Burpees guide

Burpees – Stor guide til burpees

I denne guide til burpees hjælper vi dig med at lave dem korrekt, så du får det maksimale ud af dem, ligesom vi fortæller, hvorfor burpees bør indgå i dit træningsprogram. 

Burpees er en træningsøvelse, som man finder i rigtigt mange træningsprogrammer. Til trods for at øvelsen er udbredt og populær, er det dog ikke nødvendigvis favoritøvelsen hos ret mange – snarere tværtimod!

Der er dog god grund til at gøre burpees til en del af træningsprogrammet. Først og fremmest er øvelsen helt simpel at udføre, og da den heller ikke kræver hverken meget plads eller redskaber, kan man praktisk talt lave burpees alle steder.

Den primære årsag til øvelsens popularitet er dog, at den er yderst effektiv. Man skal ikke lave specielt mange burpees før pulsen kommer op, hvilket blandt andet skyldes, at man får trænet store dele af kroppen på én gang. 

Hvad er en burpee?

En burpee er en træningsøvelse som effektivt får trænet store dele af kroppen, samtidig med at konditionen også bliver forbedret. En burpee er flere traditionelle træningsøvelser i én; armbøjninger, squats, planken og spring er alle en del af en burpee.

Hvordan laver man en burpee?

Hvordan laver man burpees?
  • Stå med fødderne i hoftebredde ligesom når du skal squatte.
  • Læn dig forover og lad dig falde så du kan tage fra med hænderne, inden du kolliderer med gulvet (2. på billedet)
  • Spark bagud med benene så du befinder dig i planken (1. på billedet)
  • Tag en armbøjning.
  • Træk fødderne til dig igen (2. på billedet)
  • Sæt af fra gulvet og spring så højt du kan. Klap hænderne sammen over hovedet, når du nærmer dig toppen af dit spring (3. på billedet)
  • Start forfra.

Hvad træner burpees?

Burpees er populære ofte at finde i diverse træningsprogrammer, fordi de træner alle de store muskelgrupper i kroppen. Når du laver en burpee kommer du  til at squatte, tage en armbøjning, springe og ligge i planken. Derfor får du blandt andet trænet lår, ben, overkrop, mave og arme i én og samme øvelse. 

Derfor hader du (måske) at lave burpees

Lad os starte med at slå fast, at du langt fra er alene, hvis du ikke kan lide at lave burpees. De er effektive, nemme at lave og de har en gavnlig effekt på kroppen – det har vi fået slået fast – men hvis de er så gode, hvorfor er det så modvilligt, at du indvilliger i at lave dem? 

Den primære årsag til modviljen er i de fleste tilfælde, at burpees hurtigt får musklerne til at syre til. Denne træningsøvelse er målrettet konditionstræning, så hvis du ikke er i nogenlunde god form og har et fornuftigt kondital, vil du hurtigt komme til kæmpe for at få luft. 

Når ovenstående kombineres med det faktum, at man ofte skal lave rigtigt mange gentagelser, når man træner burpees, er der mere eller mindre alle de nødvendige ingredienser til stede, hvis man vil lave en rigtig hade-øvelse.

Hvordan bliver man bedre til at lave burpees?

Burpees handler i høj grad om kondition, så det bedste du kan gøre, hvis du vil være i stand til at lave flere burpees, er at træne cardio. 

Vi anbefaler, at du knokler løs på en motionscykel, en romaskine, et løbebånd eller en stepmaskine. Du kan også cykle eller løbe en tur udenfor, hvis du foretrækker dette. Det vigtigste er, at du får pulsen op og kontinuerligt øger distancen du tilbagelægger, så du bygger ovenpå og forbedrer din kondition. 

Og nå ja; jo mere du træner burpees, des flere kan du forvente, at du kan lave. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top