Hvilke fodboldspillere er de dyreste nogensinde

De 5 dyreste fodboldspillere nogensinde

Der foretages rigtig mange store handler i fodboldens verden, hvorfor det kan være svært at holde styr på, hvilke transfers der er de største. Ønsker du at få genopfrisket de 5 største transfers nogensinde, er du landet det helt rette sted. 

Der er sket voldsomt meget, hvad angår transfersummer i fodboldens verden i løbet af de seneste 20 år. 

I dag er summerne decideret astronomiske, og langt de fleste har svært ved at forstå, hvordan en fodboldspiller kan være med end en millard værd. 

Hvor om alting er, så er en vare dog det værd, som en køber er villig til at give, og intet tyder på, at de rigeste klubber ikke også fremover vil være villige til at bruge uhørte summer på de bedste spillere i verden. 

Netop derfor er der da også en risiko for, at nedenstående liste med de 5 dyreste fodboldspillere forældes, når transfervinduet åbner næste gang.

De 5 største transfers nogensinde (september 2023)

I skrivende stund er de 5 største transfers nogensinde følgende:

1. Neymar – 1,64 milliarder kroner (Paris Saint-Germain)

2. Kylian Mbappé – 1,34 milliarder kroner (Paris Saint-Germain)

3. Philippe Coutinho – 1,005 milliarder kroner (Barcelona)

4. Ousmane Dembélé – 1,005 milliarder kroner (Barcelona)

5. João Félix – 947 millioner kroner (Atlético Madrid).

Der er flere ting, der er bemærkelsesværdige ved denne top5. Først og fremmest beløbene, som i manges øjne – inklusive mine – er fuldstændige vanvittige.

Derudover er det interessant, at både PSG og Barcelona er repræsenteret to gange hver. Dette mere end indikerer, at de klubber – i hvert fald tidligere – ikke har haft nogen problemer med at bruge svimlende beløb på at hente spillere.

Dernæst er det interessant, at i hvert fald to ud af de fem spillere ikke havde/ikke har synderligt meget succes i de klubber, der betalte/ har betalt en formue for dem.

Coutinho var meget skadet i Barcelona og faldt aldrig rigtig til, mens João Félix tilsyneladende ej heller bliver den succes, som Atlético Madrid ellers håbede, da de gav næsten en millard for ham.

Hvem er den dyreste dansker? 

På nuværende tidspunkt er den dyreste danske fodboldspiller handlet for mere end en millard færre penge, end PSG gav for Neymar. 

Handlen fandt sted i 2023, hvor Manchester United betalte omkring 550 millioner for Rasmus Højlund.

På nuværende tidspunkt er det ikke til at sige, om den unge dansker bliver pengene værd. Det kan kun fremtiden afsløre. 

Der er dog ingen tvivl om, at Højlund har potentialet til at blive en top-top-angriber. Det har han dels givet prøver på for landsholdet, men også allerede i løbet af sin United-tid.

Kilder: myplanetsport.dk og football37.dk.

Scroll to Top