Guide til valg af vægtstang

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit
vaegtstaenger-American-barbell-training-bar - De bedste vægtstænger

American Barbell

God til prisen

TOORX-OL

Til biceps

Odin

God til prisen

Toorx OL

Vores favorit
vaegtstaenger-American-barbell-training-bar - De bedste vægtstænger

American Barbell

Til biceps

Odin

Det overrasker ret mange mennesker, hvor stor variation der er inden for vægtstænger. Dels kan der være forskel på størrelsen og vægten, men faktisk også formen. I artiklen her vil du støde på en række forskellige vægtstænger, som alle har mindst én ting tilfælles – nemlig at de er af uhyre høj kvalitet. 

Vi har nemlig gjort det hårde researcharbejde og finkæmmet markedet for vægtstænger med henblik på at kunne anbefale de 8 bedste. I forbindelse med researcharbejdet har vi læst et utal af tests, produktbeskrivelser samt forbrugeranmeldelser. 

I forbindelse med udvælgelsen af de 8 bedste vægtstænger har vi særligt lagt vægt på følgende forhold: Greb, materialevalg, kvalitet, træningsmuligheder og pris. 

Vi har forsøgt at sammensætte en varieret oversigt, så der både er anbefalinger til dem, der leder efter en klassisk vægtstang til eksempelvis bænkpres, dem, der er på jagt efter en vægtstang, der egner sig til crossfit-øvelser, og dem, der leder efter en vægtstang til triceps- og/eller bicepsøvelser. 

Vores bud på de 8 bedste vægtstænger

Herunder følger vores bud på de 8 bedste vægtstænger. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge.

Hvert bud er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte vægtstænger rigtig godt at kende.

Ligeledes har vi tilføjet en oversigt over forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den vægtstang, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

American Barbell Training Bar 20 kg

Derfor anbefaler vi denne ✓

vaegtstaenger-American-barbell-training-bar - De bedste vægtstænger
Vægt: 20 kg

Last updated: 2024-07-12 05:46:18

Vægtstangen her klarer sig eminent godt i tests. Eksempelvis kvitterede Garagegymreviews.com med 4,4 ud af 5 stjerner, da dette medie testede stangen.

Derudover er det værd at bemærke, at en søsterudgave til netop denne model løb med titlen som ‘den bedste allround vægtstang’, da Barbend.com testede vægtstænger senest. 

Hos Fitnesshelp.dk er vi da også – mildt sagt – pjattede med denne vægtstang, som i vores øjne er noget af det ypperste, som man kan få inden for klassiske vægtstænger. Hvorfor vi er så begejstrede, som vi er, kan du blive klogere på i de kommende afsnit.

Fremragende producent 

Bag vægtstangen står den amerikanske producent American Barbell, som er en af verdens førende producenter af vægtstænger. 

Denne påstand kan blandt andet dokumenteres med, at rigtig mange fitnesscentre hele verdenen over benytter vægtstænger fra American Barbell.

At American Barbell er så dygtige til at producere vægtstænger, som de er, hænger blandt andet sammen med, at de ikke først startede med at øve sig i går. Der er nemlig tale om en ældre producent, som har produceret vægtstænger i mere end 90 år.

Ekstremt stærk vægtstang

Modellen her er produceret af 190.000 PSI. Det siger formentlig ikke dig så meget, men vi kan fortælle, at netop dette er afgørende for, at vægtstangen ikke bøjer. I hvert fald ikke permanent.

Den kan nemlig godt bøje, mens den er i brug, hvis du har rigtig, rigtig meget vægt på hver side, men den vil altid rette sig selv op igen, når du er færdige med dine øvelser og tager vægtskiverne af.

Fint greb

Vægtstangen har et rigtig fint greb. Tykkelsen i grebsområdet er 28 mm, hvilket passer godt for langt de fleste hænder.

Overfladen er en smule nubret, hvilket bevirker, at stangen aldrig glider ud af ens hænder – ej heller selvom de skulle blive en smule svedige.

220 cm lang 

Vægtstangen vejer 20 kg og er 220 cm lang. Områderne, hvor der kan påsættes vægtskiver, er 40 cm.

Passer til OL-vægtskiver

Vær opmærksom på, at ikke alle vægtskiver passer til denne stang. Den passer nemlig kun til de såkaldte OL-skiver, der har en huldiameter på 50 mm. Dog er denne type vægtskiver de mest gængse og almindelige.

Praktiske oplysninger

 • Længde 220 cm
 • Vægt: 20 kg.

OL Triceps vægtstang

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægt: 10 kg

Hvis du er på udkig efter en vægtstang, der er sublim til tricepsøvelser, er modellen her ikke noget tosset valg.

Der er nemlig tale om en vægtstang af rigtig høj kvalitet, som samtidig tilbyder forbrugeren et eminent godt greb takket være dens nubrede overflade ved grebsområdet.

Passer kun til OL-vægtskiver

Vægtstangen passer til vægtskiver med en huldiamater på 50 mm, altså såkaldte OL-skriver. 

Plads til mange vægtskiver

På hver side af vægtstangen er der 17 centimeters skiveplads, hvilket må siges at være ganske hæderligt.

Der følger cliplåse med

Der følger fine cliplåse med til denne vægtstang, så dem skal du ikke bekymre dig om at investere i ved siden af selve vægtstangen. 

Cliplåsene er meget lette at betjene og ganske behagelige for håndoverfladerne. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 87 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Skiveplads: 17 cm på hver side.

OB-86 MTBH4 – inSPORTline

Derfor anbefaler vi dette ✓

Vægt: 20 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Her har vi en vægtstang af ekstremt høj kvalitet med en imponerende bæreevne – nærmere bestemt op til 450 kg – og fleksibilitet. Disse to særtræk gør, at vægtstangen egner sig rigtig godt til både almindelig vægttræning og crossfit. 

Lejere, der fortjener ros

Vægtstangen er udstyret med fire lejere, som i den grad fortjener ros! 

Disse mindsker nemlig risikoen for håndledsskader og bidrager generelt bare til, at enhver vægttræningssession med vægtstangen bliver en sand fornøjelse.

Skridsikre håndtag

Det er ikke unormalt, at ens håndoverflader bliver en anelse fugtige, når man træner. Derfor værdsætter langt de fleste et godt greb om en vægtstang, og også på dette parameter leverer dette eksemplar varen.

Overfladen i grebsområdet er nemlig nubret, hvilket gør, at stangen ligger rigtig godt i enhver håndflade, og at lidt svedige håndflader ikke bevirker, at man mister kontrollen.

Lavet af yderst robust materiale 

Vi har allerede bemærket, at stangen har en imponerende bæreevne, og dette hænger i høj grad sammen med, at stangen af lavet af et meget robust materiale – nærmere bestemt kvalitetsstål. 

Foruden stangens imponerende bæreevne bidrager kvalitetsmaterialet også til, at stangen er yderst slidstærk og langtidsholdbar. Blandt andet derfor er den da også et populært valg hos flere fitnesscenter-bestyrere. Grundet dens skarpe pris hitter den samtidigt også stort hos de private.

Praktiske oplysninger

 • Velegnet til OL-vægtskiver
 • Længde: 220 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Vægtgrænse: 450 kg.

Toorx OL-vægtstang

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægt: 20 kg

Investerer du i denne vægtstang, får du rigtig fin værdi for pengene. Vægtstangen er nemlig relativt prisvenlig, men trods dette leverer den faktisk rigtig fint inden for langt de fleste parametre. 

Produceret i kvalitetsstål

Vægtstangen er produceret i kvalitetsstål med bronzeindsatser ved kuglelejeren. Der er altså tale om massive materialer, og det er da også materialevalget, der er afgørende for, at vægtstangen kan håndtere helt op 320 kg. 

Passer til OL-vægtskiver

Vægtstangen passer til alle OL-vægtskiver, hvilket vil sige vægtskiver, der måler 50 cm i huldiameter. 

Egner sig blandet andet til dødløft og bænkpres

Vægtstangen er sublim til dødløft og bænkpres, men bør til gengæld ikke bruges i forbindelse med crossfit-øvelser. 

Praktiske oplysninger

 • Længde 220 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Maksimal vægtbelastning 320 kg.

Eurosport Elite Crossfit Vægtstang

Derfor anbefaler vi denne ✓

Eurosport Elite Crossfit Vægtstang
Vægt: 22 kg

Last updated: 2024-07-12 05:46:19

Hvis du er på udkig efter en vægtstang, der kan bruges til crossfit-øvelser og funktionel træning, er denne model det oplagte valg. 

Vægtstangen kan uden besvær håndtere op til 600 kg, hvilket er mere end rigeligt! 

Den er testet med et tryk på hele 216.000 PSI, hvilket sikkert ikke siger dig alverden, men det er blandt andet dette forhold, der er afgørende for, at stangen aldrig bøjer permanent, men altid retter sig selv ud igen.

Egner sig til OL-vægtskiver

Vægtstangen er kompatibel med OL-vægtskiver, der har en huldiameter på 50 mm. Det er der ikke noget odiøst i, da dette er den professionelle standard. Derfor er det også den huldiameter, som langt de fleste vægtskiver har.

Sublim kontrol

Vægtstangen er udstyret med lejer, som giver forbrugeren sublim kontrol over stangen. 

Den høje grad af kontrol er særligt vigtig, fordi der netop er tale om en vægtstang egnet til funktionel træning, hvor det godt kan gå lidt vildt for sig.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 220 cm
 • Vægt: 22 kg
 • Maksimal bæreevne: 600 kg.

Odin Curl Vægtstang

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægt: 7 kg

Last updated: 2024-07-12 06:02:21

Denne curl-stang, der måler 120 cm, i længden udmærker sig blandt andet ved en imponerende lasteevne på 300 kg.

Derudover udmærker curl-stangen sig ved sit fornemme greb, der gør, at den altid føles godt i ens hænder – selv i løbet af de sidste gentagelser, hvor det virkelig begynder at gøre ondt og syre til.

Af kraftigt stål

Curl-stangen er produceret i kraftig stål, og det er blandt andet takket være dette materiale, at lasteevnen er så fornem, som tilfældet er.

Ligeledes har stål-materialet indflydelse på, at curl-stangen er yderst langtidsholdbar. Dette forhold er dog ikke noget, der kun kan tilskrives stål-materialet. Også det faktum, at overfladen er behandlet med krom, spiller ind her.

Passer til OL-vægtskiver

Curl-stangen passer til alle OL-vægtskiver, hvilket vil sige vægtskiver med en huldiameter på 50 mm.

Nubret overflade sikrer sublimt greb

I grebsområderne er overfladen nubret, hvilket sikrer, at du altid har et godt greb om stangen – også selvom dine hænder skulle være blevet lidt svedige.

Effektiv til triceps- og bicepsøvelser

Curl-stangen egner sig særligt godt til en række øvelser for triceps og biceps. Hvis du kunne tænke dig lidt inspiration til øvelser, du kan lave med stangen, kommer der herunder to videoer, hvori en række mulige triceps- og bicepsøvelser demonstreres. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Stål
 • Længde: 120 cm
 • Maksimal bæreevne: 300 kg

Abilica 150 cm vægtstang

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægstang
Vægt: 6 kg

Hvis du endnu ikke for alvor har besluttet, om en vægtstang er noget for dig, kan du med fordel starte med denne fra Abilica. Stangen er fin til prisen, og ender du med at forelske dig i træning med vægtstænger, kan du senere vælge at opgradere. 

Du kommer dog langt med denne vægtstang, som har en fin størrelse, god kvalitet og som tåler op til 130 kg i belastning.

Husk at tilkøbe vægtskiver

Med en egenvægt på 6 kg kan du naturligvis godt få lidt ud af træningen med vægstangen, men skal der for alvor ske fremskridt, skal du udstyre den med vægtskiver. Disse købes separat og fås i flere vægtklasser. Der medfølger låse til montering af vægtskiver, så den del skal du ikke bekymre dig om.

Stangen har en diameter på 25 mm, så sørg for at huldiameteren på vægtskiverne er den samme. Tryk eventuelt på knappen nedenfor, og find vægtskiver som passer perfekt på denne vægtstang.

Praktiske oplysninger

 • Egenvægt: 6 kg
 • Længde: 150 cm
 • Maksimal bæreevne: 130 kg

Bodytone OL Barbell

Derfor anbefaler vi denne ✓

Vægt: 13 kg

Last updated: 2024-07-12 05:46:20

Denne fine vægtstang fra Bodytone måler 150 cm og vejer 13 kg. Stangen er rigtig fin til prisen og et ideelt valg for dig, der ønsker fornuftig kvalitet til et fornuftigt beløb.

Byder på et godt greb

Stangens grebsområder kendetegnes ved at have en nubret overflade, der bevirker, at stangen ikke glider ud af dine hænder – ej heller selvom disse måtte være blevet en smule svedige.

Låse følger med

Hvis du investerer i stangen, skal du ikke også bekymre dig om at skulle investere i låse. Disse følger nemlig med. Dejligt, ikke?

Passer til OL-vægtskvier

Bodytone vægtstangen passer til vægtskiver med en huldiameter på 50 mm, altså de såkaldte OL-vægtskiver.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 150 cm
 • Vægt: 13 kg
 • Farve: Krom
 • Huldiameter: 50 mm

Vil du se flere vægtstænger?

Hvis ingen af ovenstående vægtstænger var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Husk på, at vi blot har vist et lille udsnit af, hvad samlede marked byder på, og at der derfor er en masse vægtstænger, som du ikke har set endnu.

Kunne du tænke dig at se endnu flere vægtstænger, så klik på knappen herunder.

Bliv klogere på andet end vægtstænger

Vægtstænger er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af dumbbells, vægtveste, vægtskiver, spinningcykler, yogamåtter og boksehandsker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 05:46:18

Bedste priser

Last updated: 2024-07-12 06:02:21