Sådan laver du dit eget træningslokale derhjemme

Overvejer du at lave dit eget lille træningscenter derhjemme? Det kan måske virke som en lidt uoverskuelig opgave, man det kræver faktisk ikke alverden, før du kan spare pengene på dit fitnessmedlemsskab og klare træningen derhjemme. I denne artikel hjælper vi dig med at lave dit eget lækre træningslokale i dit hjem.

Undskyldningerne for ikke at tage ned i fitnesscentret kan være mange, men laver du dit eget træningslokale derhjemme, kan dårligt vejr, myldretid, behov for alenetid eller hvad man ellers kan finde på, ikke længere bruges som dårlig undskyldning for ikke at få trænet.

Vi forstår godt, hvis du ikke altid kan finde lysten til at stå og svede sammen med en masse fremmede, som ligeledes er badet i egne kropsvæsker. 

Derfor kan det for mange mennesker være en god idé at indrette et træningslokale derhjemme. 

Du kommer langt med det mest basale udstyr

En af grundene til, at det kan virke uoverskueligt at lave sit eget træningsrum derhjemme, er, at de fleste tænker, at der skal investeres tusindvis af kroner i udstyr. 

Det er dog forkert, for hvis blot du køber fornuftigt, behøver du faktisk ikke bruge voldsomt mange penge for at få dit eget funktionelle træningsrum.

Vi anbefaler et sæt gode håndvægte, en maskine til cardio – motionscykel, crosstrainer, løbebånd etc. – en træningsbænk og en lækker træningsmåtte. 

Ved blot at investere i ovenstående, kan du mere eller mindre få trænet hele kroppen, ligesom du kan træne konditionen på maskinen. Sidstnævnte kan være en relativt dyr erhvervelse, så er det småt med pengene, kan du også undvære og i stedet løbe/gå/cykle en tur udenfor.

Vælg det rette rum i huset

Hvis du har et tomt rum i din bolig eller et lokale, som ikke bliver brugt, kan det være fristende at gøre dette til dit nye træningslokale. Vi anbefaler dog, at du klapper hesten og spekulerer lidt over, om det virkelig er det bedste rum til formålet. 

Ideelt set skal dit nye træningsrum være et, som du har lyst til at tilbringe tid i. Rummet skal derfor ikke være for mørkt, koldt eller kedeligt. Har du et rum med et vindue med udsigt, kan du med fordel vælge dette, så du har noget at kigge på, imens du træner. 

Det er også værd at spekulere lidt over luftcirkulationen i rummet, så luften ikke bliver klam og indelukket, når du står og sveder. Igen er det derfor en fordel med et vindue. Vil du gå all in, kan du også investere i ventilation i rummet, så luften altid er frisk og lækker. Hos Norh Entreprise tilbyder de Duka One montering – med en sådan er du garanteret et lækkert indeklima i dit træningslokale.

Gør noget ud af indretningen

Når du har valgt det rette rum til dit eget lille træningscenter, kan du begynde at spekulere lidt i indretningen. Det kan fx være en fordel at placere løbebåndet/motionscyklen ved vinduet, så du kan kigge ud – det er væsentligt bedre end at glo ind i en væg. Alternativt skal rummet måske udstyres med et fjernsyn, så du kan binge din favoritserie på Netflix, imens du kommer i form. 

For at skabe en god atmosfære og gøre rummet til et, som du har lyst til at være i, kan du overveje at hænge lidt billeder op på væggene, du kan kigge på. Motiverende sætninger og såkaldte ‘motivational quotes’ kan måske virke lidt cheesy, men de kan faktisk hjælpe dig til at yde endnu mere i træningslokalet. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top