Hvilken dansk fodboldklub har flest fans

Hvilken fodboldklub har flest fans i Danmark?

Har du nogensinde overvejet, hvilken dansk fodboldklub der har den største fanbase? Det har vi. Og vi ikke blot overvejet det; vi har skam også undersøgt det, og resultatet af vores research-arbejde finder du i den resterende del af artiklen her. 

Det er faktisk ikke så ligetil at svare på, hvilken dansk fodboldklub der har flest fans. Der findes nemlig ikke noget register, hvor alle danske fodboldfans’ tilhørsforhold fremgår. 

Der findes naturligvis data, der afslører, hvor mange medlemmer de forskellige klubbers fanklubber har, men er dette et retvisende tal for, hvilken klub der reelt har flest fans?

Ikke nødvendigvis…

Derudover findes der også tilgængelige data for, hvor mange tilskuere de forskellige klubber i gennemsnit lokker på stadion. 

Denne data er igen et fint pejlemærke i forhold til at komme nærmere et svar på, hvilken fodboldklub der har flest fans, men den klub, der i gennemsnit lokker flest på stadion, behøver ikke nødvendigvis være den, der på landsbasis har flest tilhængere. 

Lad os dog alligevel kigge lidt nærmere på data omkring tilskuertal.

Hvilken klub lokker flest tilskuere på stadion?

Jævnfør tal fra Superstats (2023/2024) var FC København det hold, der i snit havde flest tilskuere til deres hjemmekampe i 23/24-sæsonen.

Nærmere bestemt besøgte 17.774 tilskuere i snit Parken, når FCK spillede hjemme. 

Brøndby var den klub, der lokkede næstflest på stadion. Her lød tilskuersnittet i 2023/2024 på 15.752.

Er FCK så også den klub med flest fans alt i alt?

Langt de fleste kilder, vi er stødt på, er enige om én ting, og det er, at det enten er Brøndby eller FCK, der har flest fans alt i alt. 

En af de kilder er Fannews.dk, der for et par år siden undersøgte, hvilken klub der samlet set havde flest følgere på de sociale medier. Også denne titel løb FC København med. 

En anden kilde, vi stødte på, var CupoNation – ej at forveksle med CoppaDiem – der for et par år siden undersøgte, hvilken klub der var mest interesse for, når det kom til Google-søgninger, og her løb Brøndby altså med førstepladsen.

På nuværende tidspunkt er det – som du nok fornemmer – tæt på umuligt at svare endegyldigt på, hvilken dansk klub der har flest fans alt i alt. Dog er der ingen tvivl om, at det enten er FC København eller Brøndby. 

Måske er det meget godt, at der ikke findes et endegyldigt svar, for så kan de rivaliserende fans jo fortsat diskutere, hvem der er i overtal, og hvem der har håneretten, uden at nogen af dem hverken kan 100% få ret eller tage helt igennem fejl.

Scroll to Top