Guide til valg af vægtvest

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit

KINETIK VX1

God til prisen

Toorx

Den tunge

ODIN

God til prisen

Toorx

Vores favorit

KINETIK VX1

Den tunge

ODIN

Med en vægtvest kan du øge din kropsvægt og dermed modstanden i forbindelse med øvelser, hvor du netop bruger din kropsvægt som modstand. Hvis du eksempelvis ikke føler tilstrækkeligt med modstand, når du laver pull-ups, vil en vægtvest være løsningen. Ligeledes kan en vægtvest øge udbyttet af en løbetur og mange andre cardioøvelser.

Efterhånden er markedet for vægtveste rigtig, rigtig stort. Det er på den ene side rigtig godt, da et stort udbud øger chancen for, at der findes en vest, som er perfekt for dig, uanset hvilke krav du stiller. Omvendt kan et stort udvalg også føre til forvirring. Det kan nemlig virke uoverskueligt at skulle orientere sig i så mange varer, som det samlede marked i dag består af.

Heldigvis slipper du for forvirringsdelen, i og med du er landet på artiklen her. Heri serverer vi nemlig frugterne af vores hårde researcharbejde, hvor vi har orienteret os indgående i tests af vægtveste, produktbeskrivelser samt forbrugeranmeldelser.

Alt dette har vi gjort med henblik på at kunne præsentere dig for cremen af cremen en inden for vægtveste. Derfor vil du i artiklen her kunne se vores bud på de 7 bedste vægtveste.

Da der kan være stor forskel på folks ønsker til den maksimale vægt for en vægtvest, har vi sammensat en oversigt med veste, der svinger en del, hvad angår maksimal vægt. Det betyder, at der blandt vores anbefalinger både er meget tunge og meget lette vægtveste samt et par midt imellem. Vægtveste udmærker sig dog ved, at de justeres vægtmæssigt. Derfor kan det sagtens være, at det rette valg for dig er en vægtvest med en maksimal vægt, der ligger væsentligt højere, end hvad du kan klare. 

I forbindelse med vores udvælgelse har vi særligt lagt vægt på følgende kriterier: Materialevalg, bekvemmelighed, komfortvenlighed, kvalitet og pris.

Vores bud på de 7 bedste vægtveste

Herunder følger vores bud på de 7 bedste vægtveste. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. 

Hvert bud er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte veste rigtig godt at kende. 

Tilmed præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den vægtvest, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

Abilica WeightVest Power

Derfor anbefaler vi denne ✓

Maksimal vægt: 20 kg

Last updated: 2024-07-12 08:08:46

Det er Abilica, som står bag dette vidunder af en vægtvest. Hvis du ikke kender Abilica, kan vi fortælle, at det er en af de førende nordiske producenter inden for træningsudstyr.

Køber du udstyr af dette brand, kan du vide dig sikker på, at kvaliteten og komfortvenligheden er helt i top, hvilket vægtvesten her er et glimrende bevis på.

Mulighed for at justere belastningsniveauet 

Der er tale om en justerbar vægtvest, hvilket betyder, at du selv styrer, hvor tung den skal være. I hvert fald op til 20 kg, som er dens maksimale vægt.

Vesten er skabt med 38 vægtposer, som alle er fyldt med jernsand. 22 af poserne kan anbringes bagpå, mens de resterende 16 skal monteres foran.

Du vælger selv, hvor mange af poserne du ønsker at montere, og det er via dette valg, du kan justere vægtbelastningen. 

En vægtpose vejer 0,5 kg. Det betyder, at de 38 poser samlet set vejer 19 kg. Vesten i sig selv vejer 1 kg, hvorfor den maksimale vægt på de 20 kg altså er inklusive selve vesten.

Fremstillet i polyester og neopren

Vesten er produceret af polyester samt neopren, altså materialer, der er ganske behagelige for kroppen, og som tilmed let kan rengøres. 

Let at justere størrelsen

Vægtvesten er et One Size-produkt, hvilket betyder, at den ikke fås i forskellige størrelser. Til gengæld er den udstyret med kraftige velcrobånd i siderne, der let kan justeres og strammes så meget, at vægtvesten end også sidder godt på dem, der primært lever af salat og vand.

Vægtens maksimale livvidde er omkring 120 cm. Hvis din livvidde overgår dette, bør du derfor lede efter en anden vægtvest.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal livvidde: 120 cm.
 • Maksimal vægt: 20 kg.

Sklz Vægtvest Pro

Derfor anbefaler vi denne ✓

Sklz Vægtvest Pro - De bedste vægtveste
Maksimal vægt: 9 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Et vaskeægte forbrugerhit! 

Så simpelt kan det siges. 

Forbrugerne elsker ganske enkelt denne model, hvilket blandt andet kommer til udtryk på Amazon.ae, hvor den forhandles og i skrivende stund udelukkende har fået 5 stjerner fra de forbrugere, der har anmeldt produktet. 

Hos Fitnesshelp.dk er vi da også begejstrede, og det er vi, fordi Sklz er lykkes med at lave en yderst komfortvenlig vægtvest, der let kan tilpasses efter forbrugerens størrelse, og som samtidigt ser rigtig, rigtig godt ud.

Sådan justeres belastningen 

Med denne vægtvest kan du let justere belastningsniveauet. Vær dog opmærksom på, at den maksimale belastning er 9 kg.

Måden, hvorpå du justerer belastningsniveauet, er via små blokke, der kan tages ud og flyttes rundt. Disse blokke lader dig også bestemme, hvor belastningen skal anbringes – skal det være i siderne eller i midten?

Vægtblokkene er dejligt fleksible og vil følge dine bevægelser, hvilket sikrer et uhørt højt niveau af komfortvenlighed.

Let at justere i livvidden 

Vægtvesten er udstyret med et bælte, der kan lukkes via et vellykket velcrosystem. Dette bælte er meget let at betjene og bevirker, at vægtvesten let kan tilpasses forbrugerens livvidde.

Sublim slidstyrke

En yderligere styrke ved vægtvesten er, at den er slidstærk, hvilket mestendels skyldes, at den er produceret i nylon, som er et ganske holdbart materiale.

Kan bruges som kettlebell

En sjov lille bonus med denne vægtvest er, at den kan pakkes sammen til en tæt enhed og bruges som en art kettlebell.

Dog fungerer den ikke helt lige så godt som en almindelig kettlebell – blandt andet fordi den ikke vejer særligt meget – men ideen er nu meget sjov og god.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal vægt: 9 kg.

Toorx-vægtvest

Derfor anbefaler vi denne ✓

Maksimal vægt: 20 kg

Denne lækre vægtvest fra det populære brand TOORX er et vaskeægte forbrugerhit. I skrivende stund har forbrugerne nemlig kvitteret med 5 ud af 5 stjerner på Amazon.co.uk, hvor produktet blandt andet forhandles. 

Hos Fitnesshelp.dk overrasker det os ikke, at forbrugerne elsker træningsvesten fra TOORX. 

Der er nemlig tale om en yderst komfort- og tilpasningsvenlig træningsfest med en hæderlig maksimal vægt på 20 kg. 

Kan tilpasses i størrelsen

Vægtvesten er et One Size-produkt, hvilket betyder, at den ikke fås i forskellige størrelser. Til gengæld er den udstyret med stropper og et spænde, der gør, at den let kan tilpasses efter forbrugerens kropsstørrelse og -form.

Vægtbelastningen kan justeres

Vægtvestens maksimale vægt er 20 kg. Hvis du ønsker lavere vægtbelastning end dette, kan dette heldigvis sagtens lade sig gøre. 

Vægtvæsen er nemlig fyldt med vægtposer af sand, som let kan fjernes, sæt du ønsker en lavere belastning. 

Lavet af slidstærke materialer

Vægtvesten er produceret af nylon, neopren samt PP, hvilket er yderst slidstærke materialer, hvorfor du godt kan forvente at få en vest, der holder i mange år, sæt du investerer i denne model.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal vægt: 20 kg
 • Materiale: nylon, neopren og PP.

KINETIK VX1

Derfor anbefaler vi denne ✓

Maksimal vægt: 15 kg

Hvis du er meget dedikeret med din træning, er KINEKTIK VX1 ikke noget tosset valg. I vores øjne er det nemlig noget af det ypperste, som vægtvest-markedet kan byde på. 

Bag vægtvesten står KINETIK, en producent, der udelukkende fokuserer på produkter, der bruges til træning med egen kropsvægt. 

Med andre ord er det altså specialister, der står bag denne vægtvest, og det fornemmer man tydeligt på flere områder.

Gennemtænkt konstruktion

KINETIK VX1 må siges at være en yderst gennemtænkt vægtvest-konstruktion.

Den er sammensat af slidstærke materialer i militærklassen, hvilket gør den uhørt holdbar. Det er dog ikke kun holdbarheden, der fortjener ros. Også praktikken spiller.

Vægtvesten er nemlig yderst let at justere, både hvad angår vidde og vægtbelastning. Når vidden skal justeres, foregår dette via et velcrosystem samt et spænde. 

Vægten justeres ved at af- eller påmontere de vægtklodser, der medfølger. Vestens maksimale vægt er 15 kg, mens 1 kg er minimumsvægten.

Derudover er det værd at bemærke, at komfortvenligheden er helt i top. Vesten er nemlig meget behagelig at have på og gnaver ingen steder.

Særligt god til disse træningsformer

Vægtvesten excellerer særligt inden for følgende træningsformer:

 • Calisthenics
 • HIIT
 • Funktionel træning
 • Løb.

Også populær blandt folk, der genoptræner

Udover at være et populært valg hos de meget dedikerede motionister, er vægtvesten også et populært valg hos folk, der genoptræner efter skader eller sygdomsforløb.

Dette hænger sammen med, at vægtvesten – takket være dens gennemtænkte konstruktion – stimulerer og stabiliserer forbrugerens balance, samtidigt med den styrker forbrugerens kernemuskulatur og øger effekten af selv de mest simple træningsøvelser.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal vægt: 15 kg
 • Materiale: Nylon Cordura.

Odin Justerbar-vægtvest

Derfor anbefaler vi denne ✓

Maksimal vægt: 30 kg

Last updated: 2024-07-12 08:08:48

Hvis du er på udkig efter en meget, meget tung vægtvest, så er denne model det perfekte valg. Den kan nemlig opnå en maksimal vægt på 30 kg. 

Selvom 30 kg måske lige er i overkanten for dig, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal afskrive modellen her. 

Den er nemlig justerbar, hvorfor du vil kunne sænke vægten ved at afmontere nogle af de medfølgende vægtklodser. 

En enkelt vægtklods vejer 900 gram, og der medfølger hele 30 stk, hvorfor der er rigtig mange vægtniveauer at vælge imellem.

Kan let tilpasses din kropsbygning

Vægtvesten er udstyret med et livviddespænde og velcrosystem, hvorfor den let kan tilpasses din kropsbygning.

Yderst holdbar

Vægtvesten er produceret i polyester og neopren, som er ganske holdbare materialer. Du kan derfor godt tillade dig at forvente, at vesten her holder mange år, hvis du behandler den godt.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal vægt: 30 kg
 • Vestens materialer: Polyester og neopren
 • Vægtklodsernes materiale: Jern.

Tunturi Vægtvest

Derfor anbefaler vi denne ✓

Maksimal vægt: 5 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Der er flere gode grunde til at vælge den vægtvest fra Tunturi, men det altoverskyggende argument er, at den er super behagelig at have på. 

Vægtvesten er udformet som en rygsæk, og kan indstilles ligesom en sådan. Det betyder blandt andet, at du kan indstille vægtvesten til lige præcis din kropsbygning. Det bløde materiale, som vesten er lavet af, giver en blid kontaktflade på kroppen, så du sågar kan tage vesten på i de varme sommermåneder, hvor du måske foretrækker at træne i bar overkrop.

Det eneste minus ved denne smarte vægtvest er, at du ikke har mulighed for at justere vægten, som derfor altid vil være på 5 kg. 

Smart holder til din musikafspiller

Hvis du elsker at høre musik, lydbog, podcast eller noget fjerde, når du træner, kan du glæde dig over, at du altid kan have din favorit lydafspiller indenfor rækkevidde. 

I den ene strop finder du nemlig en praktisk holder til din iPod, smartphone, MP3-afspiller, eller hvad du end måtte benytte.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal vægt: 5 kg
 • Vestens materialer: Neopren
 • Justerbar

Titan Life

Derfor anbefaler vi denne ✓

Maksimal vægt: 30 kg

Denne lækre vægtvest er udstyret med hele 30 lommer, hvorfor den i alt kan rumme 30 lodder á 1 kg. 

De mange lommer gør, at vægtvesten har en utroligt bred målgruppe. Uanset om du ønsker en tung eller let vægtvest, vil modellen nemlig kunne levere, hvad du har behov for. Dette hænger naturligvis sammen med, at du selv bestemmer, hvor mange lommer du ønsker at fylde med lodder.

Kan justeres i størrelsen

Vesten kan spændes ind via en rem, der er dejligt let at betjene. Remmen fastholdes af velcrobånd, der – ligesom remmen – også er utroligt let at betjene.

Praktiske oplysninger

 • Brand: Titan Life

Vil du se flere vægtveste?

Hvis ingen af ovenstående vægtveste var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Husk på, at vi blot har vist et lille udsnit af, hvad samlede marked byder på, og at der derfor er en masse veste, som du ikke har set endnu.

Kunne du tænke dig at se endnu flere vægtveste, så klik på knappen herunder.

Bliv klogere på andet end vægtveste

Vægtveste er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af dumbbells, vægtskiver, spinningcykler og boksehandsker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 08:08:48