden træningsmaskine, men vil du have mulighed for adspredelse i træningen, kan du med fordel vælge denne geniale kombinerede crosstrainer og motionscykel.

Uden at have to store maskiner stående derhjemme, kan du frit skifte mellem træning på crosstrainer og kondicykel, når du skal motionstræne. 

Top Sport CT 4 har bevægelige håndtag og store fodstøtter, så du kan bruge maskinen som crosstrainer. Ligeledes er den udstyret med en behaglige saddel og pedaler, så du kan bruge den som cykel.

Det kan være en fordel at skifte trænignsform i ny og næ, så kroppen ikke vænner sig for meget til én bestemt form for belastning. Dette mindsker ikke blot risikoen for skader, men kan også give bedre resultater, uanset om du træner for at forbrænde fedt eller øge din kondition. 

Effektive og slidstærke bremser

Hvis du for alvor skal have noget ud af træningen, skal der belastning til, så du skal træde hårdere i pedalerne. Belastningen i denne crosstrainer får du fra det magnetiske bremsesystem, som du kan justere fra den indbyggede computer.

Der er adskillgie fordele ved magnetiske bremser. De to mest markante er, at der ikke er slid på maskinen, fordi der ikke er direkte kontakt med bremserne, når man bruger magnetisme. Derudover vil en magnetisk bremse typisk være mere støjsvag – igen fordi der ikke er direkte kontakt mellem bremser og svinghjul.

Maskinen er nem at betjene

Vil du følge med i tilbagelagt distance, hastighed, puls og andet data, kan du finde disse på den indbyggede LCD-skærm, hvorfra du ved hjælp af 3 knapper helt simpelt kan betjene crosstraineren. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 111 x B: 66 x H: 152 cm
 • Vægt: 33 kg
 • Maksimal brugervægt: 100 kg
 • Modstandsniveauer: 8 stk. 

Vil du se flere crosstrainere?

Hvis ingen af ovenstående crosstrainere – mod forventning – var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Vi har nemlig kun vist et lille udsnit af det samlede marked. Der er derfor mange flere crosstrainere derude! 

Klik på knappen herunder, hvis du kunne tænke dig at se en masse af dem. 

Få hjælp til køb af alt fitnessudstyr

Hos Fitnesshelp beskæftiger vi os med alt indenfor fitness-, trænings- og motionsudstyr. Vil du se en af vores andre produktguides og få vejledning til det rette køb, kan er du velkommen til at gå på eventyr på vores side.

Tjek eventuelt vores guides til køb af neopren-håndvægteboksepuder, pulsure, kettlebells, romaskiner, sjippetov, skridttællere, stepmaskiner, træningsbænke og yogamåtter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige