Maveøvelser - Se 10 forskellige øvelser

Guide til maveøvelser | Sådan får du en flot veltrænet mave

En flot, veltrænet mave kræver som regel hårdt arbejde og disciplin. Det er nemlig de færreste af os, der er født med en genetik som Tarzan. Desværre! Hvis du er villig til at investere tid og kræfter i at få en flot, veltrænet mave, er du landet det helt rette sted. I artiklen her kommer vi nemlig med tips og tricks til mavetræningen og viser 7 ekstremt gode maveøvelser.

Langt de fleste mænd og kvinder drømmer om at få en flot, veltrænet mave. En sådan mave kommer dog ikke af sig selv, men kræver en koncentreret indsats, der som regel både involverer fornuftig kost og relativt hyppig udførsel af en række træningsøvelser – nærmere bestemt maveøvelser.

Når vi taler om maveøvelser, så findes der en myte, som vi gerne vil mane til jorden her med det samme.

Den lyder således: “Jo flere maveøvelser, desto bedre.”

Effekten af maveøvelser er nemlig ikke primært betinget af kvantitet, men derimod kvalitet. Med andre ord er det altså hamrende vigtigt, at du udfører de mest effektive maveøvelser, og at du udfører disse korrekt; dette vil nemlig give det størst tænkelige afkast.

Og netop disse ting skal vi nok sørge for, at du lykkes med. 

Herunder introducerer vi dig nemlig til 7 ekstremt effektive, men også forskelligartede maveøvelser. Vi har fundet fine instruktionsvideoer til samtlige øvelser, og det har vi, fordi mener, at det er lettest at forklare, hvordan en træningsøvelse skal udføres, via lyd og billede. 

Hvis du ønsker at inkorporere en eller flere af nedenstående maveøvelser som en del af din faste hjemmetræning, anbefaler vi dig at investere i en træningsmåtte, sæt du ikke allerede ejer en

1) Planken

Planken er en klassiker inden for mavetræning, hvilket formentlig skyldes, at den både er relativt let at udføre og samtidig meget, meget effektiv. Øvelsen er en af de allerbedste, der findes, for coremuskulaturen, altså de muskler der støtter op omkring rygsøjlen. 

Den er dog også rigtig gavnlig, når det kommer til en del mavemuskler, der i den grad forstærkes af øvelsen. 

Herunder følger en lille videointroduktion til planken og dens mange afarter med en instruktør, der ikke er nærig med de gode råd.

2) Atomic Situps

Atomic situps er en øvelse, der er god for den lige mavemuskel samt hoftebøjerne. Også denne øvelse kan bryste sig at være både let at udføre og yderst effektiv og resultatgivende. 

3) Russian Twist

Denne øvelse er ekstremt god for de skrå mavemuskler, og vil man have en flot veltrænet mave, er det altså vigtigt med forskellige øvelser, der tilgodeser forskellige muskler i maveregionen. Også denne øvelse er let at udføre og kræver ikke andet udstyr end en træningsmåtte.

4) Leg raises

Via denne øvelse får de nederste mavemuskler en masse kærlighed. Derudover styrkes dine hoftebøjere også, hvilket vil gavne dig, hvis du eksempelvis løber en del eller dyrker sport, der involverer en del løb. 

Øvelsen er – ligesom de foregående – let at udføre og kræver kun, at du ejer en træningsmåtte.

5) Hip lift

Med denne øvelse styrker du ikke blot din mave, men også dine lår, din ryg samt dit bækken, og du må endelig ikke undervurdere vigtigheden af at træne andre muskler end din mavemuskler, selvom målet måtte være at få en flot mave. 

Dels sikrer træning af andre muskelgrupper, at risikoen for skader minimeres. Derudover forbedres din kropsholdning, hvis du træner de rette muskler, og en dårlig kropsholdning kan medfører en mave, der stikker ud på en måde, du ikke ønsker.

6) Planken – knæ til albue

Denne særlige udgave af planen scorer højt på effektivitetsbarometeret. 

Den arbejder nemlig effektivt med både mave, skuldre, baller og lår. Derudover styrker den konditionen. Det er nemlig ikke atypisk, at pulsen kommer op, når man udfører øvelsen.

7) Leg drops

Leg drops er en øvelse, hvor du arbejder med de mavemuskler, der sikrer dig en flad mave. Netop derfor er øvelsen særligt populær blandt kvinder, da de ofte – hvis vi generaliserer en lille smule – stræber efter at opnå en flad mave.

Foruden at arbejde med de mavemuskler, der sikrer en flad mave, styrker øvelsen også rygmuskulaturen. 

3 generelle tips til mavetræning 

Hvis du laver ovenstående 7 øvelser et par gange ugentligt, vil der næppe gå mange måneder, før du for alvor begynder at se resultater. 

Hvis du kunne tænke dig at øge effekterne af din kommende mavetræning, skal du pudse læsebrillerne nu. 

I de kommende afsnit finder du nemlig 3 generelle tips til at få mere ud af mavetræningen.

Tip 1: Sug op i din bækkenbund

Hvis din bækkenbund er stærk, vil det styrke din mave og lænd. Derfor skal du forsøge at suge op i din bækkenbund i forbindelse med øvelser, hvor det er muligt. 

Bækkenbundstræning skal man ej heller kimse af, hvorfor du bør overveje at integrere bækkenbundsøvelser som en del af din hverdag. 

Tip 2: Træk navlen ind mod rygsøjlen, så du får en bred og flad mave

Hvis du bestræber dig på ovenstående, øges chancen for at få fat i de tværgående mavemuskler – de muskler, som holder dine indre organer på plads, og som sikrer, at din mave bliver flad.

Tip 3: Variér din træning

Der er en ganske central årsag til, at vi har valgt at anbefale hele 7 forskellige øvelser til dig, der gerne vil have en veltrænet mave, og denne lyder således: Variation er ekstremt vigtig, når det kommer til mavetræning.

Der findes mange forskellige muskler i maveregionen, og det er ganske enkelt umuligt at aktivere allesammen via blot én øvelse. Vil man have en flot, veltrænet mave, er det derfor nødvendigt med flere forskellige øvelser, så samtlige muskler i maveregionen får den træning, som de har brug for, for at stråle visuelt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top