Guide til valg af romaskine

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit
Concept 2 Model E - De bedste romaskiner

Concept2 Modell E

God til prisen
odin-r5-romaskine - De bedste romaskiner

ODIN R500

Den stabile
romaskine-tunturi-R80W-Single-Rail-Endurance - De bedste romaskiner

Tunturi R80W

God til prisen
odin-r5-romaskine - De bedste romaskiner

ODIN R500

Vores favorit
Concept 2 Model E - De bedste romaskiner

Concept2 Modell E

Den stabile
romaskine-tunturi-R80W-Single-Rail-Endurance - De bedste romaskiner

Tunturi R80W

Med en romaskine kan du træne både din fleksibilitet, muskelstyrke samt kondition.  En stor fordel ved en romaskine er, at træning på en sådan er relativt skånsom for kroppen. På en romaskine udsættes kroppen nemlig ikke for hårde stød som eksempelvis under en løbetur. 

Derudover er det sjovt at træne på en romaskine – særligt hvis man er konkurrencemindet. En romaskine fodrer nemlig forbrugeren med interessante data, der som regel har en ekstremt motiverende effekt, og som hele tiden får forbrugeren til at sætte nye mål. Det være sig eksempelvis data om hastighed, afstand og forbrugerens puls.

Hvis du overvejer at investere i en romaskine, er du landet det helt rette sted. 

I artiklen her har vi nemlig – med afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og en minutiøs finkæmning af det samlede marked – fundet frem til vores bud på de 8 bedste romaskiner. Så slipper du for at bruge en masse tid på research-delen! 

I udvælgelsesprocessen har vi særligt lagt vægt på følgende parametre: Kvalitet, funktionsmuligheder, stabilitetsniveau, komfortvenlighed, pris, brandets ry og brugervenlighed.

Ydermere har vi forsøgt at sammensætte en oversigt med et varieret udbud af romaskiner, så der både er noget for dem, der ønsker en prisvenlig model, som er god til prisen, og dem, der vil have det bedste af det bedste, og som ikke skeler meget til prisskiltet. 

Vores bud på de 8 bedste romaskiner

Herunder følger vores bud på de 8 bedste romaskiner. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. 

Hvert bud er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte romaskiner rigtig godt at kende. 

Tilmed præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den romaskine, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

Concept 2 RowErg

Derfor anbefaler vi denne ✓

ro_erg_model_E

Da Pricerunner i 2020 testede romaskiner, scorede banditten her 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket gjorde den til en af de absolut bedst bedømte romaskiner i hele testen.

Hos Fitnesshelp.dk har vi da heller aldrig været i tvivl om, at Concept 2 Modell E bare skulle være en del af vores oversigt over de bedste romaskiner. 

Det har vi ikke været, fordi der virkelig er tale om cremen af cremen inden for romaskiner. 

Kvaliteten er uhørt høj, funktionsmulighederne mange, stabiliteten i top, og så føles maskinen meget virkelighedstro, hvilket også trækker op hos os. 

Lukker man øjnene og bruger sin fantasi, mens man knokler løs på maskinen, føles det faktisk nærmest, som om man skærer igennem Gudenåen. 

Populær hos fitnesscentre og roklubber

Netop fordi Concept 2 Modell E er cremen af cremen inden for romaskiner, er den yderst populær hos instanser, der ønsker det bedste af det bedste. 

Derfor ses Concept 2 Modell E hos mange passionerede roklubber og i mange fitnesscentre rundt omkring i landet. 

Der findes dog også privatpersoner, der investerer i maskinen. Dem, der gør det, har typisk det tilfælles, at de altid ønsker det bedste af det bedste.

Brugervenlighed og funktionalitet er i top

Med til romaskinen følger en PM5-monitor. Via denne monitor kan du vælge forskellige træningsprogrammer samt opnå indsigt i interessante data om din fysiske udfoldelse. 

Det være sig eksempelvis data om distance, hastighed, fart, kalorieforbrænding og watt. Det er muligt at få visualiseret sine data på forskellig vis. Eksempelvis via et søjlediagram eller via store og tydelige bogstaver, som selv de nærsynede kan se.

Monitorens brugerflade er yderst intuitiv. Derfor tager det dig næppe mange minutter at lære, hvordan du får adgang til de data, du ønsker, og hvordan du vælger de træningsprogrammer, som du har lyst til at prøve kræfter med.

En stor del af dem, der investerer i en romaskine, er interesserede i at udvikle sig fysisk og nøje følge denne udvikling. Netop derfor er det også meget nyttigt, at du har mulighed for at lagre din træningsdata i monitoren. Dermed vil du altid kunne opnå indsigt i, hvad du tidligere har bedrevet, og hvad du bør måle dig selv imod.

Høj siddehøjde

Foruden romaskinens høje grad af funktionalitet og brugervenlighed samt dens høje kvalitet er den kendt for sin høje siddehøjde. 

Helt præcis er sædehøjden 51 cm over jorden, hvilket gør, at romaskinen lettere kan bruges af ældre og gangbesværede end mange andre romaskiner, hvor siddehøjden er lavere. 

Byder på en virkelighedstro oplevelse 

Romaskinen byder – som sagt – på en ekstremt naturtro ro-oplevelse, hvilket skyldes flere ting. 

I høj grad skyldes det den naturlige vindmodstand, der genereres via et svinghjul, som køler forbrugeren ned på en behagelig måde, når vedkommende roer. 

Praktiske oplysninger

Mål: 240 x 61 x 90 cm
Vægt: 29 kg
Maks personvægt: 225 kg.

Hop-Sport HS-065AR 

Derfor anbefaler vi denne ✓

Hopsport romaskine
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Ideel til hjemmetræning

Først og fremmest gør prisniveauet og den tilsvarende kvalitet på denne romaskine, at den egner sig rigtigt fint til træning derhjemme. 

Derudover er romaskinen udstyret med smarte hjul, så du kan flytte rundt på maskinen uden risiko for at ødelægge din ryg. Romaskinen er udstyret med en praktisk foldemekanisme, som gør, at den kan klappes sammen, og derfor fylder mindre, når den ikke er i brug.

Indbygget computer tracker din træning

Hvis du ønsker det, kan du lade den indbyggede computer fodre dig med en masser lækker data om dine præstationer. Computeren viser følgende:

 • TID – træningstid
 • CAL – forbrændte kalorier
 • CNT – det aktuelle antal træk
 • T-CNT – samlet antal træk
 • SCAN – scanning af alle parametre
 • DIST – tilbagelagt afstand
 • PUL – pulsmåling

Komforten er rigtig god

God komfor er vigtigt, hvis du skal motivere dig selv til at træne længe og regelmæssigt på din nye romaskine. Derfor kan vi mmed glæde meddele, at træning med Hop-Sport HS-065AR er en behagelig og komfortabel oplevelse.

Fodstøtterne er brede, skridsikre og med indbyggede låsestropper, så dine fødder ikke glider rundt under træningen. 

Håndtagene er ligeledes skridsikre takket være skridsikker belægning. 

Praktiske oplysninger 

 • Vægt: 24,5 kg
 • Modstandssystem: luft
 • Maskimal brugervægt: 135 kg

inSPORTline – inCondi RW600

Derfor anbefaler vi denne ✓

inSPORTline
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Der medfølger pulsmåler til brystet

Udover selve romaskinen får du også et smart brystbælte, som sørger for at måle din puls udner træningen. Din puls kan du selv holde øje med, eller du kan lade den indbyggede computer benytte dine pulsdata til at optimere din træning. Det fortæller vi mere om i næste afsnit.

Indbygget computer med geniale funktioner

Romaskinen er udstyret med en baggrundsbelyst LCD-skærm, som er nem at betjene og aflæse for data. 

Ved hjælp af skærmen, kan du vælge mellem 16 forskellige modstandsniveuaer, så selv de mest hærdede roere nok skal blive udfordret og få sved på panden. Modstanden kommer fra magnetiske bremser, som giver jævn og solid modstand.

Benytter du det medfølgende pulsbælte, kan du lade computeren sørge for at tilpasse træningen, så du befinder dig i den ideele pulszone, som sikrer dig en mere effektiv træning. Med pulsmåleren kan du også bede computeren tilrette et restitutionsprogram for dig på baggrund af din kondition og hjertefrekvens.

inSPORTline - inCondi RW600

Kan forbindes til din telefon

Du kan altid følge din træning og dine data på det indbyggede display, men du kan også koble din telefon sammen med romaskinen, så du kan overføre dine data til din smartphone. 

Du opretter forbindelse til romaskinen ved hjælp af en smartphone, bluetooth og appen ‘InCondi’. I appen kan du blandt andet styre selve romaskinen og få adgang til dine træningsdata.

Kan nemt gemmes væk, når den ikke er i brug

Selvom du med stor sandsynlighed bliver så glad for inSPORTline inCondi RW600, at du får lyst til at træne uafbrudt, skal du jo også spise, sove og gå på toilettet i ny og næ. Når den tid kommer, kan du ganske nemt klappe maskinen sammen, så den fylder mindre i lokalet. Indbyggede transporthjul gør desuden, at du uden større besvær kan flytte rundt på romaskinen.

Praktiske oplysninger 

 • Vægt: 45 kg
 • Modstandssystem: Magnetiske bremser
 • Maskimal brugervægt: 150 kg

ODIN R500 Romaskine

Derfor anbefaler vi denne ✓

odin-r5-romaskine - De bedste romaskiner

ODIN R500 er det perfekte valg for nybegynderen inden for romaskiner, der gerne vil have en billig, men god model til at teste, hvorvidt en romaskine er noget, som bider på vedkommende.

Foruden at være billig er ODIN R500 en lille og fiks romaskine, der – trods sin lave pris – leverer varen, hvad angår kvalitet og bekvemmelighed. 

Med elastiktræk 

ODIN R500 er udført med elastiktræk som modstand, hvilket er ganske afgørende for romaskinens lave pris.

Vejer blot 15 kg

Romaskinen vejer blot 15 kg, hvilket har fordele og ulemper. Romaskinens lave vægt er naturligvis en fordel for dem, der ønsker en mobil romaskine, som ikke skal indtage nogen fast plads i hjemmet. 

En ulempe er dog, at en let romaskine godt kan føles lidt mere vakkelvornt end en tung en af slagsen, og det er desværre tilfældet for denne model. 

At ODIN R500 er en smule skrøbelig i forhold til flere af dens alternativer afsløres også af, at maskinens maksimalt tilladte brugervægt er 130 kg.

Let at samle

Romaskinen leveres usamlet, men til gengæld kræver det ikke meget teknisk snilde at samle den. Det kan klares af både Byggemand Bob- og Fedtmule-typer.

Populær i selv små hjem

Selvom det er trængt med pladsen derhjemme, er det ikke utænkeligt, at der trods dette kan findes plads til ODIN R500. 

Som bemærket er denne romaskine nemlig ret så fiks, men derudover er det også værd at nævne, at den kan foldes sammen, når den ikke er i brug. 

Sammenfoldet kan den let pakkes væk i et skab eller lignende, så den ikke optager unødvendigt meget plads. 

Med overskuelig skærm 

Selvom ODIN R500 er en billig romaskine, skal du da ikke snydes for en medfølgende skærm, hvorpå du vil kunne se interessante data om din træning, eksempelvis om din tid, dine rotag og din kalorieforbrænding. 

Disse data gør, at du let kan monitorere din fysiske udvikling, og det er fedt.

Desværre mærker man dog også lidt på dette område, at romaskinen er en prisvenlig model med vækstpunkter. 

odin-r5-romaskine skærm - De bedste romaskiner

Det viser sig blandt andet ved, at det ikke er muligt at vælge træningsprogrammer via skærmen, da maskinen ganske enkelt ikke byder på sådanne. 

Dette vil være et issue for nogle – men måske ikke dig?

Praktiske oplysninger 

 • Vægt: 15 kg
 • Maskimal brugervægt: 130 kg
 • Glideskinne-længde: 104,5 cm.

Det siger forbrugerne

Kilde: Pricerunner.dk

Fitnesstossen
5/5

“Dette er en romaskine til billige penge, som klarer jobbet hvis man vil have en romaskine!”

Masterfit TP900 romaskine

Derfor anbefaler vi denne ✓

romaskiner-masterfit-tp900-romaskine - De bedste romaskiner

Masterfit TP900 er for dig, der vil have tårnhøj kvalitet, komfortvenlighed og fantastisk funktionalitet til en relativt fornuftig pris. Prismæssigt befinder denne romaskine sig nemlig et sted midtimellem de billigste og dyreste modeller. 

Kvalitetsmæssigt befinder den sig dog – i vores øjne – blandt de absolut bedste, og netop kombinationen af tårnhøj kvalitet og en fornuftig pris har gjort modellen til en vaskeægte bestseller. 

Bastant og hårdfør

Romaskinen er både bastant og hårdfør, hvilket har flere fordele. Dels er det positivt i forhold til holdbarheden, som du godt kan forvente er lang. 

Derudover er det også bare rart med en bastant maskine, der end ikke vakler, når man giver den allermest gas med sine rotag. 

Luftbaseret modstandssystem 

Modstandssystemet i romaskinen er luftbaseret, hvilket blandt andet bidrager til en dejligt virkelighedstro ro-oplevelse, der på mange måder imiterer en ægte rotur på vandet. 

Livagtige naturoplevelser kan romaskinen dog desværre ikke levere. Her må du lukke øjnene og forestille dig, at du er omgivet af spirende grønne træer, højt græs og cikadesang. Eller må du fastmontere din smartphone på romaskinen og sætte en naturskøn video på den; denne mulighed foreligger nemlig også, men mere om det senere!

Populær hos både privat- og erhvervsfolk 

Masterfit TP900 er et hit hos både privatfolk og virksomheder. Særligt de privatfolk, der ønsker en romaskine udover det sædvanlige, har et godt øje til Masterfit TP900.

At romaskinen er et hit hos virksomheder, skyldes uden tvivl, at maskinen er så brugervenlig, slidstærk og hårdfør, som den er.

I et virksomhedsmotionsrum kan det nemlig aldrig betale sig at spare og investere i billigt udstyr. 

Billigt udstyr er nemlig aldrig lige så slidstærkt og hårdført, som dyrt udstyr er, hvilket altså bare er en nødvendighed for udstyr i motionsrum med flere brugere, da dette udstyr bruges flere timer dagligt af flere forskellige forbrugere, der behandler udstyret på forskellige måder. 

Med 9 forskellige modstandsniveauer 

Uanset om du ønsker en hyggelig session, hvor du langsomt, men sikkert får pulsen op, eller du ønsker en session, hvor du presser dig selv til det yderste og ender med arme og skuldre, der syrer til, vil du kunne finde et modstandsniveau, der tilsvarer dit behov på Masterfit TP900. 

Romaskinen byder nemlig på hele 9 forskellige modstandsniveauer. 

Med funktionel computer

Med til Masterfit TP900 følger en fin lille computer, der giver dig en række interessante muligheder. 

Eksempelvis byder computeren på en række sjove spil, der kan gøre dine ro-sessioner væsentligt sjovere og mere udfordrende.

Derudover giver computeren dig også indblik i interessante data om din træning. Eksempelvis om afstand, kalorieforbrug, tid og watt.

romaskiner-masterfit-tp900 - computerskærm

Kom i form, mens du ser din yndlingsserie 

Øverst på computeren er det – som kort berørt tidligere – muligt at placere sin smartphone. 

Når den er placeret der, er den direkte i forbrugerens fremadvendte blikretning, hvilket muliggør, at han/hun kan sætte sin yndlingsserie eller lignende på, mens vedkommende træner. 

Med andre ord vil du altså kunne blive underholdt, mens du kommer i form på denne maskine. Det lyder sgu da ikke så tosset, vel?

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 40 kg
 • Modstandsniveauer: 9 
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Mål: 240 x 62 x 90 cm.

Tunturi R80W Single Rail Endurance

Derfor anbefaler vi denne ✓

romaskine-tunturi-R80W-Single-Rail-Endurance - De bedste romaskiner

Tunturi R80W Single Rail Endurance er en fantastisk romaskine, hvor både funktionalitet, kvalitet, bekvemmelighed og komfort har været i højsædet hos producenterne.

Med vandmodstand 

Romaskinens modstandsmekanisme skabes af vand, hvilket er med til at gøre enhver ro-session på maskinen meget virkelighedstro. 

Du har selv mulighed for at styre modstandsniveauet. Desto mere vand du fylder i magasinet, jo mere modstand yder maskinen. Det er et vanvittigt simpelt, men effektivt modstandssystem, som samtidigt kan siges at være energibesparende

Kan let gemmes væk, når den ikke er i brug

Når man ikke bruger sin romaskine, er det træls, hvis den optager plads midt på gulvet og er til gene visuelt. 

Frustration over netop dette slipper du dog for, hvis du investerer i denne her model. 

Modellen her kan nemlig rejses op, så den ikke optager meget plads, hvorefter den vil kunne anbringes bag en dør eller andre steder, hvor den er skjult visuelt. Uden vand vejer maskinen 42 kg, så hvis du er lidt af en vatarm, kan det godt være, at du skal have lidt assistance, når den skal pakkes sammen.

Kan håndtere op til 135 kg

Maskinens anbefalede maksimale brugervægt er 135 kg. Vejer du mere end dette, bør du ikke tage chancen med maskinen her. 

I stedet bør du finde en anden romaskine, medmindre du påtænker at tabe dig inden for den nærmeste fremtid, så du når under de 135 kg.

Med lækker computer

Med til romaskinen følger en super lækker computer, som blandt andet kan give dig indblik i interessante data om din træning. Nærmere bestemt om følgende områder:

 • Tid
 • Distance
 • Kalorieforbrug
 • Træk/minut
 • Tid/500 meter
 • Puls.

Foruden indblik i ovenstående forhold vil du – via computeren – kunne vælge mellem 8 forskellige træningsprogrammer. 

Praktiske oplysninger

 • Mål (i brug): 228 x 56 x 66 cm.
 • Mål (foldet sammen): 66 x 56 x 227 cm
 • Vægt: 42 kg (uden vand)
 • 49 kg
 • Maksimale brugervægt 135 kg.

ODIN R900

Derfor anbefaler vi denne ✓

odin-r9-romaskine - De bedste romaskiner

Last updated: 2024-04-12 14:40:26

ODIN R900 er en hårdfør, stilren romaskine med et effektivt modstandssystem, der kombinerer luft- og magnetmodstand.

Modstandssystemet byder på 8 forskellige modstandsniveauer, hvorfor der både findes niveauer til de hyggelige, stille træninger samt til de uhørt hårde sessioner, hvor man ikke stopper, før hele overkoppen syrer til.

Kan klare op til 150 kg

Romaskinen er bygget på et meget kraftigt stel med en aluminiumsbagskinne. Stellets høje kvalitet og robusthed er afgørende for, at romaskinen kan klare helt op til 150 kg.

Det betyder, at selv svært overvægtige vil kunne benytte ODIN R900 uden besvær. 

At stellet kan håndtere meget vægt er ikke dets eneste force. En anden stor styrke ved det er, at det – takket være dets struktur og de massive materiale, som det er lavet af – er hamrende stabilt. 

Uanset hvor vildt og voldsomt du roer på maskinen, vil den aldrig komme til at føles vakkelvorn. 

Med fin computer

Med til ODIN R900 følger en stor computer, hvorpå du kan se interessante data om dine fysiske udfoldelser.

Eksempelvis kan du se, hvor langt du roer, hvor hurtigt du roer, og hvor lang tid du har roet. 

Computeren er dejligt stor, hvorfor informationerne fremstår tydelige for selv de nærsynede. 

Kan nemt foldes sammen

ODIN 900 kan let foldes sammen og flyttes til den plads, du nu engang ønsker. Dog er det værd at bemærke, at maskinen vejer omkring 40 kg, så hvis du er lidt af en Gummi Tarzan, kan det godt være en udfordring for dig at manøvre rundt med maskinen.

Du slipper dog for at løfte maskinen, da den er udført med transporthjul.

Leveres usamlet

Maskinen leveres usamlet. Forlydeender går på, at hvis man er en nogenlunde ferm handymand, er maskinen let at samle.

Praktiske oplysninger

 • Mål (i brug): 230 x 54 x 107 cm
 • Mål (sammenfoldet): 90 x 54 x 107 cm
 • Maksimal brugervægt: 150kg

First Degree Neon Plus

Derfor anbefaler vi denne ✓

First Degree Neon Plus
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Hvis du er på udkig efter en komfortvenlig romaskine af tårnhøj kvalitet, der vil kunne give dig en autentisk følelse af at glide henad rigtigt vand, er denne her model ikke noget tosset valg.

Romaskinen, der – takket være gode materialer over hele linjen og i særdeleshed en stærk metalramme som fundament – er dejligt stabil og robust, og så benytter den sig af vandmodstandssystem, der i den grad forstærker ideen om, at man ror på rigtigt vand.

Derudover er romaskinen yderst komfortvenlig, hvilket i høj grad skyldes det dejligt bløde sæde, der er ergonomisk udformet.

Stilrent design

Hvis udseendet af din kommende romaskine er vigtigt for dig, er det næppe et parameter, der gør, at du vælger denne model fra. 

Vi har nemlig at gøre med en romaskine med et lækkert stilrent design, som passer ind i langt de fleste hjem. 

Foruden det lækre design er det værd at bemærke, at romaskinen let kan vendes vertikalt, så den næsten ingenting fylder, hvilket er noget, som rigtig mange værdsætter, da en horisontal romaskine trods alt optager en del gulvplads, og det er bare ikke alle, der ejer nok kvadratmeter til konsekvent at have en romaskine stående, der optager tre af disse.

Lidt om vandtanken 

Romaskinens vandtank er udstyret med to kamre, der sørger for, at vandet kan flytte sig rundt, når du ændrer modstandsniveauet. I alt er der fire modstandsniveauer, hvilket ikke er ekstraordinært meget i forhold til mange andre modeller.

Modstandsniveauerne er dog dejligt forskelligartede, hvorfor romaskinen uden besvær kan bruges af både nybegyndere og svært øvede.

Når tanken skal fyldes op, skal du bruges 17 liter almindeligt vand samt en klortablet. Du bør udskifte vandet to gange årligt, så det er ikke næppe en opgave, der kommer til at stresse dig.

Med fin computer

I løbet af dine rosessioner vil du kunne få interessante data om din træning takket være den fine lille computer, der medfølger. Computeren, der er placeret lidt over vandtanken, vil kunne give dig indsigt i følgende forhold:

 • Distance
 • Tid
 • Kalorieforbrug
 • Ro-tag pr. minut 
 • 500 meter split-tid.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 53 kg
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Mål: 213 x 52 x 51 cm
 • Modstandsniveauer: 4 stk

Vil du se flere romaskiner?

Hvis ingen af ovenstående romaskiner – mod forventning – var, hvad du søgte, så fortvivl ej. 

Vi har nemlig kun vist et lille udsnit af det samlede marked. Der er derfor mange flere romaskiner derude! 

Klik på knappen herunder, hvis du kunne tænke dig at se en masse af dem. 

Få hjælp til køb af alt fitnessudstyr

Hos Fitnesshelp beskæftiger vi os med alt indenfor fitness-, trænings- og motionsudstyr. Vil du se en af vores andre produktguides og få vejledning til det rette køb, kan er du velkommen til at gå på eventyr på vores side.

Tjek eventuelt vores guides til køb af dumbbells, pulsure, træningselastikker, håndvægt-sæt, skridttællere, pull up bars, træningsbænke, sjippetove og yogamåtter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedste priser