Guide til valg af barbell

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

American Barbell

God til prisen

Toorx OL-barbell

Til crossfit
Eurosport Elite Crossfit Vægtstang

Eurosport Elite

God til prisen

Toorx OL-barbell

Vores favorit

American Barbell

Til crossfit
Eurosport Elite Crossfit Vægtstang

Eurosport Elite

Hvis du er på udkig efter en barbell, er du landet det helt rette sted. I artiklen her finder du nemlig vores bud på de 7 bedste barbells, der findes. 

Buddene tager afsæt i mange timers researcharbejde, hvor vi har finkæmmet markedet for barbells og læst et utal af tests og forbrugeranmeldelser.

I forbindelse med udvælgelsen af de 7 allerbedste har vi særligt lagt vægt på følgende forhold: Greb, materialevalg, kvalitet, træningsmuligheder og pris. 

Vores bud på de 7 bedste barbells

Herunder følger vores bud på de 7 bedste barbells. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge.

Hvert bud ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte stænger rigtig godt at kende.

Ligeledes har vi tilføjet en oversigt over forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den barbell, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

American Barbell Training Bar 20 kg

Derfor anbefaler vi denne ✓

vaegtstaenger-American-barbell-training-bar - De bedste vægtstænger
Vægt: 20 kg

Last updated: 2024-07-12 05:46:18

Denne barbell, som er produceret af den yderst anerkendte producent American Barbell, klarer sig rigtig, rigtig fint i diverse tests. Eksempelvis fik stangen 4,4 stjerner ud af 5, da Garagegymreviews.com testede den.

Derudover er det værd at bemærke, at dens søsterudgave med mange lighedstræk løb med titlen som ‘den bedste allround vægtstang’, da Barbend.com senest testede barbells.

Her hos Fitnesshelp.dk har vi da heller ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, hvorvidt stangen skulle være en af vores anbefalinger, for selvfølgelig skulle den det. Her er nemlig tale om en barbell af ekstraordinært høj kvalitet, som ikke har nogen svage punkter overhovedet.

Fremragende producent 

Som sagt er producenten bag stangen American Barbell. Hvis du ikke kender denne producent, kan vi fortælle, at der er tale om en af verdens førende producenter inden for barbells og vægtskiver. En producent, der har været i gang i mere ned 90 år.

Ekstremt stærk barbell

Modellen er produceret med 190.000 PSI.

Hvis det ikke siger dig alverden, kan vi fortælle, at PSI-værdien fortæller noget om en vægtstangs brudstyrke. 

Med 190.000 PSI kan du være helt sikker på at få en vægtstang, der kan modstå et enormt tryk, og som altid vil rette sig selv op igen.

Fint greb

Barbell’en byder på et rigtig fint greb.

Tykkelsen i grebsområdet er 28 mm, hvilket er meget passende for langt de fleste hænder.

Selvom du måtte få lidt svedige hænder under din træning, skal du ikke frygte, at stangen skrider ud af dit greb. Overfladen i grebsområdet er nemlig dejligt nubret.

20 kg tung og 220 cm lang

Barbell’en vejer 20 kg og er 220 cm lang, hvilket er den mest gængse vægt og længde for en vægtstang.

Passer til vægtskiver med huldiameter på 50 mm

Denne barbell passer til vægtskiver, der har en huldiameter på 50 mm. Det er der ikke noget odiøst i, da langt de fleste barbells er kompatible med netop disse vægtskiver, som i øvrigt også kaldes for OL-vægtskiver.

Praktiske oplysninger

 • Længde 220 cm
 • Vægt: 20 kg.

Toorx OL-barbell

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægt: 20 kg

Med denne barbell får du virkelig værdi for pengene. Prisen befinder sig nemlig i det lavere leje, men det fornemmer man ikke på kvaliteten. Som i overhovedet ikke! Denne er nemlig tårnhøj.

Produceret i kvalitetsstål

Barbell’en er produceret i kvalitetsstål med bronzeindsatser ved kuglelejeren.

Med andre ord består den altså af meget hårdføre materialer. 

Det er da også takket være de hårdføre materialer, at barbell’en kan håndtere op til 320 kg.

Passer til OL-vægtskiver

Modellen er kompatibel med de såkaldte OL-vægtskiver, altså vægtskiver med en huldiameter på 50 mm.

Egner sig blandet andet til dødløft og bænkpres

Barbell’en er sublim til øvelserne dødløft og bænkpres. Til gengæld bør den ikke bruges til crossfit-øvelser eller i forbindelse med funktionel træning. Hvis det er dit mål, bør du gå efter en barbell decideret produceret til dette formål. 

Praktiske oplysninger

 • Længde 220 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Maksimal vægtbelastning 320 kg.

Eurosport Elite Crossfit-barbell

Derfor anbefaler vi denne ✓

Eurosport Elite Crossfit Vægtstang
Vægt: 22 kg

Last updated: 2024-07-12 05:46:19

Leder du efter en barbell, der egner sig til crossfit-øvelser og funktionel træning, er modellen her et perfekt valg.

Imponerende lasteevne

Uden besvær kan modellen håndtere op til 600 kg. Wow, var!?

Testet ved hele 216.000 PSI

Stangen er testet med et tryk på hele 216.000 PSI. 

Hvis du ikke helt ved, hvad det betyder, kan vi fortælle, at en stang med et så højt PSI vil være i stand til håndtere ekstremt meget vægt, uden at det fører til, at stangen bøjer permanent. 

Med andre ord er et højt PSI din garanti for, at en stang forbliver helt lige – selv efter de sessioner, hvor den har båret rigtig mange tunge vægtskiver.

Egner sig til OL-vægtskiver

Og apropos vægtskiver…

Modellen her er kompatibel med OL-vægtskiver, hvilket der ikke er noget mærkeligt i, da den type vægtskiver er den professionelle standard. 

Sublim kontrol

Barbell’en er udstyret med lejer, der giver forbrugeren sublim kontrol over stangen, og det skal man virkelig ikke undervurdere vigtigheden af, når der er tale om en vægtstang egnet til crossfit-øvelser. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 220 cm
 • Vægt: 22 kg
 • Maksimal bæreevne: 600 kg.

ODIN Olympic Elite-barbell-sæt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Vægt: 20 kg

Last updated: 2024-07-11 06:55:22

Hvis du ikke blot mangler en barbell, men også vægtskiver, giver det måske mening at købe et decideret barbell-sæt, hvor du får begge dele?

Hvis du mener, at det er tilfældet, vil vi godt anbefale sættet her fra den anerkendte producent ODIN.

Hvad indeholder sættet?

 • 1 ODIN Olympic Vægtstang (220 cm og 20 kg)
 • 4 x vægtskiver á 5 kg
 • 4 x vægtskiver á 10 kg 
 • 2 x vægtskiver á 20 kg

En rigtig fin barbell

Det er en rigtig fin barbell, der følger med i dette sæt. Den er udført på en måder, der sikrer forbrugeren sublim balance på stangen. Derudover er det værd at fremhæve stangens fine greb, som skyldes en rug overflade i grebsområderne.

Generelt må vi bare sige, at der er tale om en barbell af yderst høj kvalitet. En barbell, der virkelig tåler at blive brugt, og som kan holde i rigtig, rigtig mange år. 

Også vægtskiverne er af høj kvalitet

Det er imidlertid ikke kun barbell’en, der leverer varen, hvad angår kvalitet. Også de medfølgende vægtskiver scorer højt på dette parameter.

Faktisk er de så robuste, at de tåler at blive kastet på gulvet i forbindelse med træningsøvelser. 

Her er det dog vigtigt at indskyde, at du kun bør kaste med dem, hvis du træner på et underlag, som kan håndtere hårde stød.

Samtlige vægtskiver er betrukket med et kraftigt gummilag, som er med til at gøre dem ganske skånsomme over for de fleste gulvtyper. 

Abilica PowerBox barbell og håndvægt sæt

Derfor anbefaler vi dette ✓

Maksimal vægt: 15 kg

Barbell og håndvægt i én 

Dette smarte sæt fra Abilica giver dig masser af fleksibilitet i hjemmetræningen, da du har mulighed for både at bruge vægtene som håndvægte og som barbell. 

I kufferten får du 2 vægtstænger, som ved hjælp af det kraftige og robuste samlestykke, kan omdannes til én lang vægtstang. Denne kan udstyres med vægtskiver, hvorefter det bliver muligt at foretage en lang række øvelser, som fx dødløft, bænkpres og squats. 

Samlet er vægtstangen 70 cm lang. 

Abilica - Håndvægt kuffert

Bestseller

Vi påstår ikke, at flertallet altid har ret. Dømmekraften hos de danskere, som har valgt at investere i dette håndvægtssæt, fejler dog intet – der er nemlig tale om et yderst fornuftigt køb. 

I den praktiske kuffert får du følgende:

 • 2 stk. vægtstænger
 • 8 stk. vægtskiver (1 kg)
 • 4 stk. vægtskiver (0,5 kg)
 • 1 stk. samlestykke til vægtstangen
 • 4 stk. gevindlåse

Praktisk kuffert til transport og opbevaring

I den smarte kuffert til opbevaring finder du alt, hvad du skal bruge, så du få det maksimale ud af din træning. Her kan du opbevare udstyret, når det ikke er i brug, ligesom du nemt kan tage det med dig, hvis du fx har lyst til at træne udendørs i sommervarmen.

Det eneste minus er, at den maksimale vægt på 15 kg. kan være en smule lav for nogle.

OB-86 MTBH4 – inSPORTline

Derfor anbefaler vi dette ✓

Vægt: 20 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Her har vi en barbell af ekstremt høj kvalitet med en imponerende bæreevne – nærmere bestemt op til 430 kg – og fleksibilitet. Disse to kendetegn gør, at den egner sig rigtig godt til både almindelig vægttræning og crossfit. 

Lejere, der fortjener ros

Barbell’en er udstyret med fire lejere, som fortjener et par rosende ord med på vejen. Disse mindsker nemlig risikoen for håndledsskader og bidrager generelt bare til, at enhver vægttræningssession med denne barbell bliver en fornøjelse.

Skridsikre håndtag

Det er ikke unormalt, at ens håndoverflader bliver en anelse fugtige, når man træner. Derfor værdsætter langt de fleste et godt greb om en barbell, og også her leverer dette eksemplar varen.

Overfladen i grebsområdet er nemlig nubret, hvilket gør, at stangen ligger rigtig godt i enhver håndflade.

Lavet af yderst robust materiale 

Vi har allerede bemærket, at stangen har en imponerende bæreevne, og dette hænger i høj grad sammen med, at stangen af lavet af et meget robust materiale – nærmere bestemt kvalitetsstål. 

Foruden stangens imponerende bæreevne bidrager kvalitetsmaterialet også til, at stangen er yderst slidstærk og langtidsholdbar. Blandt andet derfor er den da også et populært valg hos flere fitnesscenter-bestyrere. Grundet dens skarpe pris hitter den samtidigt også stort hos de private.

Praktiske oplysninger

 • Velegnet til OL-vægtskiver
 • Længde: 220 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Vægtgrænse: 450 kg.

Bodytone OL Barbell

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægt: 13 kg

Last updated: 2024-07-12 05:46:20

Denne barbell fra Bodytone er 1,5 m lang og vejer 13 kg. Til prisen er denne stang et yderst fornuftig køb, som du netop kommer til at fortryde, hvis du skulle vælge at hive dankortet frem fra pungen. 

Du er garanteret et godt greb

Hård træning kan give svedige håndflader, hvilket ikke går synderligt godt sammen med en lang metalstang – i hvert fald ikke hvis du gerne vil undgå, at den glider ud af håndfladerne på dig. 

Det er der dog taget højde for ved denne barbell, som ikke kræver træningshandsker for et solidt greb. På grebsområderne har man nemlig gjort overfladen nubret, således at du er sikret optimalt kontakt imellem hænder og barbell.

Der følger låse med i pakken

Vægtskiver skal du selv ud at få fat i, men låse til disse skal du ikke bekymre dig om. Der medfølger nemlig 2 stk., som selvfølgelig passer perfekt på stangen.

Og nu vi er ved vægtskiver; Bodytone barbell passer til vægtskiver med en huldiameter på 50 mm – det er de vægtskiver, som kaldes for OL-vægtskiver. Skal du investere i et sæt af disse, kan du se udvalget ved at trykke nedenfor. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 150 cm
 • Vægt: 13 kg
 • Farve: Krom
 • Huldiameter: 50 mm

Vil du se flere barbells?

Hvis ingen af ovenstående barbells var, hvad du søgte, så fortvivl ej. 

Husk på, at vi blot har vist et lille udsnit af, hvad samlede marked byder på, og at der derfor er en masse stænger, som du endnu ikke har set.

Kunne du tænke dig at se endnu flere barbells, så klik på knappen herunder.

Bliv klogere på andet end barbells

Barbells er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af dumbbells, vægtskiver, spinningcykler, yogamåtter og boksehandsker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 05:46:18

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 05:46:19