Guide til valg af sofacykel

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit
Everfit Welly M Sofacykel

Everfit Welly M

God til prisen
Reviber Minicykel - Sofacykel med motor

Reviber Minicykel

Premium
Top Sports RS 100

Top Sports RS 100

God til prisen
Reviber Minicykel - Sofacykel med motor

Reviber Minicykel

Vores favorit
Everfit Welly M Sofacykel

Everfit Welly M

Premium
Top Sports RS 100

Top Sports RS 100

En sofacykel er perfekt til blid genoptræning af kroppen, da træningen kan klares siddende i sofaen eller på en stol. En sofacykel er dog ikke nødvendigvis kun tiltænkt genoptræning, for den kan også bruges af dem, som ønsker at komme i form. 

Har du et stillesiddende arbejde, hvor du tilbringer det meste af dagen på en kontorstol, kan du med fordel overveje at investere i en sofacykel, som du kan have stående under skrivebordet. I stedet for at sidde stille dagen lang, kan du cykle adskillige kilometer, samtidig med at du passer dit arbejde. Smart, ikke?

Uanset om du skal bruge en sofacykel til genoptræning, træning derhjemme eller som en del af en aktiv hverdag på jobbet, finder du med sikkerhed en sofacykel til dine behov her på vores liste over de 6 bedste. 

Vores bud på de 6 bedste sofacykler

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 6 bedste sofacykler. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Ved hver sofacykel finder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget.

Everfit Welly M
Smart sofacykel med digitalt display

Derfor anbefaler vi denne ✓

Everfit Welly M Sofacykel
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Den billigste i serien af sofacykler fra Everfit

Producenten Everfit står bag en serie af rigtigt gode sofacykler, som grundlæggende udfylder samme behov; at cykle imens man sidder ned. Der er dog forskel på sofacyklernes funktionalitet.

Den mest simple sofacykel fra Everfit er denne, som også er den billigste i serien af cykler. Selvom denne er den billigste og mindst avancerede, får du dog alligevel en række gode funktioner, som fx et smart display og mulighed for at justere modstanden.

Udstyret med smart lille computer

Det er vores erfaring, at det gør noget godt for motivationen og lysten til at træne, når man kan følge med i sine fremskridt. Derfor er det en rigtig fin feature, at du på denne sofacykel kan aflæse dine træningsdata på det lille indbyggede display.

Computeren måler hastighed, kalorieforbrænding og tidsforbrug og betjenes nemt og simpelt ved hjælp af én enkelt knap.

Juster og tilpas modstanden

Du vælger selv, hvor hård din træning skal være. Det sker helt naturligt alt efter hvilket tempo, som du træder med. Du kan dog også gøre træningen mere effektiv, ved at indstille modstanden på sofacyklen, så du skal træde hårdere i pedalerne.

Du justerer let på modstanden ved hjælp af et lille sort håndtag, som du drejer på.

Træn hvor du har lyst

Sofacyklen fra Everfit er perfekt til dig, som ønsker at kunne klare træningen, hvor det passer dig. Med en vægt på blot 5 kg, kan du nemt tage sofacyklen under armen og placere den under skrivebordet, så du kan cykle, imens du arbejder. 

Den kan også komme med i haven, så du kan træde i pedalerne, imens du sidder i en havestol på terrassen og nyder solen og så kan den naturligvis bruges, når du sidder i sofaen og ser tv. 

Den smarte lille computer, som måler din træning, bruger batterier, hvorfor du ikke behøver befinde dig i nærheden af en stikkontakt for at træne.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 48 x 39 x 29
 • Vægt: 5 kg
 • Modstand: Justerbar (friktion)
 • Strøm: Batterier

Tunturi Cardio Fit D10
Perfekt sofacykel til træning på jobbet

Derfor anbefaler vi denne ✓

Tunturi Cardio Fit D10 sofacykel
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Kompakt størrelse – perfekt til brug under skrivebordet

Det er som udgangspunkt ikke specielt sundt at tilbringe det meste af arbejdsdagen siddende inaktiv foran en skærm. Desværre foregår arbejdsdagen netop sådan for mange danskere, hvilket går ud over helbredet. Et hæve- sænkebord kan være løsningen for nogen, men selvom det er bedre at stå op end at sidde ned, er det alligevel begrænset, hvor meget man får rørt sig. 

Løsningen er heldigvis indenfor rækkevidde. Som du med sikkerhed allerede har gættet, er en sofacykel helt perfekt som træningsredskab, når du sidder stille i forbindelse med dit arbejde, din hobby eller noget tredje. 

Tunturi Cardio Fit D10 er, sammenlignet med andre sofacykler på markedet, det absolut bedste valg til dig, som gerne vil bruge cyklen ved skrivebordet. 

Cyklen er nemlig kampakt i sit design, ligesom rotationerne er mere flade, så du ikke risikerer at banke knæene imod bordpladen, hver gang du træder i pedalerne. 

Indbygget computer

Når du er færdig med at træde i pedalerne, kan du tjekke den smarte indbyggede computer, som holder øje med tid, distance og kalorieforbrænding. 

Justerbar modstand

Du vælger selv, om træningen skal give sved på panden og få din puls i vejret eller om træningen skal minde mere om en hyggelig gåtur i skoven en søndag formiddag. 

Ved hjælp af drejeknappen lige under displayet kan du justere modstanden på cyklen, så det enten bliver hårdere eller lettere at træde i pedalerne.

Behagelige ergonomiske pedaler

Du har måske allerede bemærket på billederne, at pedalerne på denne sofacykel er længere end normalt. Den særlige udformning af pedalerne er, naturligvis, helt bevidst og bidrager til en mere behagelig træning. 

Hvor du på de fleste traditionelle sofacykler benytter korte pedaler, opnår du her en mere blid kontakt mellem fod og pedal, fordi vægten fordeles på et større areal. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 62 x 48 x 26 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Modstand: Justerbar (friktion)
 • Strøm: Batterier

Everfit Welly S
Simpel sofacykel

Derfor anbefaler vi denne ✓

Everfit Welly S - Simpel sofacykel
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Simpel og prisvenlig sofacykel

Alt, hvad der kan betegnes som overflødigt, er skåret fra på denne sofacykel, som derfor er perfekt til dig, som ikke har brug for smarte funktioner, men i stedet bare vil i gang med at træde i pedalerne og træne. 

Selvom cyklen er simpel at bruge, kan du stadig justere og tilpasse modstanden, så du selv styrer, hvor hård træningen skal være.

Til genoptræning eller konditionstræning

Den simple sofacykel fra Everfit kan benyttes til genoptræning, så du uden unødig belastning på kroppen kan holde dig i gang. Cyklen er dog også rigtig fin til dig, som gerne vil i form – eventuelt ved at cykle imens du ser fjernsyn om aftenen eller når du arbejder ved et skrivebord.

Den lave vægt på 2,5 kg gør at du uden problemer kan tage cyklen med dig, så du kan træne, hvor du har lyst. 

Fungerer også til armene

Hvis det ikke kun er benene, som skal i form, kan denne sofacykel også benyttes til at træne dine arme. Ved at placere cyklen på et bord, kan du sidde og cykle med armene og dermed få gang i overkroppen.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 48 x 41 x 27 cm
 • Vægt: 2,5 kg
 • Modstand: Justerbar (friktion)
 • Strøm: Nej

Reviber Minicykel
Sofacykel med hjælpemotor

Derfor anbefaler vi denne ✓

Reviber Minicykel - Sofacykel med motor
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Indbygget motor hjælper med din træning

Der kan være flere årsager til, at det er nødvendigt med lidt hjælp til at træde i pedalerne. Uanset hvad grunden måtte være, er denne sofacykel fra Reviber et godt valg.

Når du har placeret fødderne på pedalerne og spændt dem fast, kan du ved hjælp af fjernbetjeningen aktivere hjælpemotoren, som vil sætte dine ben i gang. Herefter vælger du selv, om du selv vil bidrage til træningen ved at træde i pedalerne, eller om du vil lade motoren gøre arbejdet for dig. 

Sidstnævnte løsning er særligt god til dig, som blot har behov for at holde benene og blodomløbet i gang og ikke umiddelbart har behov for konditionstræning. 

12 hastigheder

På den medfølgende fjernbetjening kan du nemt vælge mellem 12 hastighedsniveauer, så du kan tilpasse træningen undervejs. Du kan også trykke på ‘reverse’-knappen, hvorefter pedalerne stopper forsigtigt op og fortsætter med at rotere i den modsatte retning.

Kan bruges til både arme og ben

Sofacyklen fra Reviber egner sig perfekt til træning af både ben og arme. Sæt dig i sofaen eller på en stol og placer cyklen foran dine fødder eller stil den på et bord og brug den til at holde gange i blodomløbet i dine arme. 

Du får et skridsikkert underlag med

Der medfølger et praktisk skridsikkert underlag, som du kan placere under cyklen, så du er garanteret, at den ikke stikker af fra dig, selvom du tramper alt hvad du kan i pedalerne.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 47 x 47 x 35 cm
 • Vægt: 5 kg
 • Hastighed: ca. 1,7 – 4 km/t
 • Strøm: Ja, fra stikkontakt

Top Sports RS 100
Sofacykel med ryglæn og sæde

Derfor anbefaler vi denne ✓

Top Sports RS 100
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Behageligt sæde med ergonomisk ryglæn

Benytter du en traditionel sofacykel uden ryglæn, kan du ikke altid være sikker på, at din træningsstilling er optimal. Du kan derfor risikere, at du ikke får det optimale ud af din træning eller at du i værste fald ender med skader. 

Den slags bekymringer behøver du dog ikke have, hvis du vælger denne sofacykel fra Top Sports, som kommer med eget sæde og ryglæn. 

Sæde og ryglæn er polstrede og behagelige at sidde på, så du kan træne længe uden at få problemer med ondt bagi.

Ryglænet er desuden ergonomisk udformet, så det støtter din krop bedst muligt. Vælger du denne sofacykel, kan du være sikker på, at du får det optimale ud af din træning.

Vælg mellem 8 niveauer

Afhængigt af formålet med din træning, kan du vælge mellem et af de i alt 8 forskellige modstandsniveauer.

Du øger eller mindsker modstanden ved hjælp af en simpel drejeknap, som befinder sig indenfor rækkevidde, når du træner. Du kan således også justere modstanden undervejs i træningen.

Det bidrager desuden til den generelle brugervenlighed, at indstigningshøjden er lav. Hvis du er gang- eller bevægelsesbesværet, kan du derfor som udgangspunkt sagtens selv stige ombord og påbegynde træningen.

Smart træningscomputer og holder til smartphone

Sofacyklen med ryglæn fra Top Sports kommer med en indbygget computer, som løbende fodrer dig med informationer om din træning. Du får blandt andet oplyst din hastighed, tilbagelagt distance og kalorieforbrug. 

Du kan dog også vælge at se på din smartphone i stedet, hvis det lille display ikke er interessant nok i sig selv. Sofacyklen har nemlig en smart lille holder, hvor du kan placere en smartphone eller tablet, så du fx kan streame din yndlingsserie, imens du motionerer. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 133 x 60 x 95 cm
 • Vægt: 28 kg
 • Strøm: Batterier

inSPORTline Pynero
Lille og enkel siddecykel

Derfor anbefaler vi denne ✓

inSPORTline - sofacykel
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Brugervenlig sofacykel

Det er ganske ligetil at komme i gang med sofacyklen fra inSPORTline. Find et sted at sidde, placer cyklen foran dig, tilpas modstanden og træd så i pedalerne så længe du gider. 

Modstanden justeres ganske let ved hjælpe af drejeknappen foran dig. Denne kan du sagtens justere på undervejs, hvis det bliver for hårdt, ligesom du også kan øge sværhedsgraden, hvis den du virkelig vil give den en skalle til sidst i din træning. 

Lille computer serverer dig data

Hvis du gerne vil prale lidt efter at have tilbagelagt en håndfuld kilometer på din sofacykel, kan du få adgang til data om kalorieforbrænding, omdrejninger og tid. 

Den smarte lille indbyggede computer sørger for at holde styr på ovenstående, så du nemt kan aflæse data undervejs og efter end træning.

Det er vores erfaring, at det er godt for motivationen, når man kan følge med i sine fremskridt – intet er mere motiverende end at se, hvordan man bliver bedre og bedre, fordi træningen rent faktisk virker.

Behagelige og ergonomiske pedaler

Pedalerne er i virkeligheden noget af det vigtigste ved en god sofacykel. Er pedalerne dårlige, risikerer du at få ondt undervejs, hvilket bestemt ikke gør noget godt for motivationen og viljen til at træne. 

inSPORTline har derfor gjort et stort nummer ud af at konstruere et sæt behagelige og ergonomiske pedaler, så du kan cykle kilometer efter kilometer uden at få ondt i fødderne.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 133 x 60 x 95 cm
 • Vægt: 28 kg
 • Strøm: Batterier

Bliv klogere på andet end sofacykler

Sofacykler er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af neopren-håndvægte, aktivitetsmålere, vægtstænger, vægtskiverboksepuderromaskiner, spinningcykler, træningsbænkefoamrollershulahopringe, yogaudstyr og håndvægte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige