Hvor mange medlemmer har de danske fitnesscentre?

Hvor mange medlemmer har de danske fitnesscentre?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvor mange danskere der er medlem af et fitnesscenter. Ydermere dykker vi ned i, hvor stor en andel af den samlede mængde medlemmer der er reelt set er aktive.

De nyeste tal, vi har været i stand til at finde, omkring antallet af medlemmer i danske fitnesscentre, er fra 2021. 

Dengang var der over 800.000 medlemmer. 

Kilden hertil er DFHO, der står for Dansk Fitness & Helse-Organisation.

Hvor mange arbejder i et fitnesscenter?

I samme rapport, hvori det hævdes, at der i 2021 var omkring 800.000 medlemmer i de danske fitnesscentre, står der, at der på samme tidspunkt var omkring 10.000 ansatte fordelt over de mange privatejede fitnesscentre. 

Hvor stor en andel af fitnesscenter-medlemmerne er aktive?

De fleste af os har vist prøvet – i hvert fald for en periode – at være passivt medlem af et fitnesscenter. 

Det er den samme historie hver gang. Man melder sig ind med gode intentioner og starter som lyn og torden. 

I løbet af de første uger bruger man nærmest mere tid i fitnesscentret end hjemme hos en selv. Med tiden bliver timerne i centret dog færre og færre, og for nogle udebliver fitnesscenter-besøgene helt før eller siden, men abonnementet får man ikke lige afmeldt, for man i sit indre tænker man, at det jo blot er et spørgsmål om tid, før det lykkes en at finde en god træningsrytme igen. Det tænker man i en måneds tid. Derefter et halvt år. Så et år. Og på et tidspunkt – i langt de flestes tilfælde alt, alt for sent – kaster man så håndklædet i ringen og erkender, at man aldrig formår at komme i gang igen.

Hvis du kan nikke genkendende til dele af ovenstående scenarium, er du langt fra alene. 

En række forskellige undersøgelser antyder nemlig, at mellem 30-40 % af medlemmerne af et fitnesscenter enten træner meget uregelmæssigt eller slet aldrig træner. 

Tak til Eltjek24.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med de fitnessbegejstrede folk fra Eltjek24.dk.

Hvis du ikke kender Eltjek24.dk, kan vi fortælle, at der er tale om en sammenligningsportal, hvor du blandt andet kan finde en oversigt over de billigste elselskaber i Danmark.

Scroll to Top