Musik til træning – vores bud på det bedste træningsmusik

Har du brug for inspiration til, hvilket musik du kan lytte til, når du træner, kan du her i artiklen finde vores bud på det bedste træningsmusik, som kan hjælpe dig med at præstere og få endnu mere ud af din træning.

Mange mennesker har stor glæde af at have lidt lækker lyd i ørene, når de træner. Nogle holder af at akkompagnere træningen med lydbøger, andre er til podcasts og atter andre sværger til lidt lækker musik, og netop det – at lytte til musik under træningen – er der mange gode grunde til!

Dels kan musikken aflede opmærksomheden en smule, når træningen bliver ekstra hård, og dels kan musikken give motivation og dermed hjælpe dig med at yde endnu mere. 

Der skal som udgangspunkt være godt gang i den på et nummer, hvis det skal fungere godt til træning. Et godt beat, som du kan bevæge dig til, er en klar fordel og hvis lyrikken også tænder en flamme i dig, er du langt. Opera, klassisk musik og musik fra en hyggepianist giver dig næppe noget ekstra i træningslokalet, men Eminem eller Kanye West kan derimod hjælpe dig til at give dig 110%.

På baggrund af egne erfaringer med musik og træning, samt en liste udgivet af Spotify, hvor de afslører danskernes mest lyttede træningsmusik, får du her vores bud på det bedste musik til træning. 

1. Eminem – ‘Till I Collapse

Dette fremragende stykke træningsmusik fra Eminem har ikke blot et motiverende beat, men også tekst som giver os lyst til at løfte endnu tungere, løbe endnu længere eller give den endnu mere til træning. 

Selvom sangen som udgangspunkt handler om at rappe, kan teksten også sagtens tolkes som en opsang til alle i træningslokalet, som er tæt på at give op:

“‘Cause sometimes you just feel tired, feel weak
And when you feel weak, you feel like you wanna just give up
But you got to search within you, and try to find that inner strength
And just pull that shit out of you
And get that motivation to not give up, and not be a quitter
No matter how bad you wanna just fall flat on your face and collapse”

2. Kanye West – Stronger

‘Stronger’ fra Kanye West er samplet fra Daft Punk nummeret ‘Harder, Better, Faster, Stronger’, så hvis nummeret virker en smule bekendt, er det sandsynligvis derfor. Beatet er solidt og konsekvent, så du uden problemer kan holde rytmen, når du træner, men særligt den samplede lyrik fra originalnummeret er helt perfekt til træningen:

“Work it, make it, do it
Makes us harder, better, faster, stronger”

3. Fort Minor – Remember The Name

Du finder næppe mange træningsplaylister, hvor dette nummer ikke er på, for her er der tale om en tidsløs klassiker. Det kræver ikke mange lyt at forstå, hvorfor. Ligesom ‘Till I Collapse’ fra Eminem handler dette nummer om at rappe, men særligt omkvædet kunne ligeså godt være tiltænkt vægt- eller konditionstræning:

“This is ten percent luck
Twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure
Fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name”

4. Major Lazer – Light It Up

Skal der et smil på læben, imens du knokler på træningsbåndet eller kæmper for at løfte tunge håndvægte, kan du med fordel lytte til dette nummer imens. Beatet er fint til træning og så kan man ikke undgå at blive i godt humør af musikken, hvilket kan give dig den sidste nødvendige energi for at nå i mål med dit træningspas.

“Stand up like a soldier baby
Yeah, I know you’re built like that
Gun it like a holster babe
Shouldn’t see you weaken like that”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top