Kom i form med computerspil – gør træningen sjov med virtual reality

Er træningen blevet en sur pligt, som du ikke længere finder glæde ved? Så kan du overveje, om du kan gøre træningen sjovere for dig. Én af måderne, du kan gøre det på, er ved hjælp af virtual reality. Det fortæller vi dig mere om i denne artikel!

Det er bestemt ikke unormalt, at man før eller siden bliver træt af at trampe løs på det samme løbebånd eller løfte de samme vægte i det samme træningslokale uge efter uge. Det kan blive trivielt og ensformigt, og man ender ofte med at miste motivationen helt, hvorfor man ikke opnår sine træningsmål. 

Vores bedste råd, når folk kæmper med at finde motivationen, er altid, at man skal forsøge at gøre træningen sjov, spændende, interessant eller på anden måde indbydende, så man får lyst til at motionere eller styrketræne. 

For nogle mennesker er træningen eller målene nok i sig selv, men for andre skal der en anden gulerod til, hvis det skal blive nemt at komme op ad sofaen og binde løbeskoene. 

En sådan gulerod kan være et computerspil i virtual reality, som kan gøre, at træningen bliver en leg og noget, som man ligefrem glæder sig til.

Træning i virtual reality

Virtual reality er ikke som sådan en ny teknologi, men i de senere år har udviklingen af teknologien taget fart, så vi nu er endnu tættere på en virtuelt virkelighed, som kan imitere vores egen. 

Helt praktisk foregår det på den måde, at du tager et virtual reality headset på hovedet, og controllere i hænderne, hvorefter du kan træde ind i en anden virkelighed. 

Modsat når man spiller et traditionelt computerspil, er man i dette tilfælde nødsaget til at bevæge sig, hvis man skal klare sig igennem baner, udfordringer og lignende. Du får altså samme tilfredsstillelse som ved et almindeligt computerspil, men med den ekstra bonus, at du samtidig får rørt dig.

VR kræver en god computer

Nogle VR headsets kræver, at du kobler det sammen med din computer. At afvikle spil som disse kan være yderst krævende for din maskine, så inden du investerer i et VR-sæt, bør du også overveje, om der måske skal en ny computer til.

Tag et kig hos Datalife.dk, hvor du kan få råd og vejledning til valg af bærbar, stationær og meget andet.

De bedste VR spil til træning

De fleste VR spil kræver, at du bevæger dig. Hvor meget du behøver svinge med armene og hoppe og ned, afhænger dog af det enkelte spil. Der er derfor spil, som er mere egnede til fitness og træning end andre. 

I det følgende får du vores bud på, hvilke VR spil egner sig særligt godt til dig, som gerne vil spille dig i form.

Beat Saber

De fleste, som kender til virtual reality, kender til spillet Beat Saber. 

Kort fortalt går spillet ud på, at man som spiller skal forsøge at ramme en række kasser, som flyver imod en. Kasserne er enten røde eller blå, så du ved, om du skal ramme dem med højre eller venstre hånd. 

Det lyder måske lidt kedeligt, men det er det bestemt ikke! Twistet er nemlig, at kasserne kommer mod dig i rytmen til lækker musik fra både kendte og ukendte musikere. Det føles lidt som at spille på et stort instrument, når man til tonerne af Imagine Dragons banker løs på de røde og blå kasser i spillet.

Det er overraskende god og effektiv træning, men vigtigst af alt er det hamrende sjovt.

Supernatural

Supernatural er et decideret fitness-spil, hvis hovedformål er, at få spilleren til at røre sig. 

Vi har allerede nævnt spillet Beat Saber ovenfor.  Supernatural minder en del om netop det spil, for grundideen er den samme; spilleren skal, til rytmen af populære toner fra kendte bands og musikere, forsøge at ramme en række mål, som sendes i retning af spilleren. Undervejs få du opmuntrende bemærkninger med på vejen fra virtuelle coaches, som er med til at gøre hele oplevelsen endnu mere autentisk.

I Supernatural får du med sikkerhed sved på panden undervejs. Se selv videoen nedenfor: 

The Climb + The Climb 2

The Climb er bestemt ikke et spil for dig, hvis du døjer med højdeskræk. I spillet skal du nemlig klatre fra bunden af bjerge og bygninger til toppen – og lad os bare afsløre med det samme, at du kommer højt op!

At klatre i VR kan naturligvis ikke sammenlignes med klatring i virkeligheden, men det betyder dog ikke, at du ikke risikerer at få sved på panden undervejs – dels fordi det er fysisk anstrengende i at klatre i spillet, men i højeste grad også fordi de enorme højder får pulsen til at sætte i gallop.

Sammenlignet med de andre spil på listen, er The Climb 1 og 2 i den milde ende i forhold til, hvor meget du får rørt dig. Det er ikke et decideret fitness eller træningsspil, men det er dog alligevel væsentligt sundere for kroppen end et traditionelt computerspil, hvor du sidder på din flade i computerstolen.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top