5 gode argumenter at begynde at træne

Hvis du kæmper med at finde motivationen til at komme i gang med at træne, vil denne artikel formentlig hjælpe dig. I hvert fald kommer vi i denne med 5 gode argumenter for, hvorfor du bør begynde at motionere mindst et par gange ugentligt. 

Det allerhårdeste ved at træne er faktisk at komme i gang. 

Når man starter fra nul, bliver man nemlig både meget let forpustet og meget øm efter sin træning, hvilket fungerer yderst afskrækkende for mange.

Vi mener dog, at du lige så godt bare kan få taget en bid af det sure æble og komme i gang, da der er så mange fordele forbundet med at træne et par gange ugentligt, at man skal være smågal for at lade være.

I det følgende præsenterer vi dig for 5 argumenter for, hvorfor du bør begynde at træne. Vi håber, at disse kan være tungen på vægtskålen, der giver den den allersidst rest af motivation, som du mangler for at komme i gang.

1) Du bliver gladere

Når man får pulsen op, frigives en masse endorfiner, og når dette sker, rammes man af en glædesrus.

Med andre ord betyder det, at træning giver et glædeskick, hvorfor du formentlig vil føle, at du generelt bliver gladere, hvis du kommer ind i en god træningsrytme. 

2) Dit immunforsvar styrkes

Hvis du træner regelmæssigt, styrkes din immunforsvar, hvilket betyder, at du formentlig vil opleve færre dage med sygdom i kroppen, hvis du hyppigt motionerer sammenlignet med, hvis du ikke gjorde.

3) Du får et skarpere sind

Dyrker du motion regelmæssigt, er dette med til at vedligeholde dine hjerneceller samt hjernens generelle funktioner. Ligeledes fører fysisk aktivitet til, at du får lettere ved regenerere dine hjerneceller.

Alt ovenstående har positiv indflydelse på din evne til at koncentrere dig og til at huske.

4) Du øger din værdi på kødmarkedet

Det er sjældent, at hyppig udførelse af motion ikke har en positiv effekt på ens udseende. 

Med jævnlige besøg i træningscentret bliver det nemlig muligt for dig at få den krop, du altid har drømt om at få, hvorfor dét – at træne fast et par gange ugentligt – uden tvivl vil øge din værdi på kødmarkedet og gøre, at du får lettere ved at finde en kæreste, hvis du søger en sådan.

En yderligere årsag hertil er, at din selvtillid formentlig vil øges via hyppige træningspas, og det er ganske enkelt bare lettere at score, når selvtillidskontoen bugner. 

5) Forbedret søvn

Der findes adskillige studier, der beviser, at fysisk udfoldelse har en positiv indflydelse på ens søvn, og der findes mindst lige så mange studier, der beviser, at kvalitetens af ens søvn har betydning for graden af ens livskvalitet. 

Med andre ord betyder det, at du via et par ugentlig træningspas vil kunne påvirke din søvn positivt, hvilket vil have en masse positive sideeffekter for dig i din dagligdag. Du vil formentlig blive gladere, får mere overskud og generelt bare føle dig skarpere. 

Scroll to Top