Guide til valg af vippebræt

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Select Profcare

God til prisen

Odin

Premium

Wobblesmart

God til prisen

Odin

Vores favorit

Select Profcare

Premium

Wobblesmart

Vores bud på de 7 bedste vippebræt

Skal du have fingrene i et vippebræt, men er du i tvivl om, hvilket du skal vælge, kommer vi dig til undsætning. Her på siden finder du nemlig vores bud på de 7 bedste vippebræt. Disse er udvalgt på baggrund af grundig research, som vi har foretaget, så du slipper for det. 

Et vippebræt er perfekt til træning af balancen og fungerer rigtig godt til at styrke muskler og led, som man ellers ikke normalt får gjort ved almindelig motions- og styrketræning.

Det er nemt at træne med et vippebræt og det behøver faktisk ikke tage specielt lang tid. Vippebrættet kan benyttes i fitnesscentre, på jobbet, i dagligstuen derhjemme eller hvor du ellers har tid til at træne.

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 7 bedste vippebræt. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Ved hvert vippebræt finder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget.

Select Profcare Vippebræt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Select balancebræt

Last updated: 2024-07-12 08:33:04

Klassisk vippebræt i træ

Vippebrættet fra Select er en vaskeægte klassiker, som du med stor sikkerhed enten har set eller prøvet før. Det er nemlig at finde i fitnesscentre, hos personlige trænere, fysioterapeuter og private hjem rundt omkring i Danmark.

Det populære vippebræt er helt simpelt, men yderst effektivt at bruge. 

Overfladen er skridsikker

Du behøver kun koncentrere dig om balancen, hvis du benytter dette vippebræt til din (genop)træning, for dine fødder vil være solidt plantet på brættets overflade. Overfladen er belagt med skridsikkert gummi, som sikrer, at du ikke glider af undervejs – uanset om du træner i strømpesokker, sko eller bare tæer.

Tilpas sværhedsgraden

Med vippebrættet får du to halvkugler, en lille og en stor, som du frit kan skifte imellem. Halvkuglen er den, som du balancerer på og størrelsen på denne afgør, hvor svært eller let det er at holde balancen. 

Den store kugle er oplagt at benytte i starten, hvor balancen endnu ikke sidder lige i skabet, eller en eventuel skade kræver, at du går lidt forsigtigt frem. 

Med tiden kan du skifte til den lille kugle og dermed øge sværhedsgraden, så du får mere ud af din træning.

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 38,5 cm
 • Materiale: Træ og gummi

Wobblesmart vippebræt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Last updated: 2024-07-12 08:33:05

Sværhedsgraden kan nemt justeres

Wobblesmart lever op til sit navn – vippebrættet ér nemlig virkelig smart! I takt med at din træning skrider fremad, kan du løbende justere sværhedsgraden, så du kan fortsætte med at udfordre dig selv og din krop. 

Som du sikkert ved, opnår man først for alvor fremskridt, når man presser og udfordrer sig selv. Derfor er det smart, at du undervejs i dit træningsforløb kan øge sværhedsgraden på dette vippebræt, så du hele tiden skal koncentrere dig og ikke blot kan klare træningen på autopilot. 

Du kan nemt skifte imellem de i alt 6 sværhedsgrader, ved at dreje på gummibolden i bunden af vippebrættet. Når du drejer på denne, øger du højden på brættet, hvilket gør det sværere at holde balancen.

Overfladen er selvfølgelig skridsikker

Hvis du ender med at falde af din Wobblesmart, kan du som udgangspunkt ikke give udstyret skylden – selvom det kan være fristende!

Den skridsikre overflade på brættet sørger nemlig for, at det udelukkende er din balanceevne, som afgør, om du kan blive stående. 

Det er ikke kun overfladen på Wobblesmart, som er skridsikker, for kuglen i bunden af brættet er lavet af naturgummi og står derfor solidt og sikkert plantet på de fleste underlag.

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 39 cm
 • Maksimal belastning: ca. 150 kg.
 • Materiale: Træ og naturgummi

Abilica BalanceBoard Labyrinth

Derfor anbefaler vi dette ✓

Last updated: 2024-07-12 08:33:05

Træningen bliver sjov og motiverende

At stå og balancere på et vippebræt er ikke nødvendigvis det sjoveste i verden, men det kan du heldigvis gøre noget ved. 

Okayokay, det bliver måske aldrig det sjoveste i verden, men lidt har også sin ret og det vil med garanti blive en smule sjovere at træne med vippebrættet, hvis du har noget at foretage dig imens. 

Netop derfor er dette vippebræt fra Abilica genialt. Her kan du nemlig bruge din balance til at navigere en lille kugle igennem en labyrint. Det lyder simpelt og en smule banalt – det er det givetvis også – men det virker rent faktisk overraskende effektivt. 

Når du bruger balancen til at flytte kuglen rundt, kommer du automatisk ud i yderpositioner, hvor du skal gøre dig særligt umage for at holde balancen, hvilket gør træningen mere effektiv.

Vippebrættet med det indbyggede spil er især velegnet til børn, som ellers har svært ved at finde motivationen til at træne på brættet. 

Højde og sværhedsgrad kan justeres

Abilica BalanceBoard Labyrinth kan justeres i højden, så du på den måde kan tilpasse sværhedsgraden. Vælg mellem 3 forskellige højder/niveauer og sørg for, at træningen hele tiden er udfordrende, så der sker resultater.

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 40 cm

TOGU Jumper

Derfor anbefaler vi denne ✓

Multifunktionel

Vi, os der står bag Fitnesshelp.dk, kan ikke stå for en god handel, så når vi ser vores snit til at anbefale et produkt, som giver ekstra værdi for pengene, fordi det tjener flere formål, kan vi ikke styre os. 

Ved første øjekast er der ikke meget vippebræt over denne halve pilatesbold. Du skal dog ikke lade dig narre af det misvisende ydre, for bolden fungerer faktisk fremragende som netop vippebræt, ligesom den også kan bruges som mini-trampolin, stepbænk og balancepude.

God til børn og voksne

Både børn og voksne kan få stor fornøjelse af TOGU Jumper, som godt nok er tiltænkt et ældre publikum, men som også fungerer fremragende som et sjovt legetøj for de mindste. Leg på bolden er god motorisk træning og tilmed super sjovt for barnlige sjæle, som kan kravle, balancere og hoppe på bolden. 

Du behøver desuden ikke frygte for boldens overlevelse, hvis dit barn får lov til at lege hoppepude med bolden. TOGU Jumper er nemlig konstrueret i et yderst slidstærk materiale, som hverken tager skade af at blive brugt dagligt til træning af dig eller til leg af eventuelle børn.

Det betyder også, at du som voksen sagtens kan blive barnlig for en stund og springe op og ned, som var du 7 år igen – bolden kan sagtens holde til det, så giv den bare gas!

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 52 cm
 • Højde: 24 cm

Odin vippebræt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Træningselastikker hjælper med balancen

Det er som udgangspunkt ikke svært at holde balancen på et vippebært, men det kan sagtens knibe en smule, hvis du ikke er vant til at bruge din balance. 

Til vippebrættet fra Odin medfølger der 2 stk. træningselastikker, som monteres på selve brættet, hvorefter de kan benyttes som smarte håndtag, som gør det lettere at holde balancen. 

Når du får styr på balancen, kan du vælge at droppe elastikkerne, eller benytte dem til at øge sværhedsgraden på brættet, ved at hive i dem imens du balancerer. På den måde gør du det sværere at holde balancen samtidig med, at du træner din overkrop med de smarte og elastiske elastikker.

Høj maksimal brugervægt

Det ser måske ikke sådan ud, når man kigger på det lille og beskedne vippebræt, men det tåler overraskende mange kilo, så selv den største kleppert med ro i sjælen kan stille sig til rette og balancere. 

Den særlige konstruktion på vippebrættet gør, at det kan tåle imponerende 110 kg. 

Praktiske oplysninger

 • Diameter: 42,5 cm
 • Højde: 8,5 cm
 • Maksimal belastning: 110 kg

Steppie

Derfor anbefaler vi dette ✓

Steppie vippebræt

Last updated: 2024-07-12 08:33:06

Skabt til brug på jobbet

Steppie adskiller sig lidt fra de andre vippebræt på vores liste, da det ikke nødvendigvis er tiltænkt til genoptræning. I stedet er det skabt specifikt til at blive brugt på arbejdet, hvor man ellers ofte sidder eller står stille det meste af dagen.

Ved at bruge Steppie på arbejdet kan du blandt andet forvente op til 50% højere fedtforbrænding, bedre balance, stærkere muskulatur i ryg og ben, mere energi og diverse andre helbredsmæssige fordele.

Spørger du os, burde dette vippebræt være obligatorisk på de fleste kontorer landet over. Vi er i hvert fald sikre på, at det ville gavne den generelle folkesundhed, som ikke har godt af, at så mange af os tilbringer det meste af dagen på en kontorstol foran et skrivebord.

Super kvalitet

Som du måske har bemærket, er prisen på Steppie relativt høj. Den høje pris skyldes, at der virkelig er kælet for produktet, som er i en yderst lækker kvalitet. 

Sammenligner man prisen med de helbredsmæssige gevinster (se ovenfor) er pengene dog givet rigtig godt ud!

Praktiske oplysninger

 • Mål: 37 x 57 x 5,5 cm

TOGU Balanza

Derfor anbefaler vi denne ✓

Last updated: 2024-07-12 08:33:06

Populært brand

TOGU er uden tvivl et af de førende brands, når det kommer til vippebrætter, og det er modellen her, der bærer navnet Balanza, et glimrende eksempel på.

Her er nemlig tale om et alsidigt og fleksibelt vippebræt af ekstraordinært høj kvalitet, der tåler en vægtbelastning på helt op til 150 kg.

Med smart luftpude

Som du kan se, er der i bunden af vippebrættet en rød luftpude, og denne fortjener et par rosende gloser, da den er afgørende for, at vippebrættet er blevet så vellykket, som tilfældet er.

Luftpuden kan reguleres i fylde ved hjælp af en medfølgende pumpe. Når du regulerer mængden af luft, påvirkes vippeevnen, og du vil derfor kunne tilpasse vippeevnen, så denne passer til dit niveau og dine behov.

Smart, ikke?

Praktiske oplysninger

 • Mål: 55 x 35 x 7 cm.

Find flere vippebræt

Lykkedes det os ikke at præsentere dig for det helt rigtige vippebræt, kan du fortsætte din jagt på nettet, hvor der fortsat venter et stort udvalg af vippebræt. 

Tryk blot på knappen nedenfor og se selv!

Se en af vores mange andre produktguides

Vi er eksperter i alle former for udstyr til fitness-, trænings- og motionsudstyr. Vil du se en af vores andre produktguides og få vejledning til det rette køb, kan er du velkommen til at gå på eventyr på vores side.

Tjek eventuelt vores guides til køb af TRX slyngetrænere, massagestole, træningstasker, vægtveste, barbells, dumbbells og træningsbænke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 08:33:04

Bedste priser

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 08:33:05