Guide til valg af gummihåndvægt

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Peak Fitness

God til prisen

Nordic Fighter

Premium

Toorx Hexagon

God til prisen

Nordic Fighter

Vores favorit

Peak Fitness

Premium

Toorx Hexagon

Håndvægte med gummibelægning er populære, fordi de altid byder på et godt greb og samtidigt er skånsomme over for alverdens gulvtyper. Faktisk har den slags håndvægte mange af de samme fordele som håndvægte af neopren. En forskel er dog, at gummi-håndvægte fås i markant tungere vægtklasser end neopren-håndvægte.

Hvis du er på udkig efter sublime gummi-håndvægte, er du landet det helt rette sted. Artiklen her er nemlig – i al beskedenhed – en sublim købsguide til gummi-håndvægte, hvor du vil kunne møde vores bud på de 6 bedste af slagsen.

Buddene tager afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og en minutiøs finkæmning af det samlede marked af gummi-håndvægte.

I vores udvælgelsesproces har vi særligt lagt vægt på følgende parametre: Kvalitet, æstetik, greb, pris og brandets ry. 

Vores bud på de 5 bedste gummi-håndvægte

Herunder følger vores bud på de 5 bedste gummi-håndvægte. Hver håndvægt er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte håndvægte rigtig godt at kende. 

Tilmed præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser, så du – hvis du er i købehumør – kan købe den gummi-håndvægt, der er det rette valg for dig, til en så skarp pris som overhovedet muligt.

Nordic Fighter Hex-håndvægt

Derfor anbefaler vi denne ✓

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Her er tale om en håndvægt af yderst høj kvalitet, der byder på et fantastisk godt greb, hvilket håndvægtens nubrede overflade i grebsområdet skal have æren for. 

Håndvægten er fremstillet med en kraftig gummibelægning i enderne, hvilket bidrager til, at den er relativt skånsom mod alverdens underlag. 

Dette betyder naturligvis ikke, at håndvægten skal bruges som basketbold. Dog betyder det, at risikoen for ridser og andre gulvskader minimeres kraftigt ved brug af netop denne håndvægt frem for en række af dens alternativer, der består af hårdere materialer i enderne end gummi.

Fås i mange vægtklasser

Håndvægten fås i mange forskellige vægtklasser. Den letteste udgave vejer 1 kg, mens den tungeste vejer hele 50 kg. 

ODIN Rund Håndvægt

Derfor anbefaler vi denne ✓

odin-rund-haandvargt-10kg - De bedste gummi-håndvægte
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Denne håndvægte fra den anerkendte fitnessudstyrsproducent ODIN er støbt i jern og betrukket med gummi. 

Denne materialekombination er ikke tosset, for jern-fundamentet sikrer, at man får en rigtig holdbar håndvægt, mens gummibelægningen bevirker, at håndvægten er skånsom over for gulvet.

Sublimt greb

Håndvægtens håndtag har en nubret overflade, der sikrer et sublimt greb.

Længden på håndtaget er ganske fin, hvorfor det passer til selv de største labber. 

Fås i mange vægtklasser

Håndvægten fås i mange andre vægtklasser. Nærmere bestemt følgende:

 • 2,5kg
 • 5kg
 • 7,5kg
 • 12,5kg
 • 15kg
 • 17,5kg
 • 20kg
 • 22,5kg
 • 25kg
 • 27,5kg
 • 30kg
 • 32,5kg
 • 35kg.

Toorx Hexagon

Derfor anbefaler vi denne ✓

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Vælger du Toorx Hexagon, får du en håndvægt fra øverste hylde. Her er man ikke gået på kompromis med kvaliteten, som er helt i top. Håndvægten er af en sådan kvalitet, at den sagtens kan være at finde på vægtstativerne i fitnesscentre rundt omkring i landet. 

Du kommer dog også til at betale for den høje kvalitet. Ved første øjekast virker prisen måske ikke så høj, men da der ikke er tale om et sæt, er prisen kun for en enkelt håndvægt. 

Behageligt håndtag i ergonomisk design

Træning skal gerne være en fornøjelse, hvis der for alvor skal ske resultater. Derfor skal det være så behageligt som muligt at gribe fat om en håndvægt og løfte den i vejret. Nogle styrketrænere og motionister vælger at benytte træningshandsker, så indersiden af hånden skånes for eventuelle vabler – med Toorx håndvægten er det dog næppe nødvendigt, da det ergonomiske håndtag er yderst komfortabelt. 

Udformningen på grebet gør ikke blot, at det er behageligt at træne med håndvægten; det sikrer også, at du har et solidt og fast greb. En skridsikker belægning på håndtaget bidrager ligeledes til, at risikoen, for at håndvægten smutter ud af hånden på dig, er minimal.

Skulle uheldet være ude, vil gummibelægningen sørge for at tage det værste af stødet, så gulv eller andet udstyr skånes så meget som muligt.

Bliver liggende på gulvet

Vi ved ikke hvorfor, man har besluttet sig for, at vægtskiver skal være runde. Alle, der har oplevet, at en håndvægt er stukket af fra dem, fordi den runde form har fået den til at trille væk, ved, at det er vildt irriterende at skulle lege tagfat med en 20 kilos håndvægt. 

Derfor undrer det os af og til, at der ikke er flere producenter, som har kastet sig over et mere kantet design, ligesom det er tilfældet med Toorx Hexagon. ‘Hexagon’ betyder sekskant, og det er lige præcis, hvad håndvægten er. De 6 kanter og flade overflader gør, at håndvægten ikke kan trille væk, hvorfor du roligt kan placere den på selv det skæveste gulv. 

Fås i flere vægtklasser

Denne lækre håndvægt fås i adskillige vægtklasser, så du kan vælge den, som passer dine behov. Den letteste håndvægt vejer 20 kg og den tungeste 40 kg. 

Peak Fitness Gummi Håndvægt

Derfor anbefaler vi denne ✓

20 kg. Justerbar Gummi Håndvægt

Brugervenlighed er altid et plus – også selvom det drejer sig om et relativt simpelt produkt som fx håndvægte. 

Netop brugervenlighed er der gjort et stort nummer ud af ved Peak Fitness’ gummi håndvægt, som blandt andet kommer med farvede vægtskiver, så du lettere kan skelne de tunge fra de lette skiver. 

De store huller i vægtskiverne fungerer som håndtag, så skiverne er lette at håndtere. Håndtagene gør også, at du kan træne med vægtskiverne uden vægtstangen, hvis du har lyst til det. 

Skiverne er naturligvis også belagt med gummi. Den bløde gummibelægning gør, at skulle uheldet være ude, og du taber håndvægten på gulvet, vil gummiet afbøde faldet og kontakten med gulvet, så du forhåbentligt undgår at ødelægge underlaget.

Du kan tilkøbe flere vægtskiver

Sættet, som vi anbefaler, indeholder følgende:

 • 2 stk. 1,25 kg. 30 mm Gummi Vægtskiver
 • 2 stk. 2,50 kg. 30 mm Gummi Vægtskiver
 • 2 stk. 5 kg. 30 mm Gummi Vægtskiver
 • 1 stk. 35 cm. Håndvægtstang inkl. spinlocks

Sætter du samtlige vægtskiver på håndtaget, opnår du en totalvægt på 20 kg. Er det ikke nok til dig, kan du tilkøbe yderligere vægtskiver.

Tryk på knappen nedenfor og se udvalget og priserne på vægtskiverne.

Abilica HexDumbbells

Derfor anbefaler vi disse ✓

Vægt: 1-40 kg
Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Uanset om du er favorit i casting-processen til den næste Gummi-Tarzan-film, eller du er den danske udgave af The Rock, så vil du kunne finde denne håndvægtsmodel i en vægtklasse, der passer til dine styrkeforhold.

Modellen fås nemlig i vægtklasserne 1 kg til 40 kg.

Formen er en fordel i forbindelse med nogle øvelser

Som du kan se, har modellen en sekskantet form, hvilket er en stor fordel, hvis den bruges i forbindelse med øvelser, hvor den helst ikke skal trille. Det være sig eksempelvis Renegade Row-øvelsen.

Rigtig godt greb

Modellens håndtag har en nubret overflade, hvilket sikrer et super godt greb, selv når forbrugeren har svedige håndflader.

Dette er selvsagt en stor styrke, da det aldrig er rart at benytte håndvægte, som man føler kan skride ud af ens hænder, hvert øjeblik det skulle være. 

Vil du se flere gummi-håndvægte?

Hvis ingen af ovenstående håndvægte – mod forventning – var, hvad du søgte, så fortvivl ej. 

Vi har nemlig kun vist et lille udsnit af, hvad det samlede marked består af. Der er derfor mange flere gummi-håndvægte derude! 

Klik på knappen herunder, hvis du kunne tænke dig at se en masse af dem. 

Bliv klogere på andet end gummi-håndvægte

Gummi-håndvægte er langt fra den eneste produkttype, som vi har skrevet en købsguide om. Faktisk finder du velskrevne købsguides om stort set alt fitness- og træningsudstyr hos os. 

Tjek eventuelt vores guides til køb af vægtstænger, vægtskiver, neopren-håndvægte, træningstasker, ribber, stepbænke eller træningsmåtter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Beklager. Der er p.t. ingen priser tilgængelige