Hvilke løb indgår i World Marathon Majors

Hvilke løb indgår i World Marathon Majors?

World Marathon Majors er en løbsserie, der i alt består af seks forskellige marathon-løb. Tre af løbene foregår i USA, to af løbene i Europa, og det sidste i Asien. I artiklen her dykker vi ned i, hvilke byer løbene foregår i. Derudover kigger vi nærmere på, hvilket løb der anses som det største.

Hvis du er løbe-entusiast udover det sædvanlige og typen, der rejser verden rundt for at deltage i prestigefyldte marathon-løb, må et eller flere løb til World Marathon Majors være drømmen for dig. 

World Marathon Majors er en løbsserie, der primært er målrettet eliten, hvorfor billetter for almindelige motionsløbere må siges at være både attraktive og eksklusive. Skal du have adgang til et World Marathon Majors-løb, skal du derfor både være ihærdig og heldig.

Hvis du skulle være så heldig at få adgang til et af løbene, vil du skulle uden for Danmarks grænser. Og måske vil du skulle rigtig langt væk.

Løbene, der finder sted en gang årligt, foregår nemlig i følgende byer: Tokyo, London, Boston, Berlin, Chicago og New York City.

Hvilket løb er størst?

Hvis parametrene for, hvilket løb der er størst, er antallet af deltagere og tilskuere, er det største World Marathon Majors-løb det, der foregår i New York. Hvert år deltager hele 50.000 løbere i dette løb, mens antallet af tilskuere er omkring 2 millioner. 

Alle løbene til World Marathon Majors er dog enormt store begivenheder og prestigefyldte, hvilket også kommer til udtryk, hvis vi kigger på tal for det “mindste” af de seks løb. Det er det løb, der foregår i London, og her plejer deltagerantallet at være på omkring 36.000, mens antallet af tilskuere sædvanligvis befinder sig i nærheden af 750.000.  

Som bemærket tidligere er World Marathon Majors i høj grad et løb for eliteløbere, hvilket også kommer til udtryk i de rekorder, der er blevet sat til disse løb. Alle ligger nemlig ganske tæt på verdensrekorden, der i skrivende stund er 2:01:39. 

Find gode rejseråd her

Hvis du er så heldig, at du får adgang til et World Marathon Majors-løb, venter der dig en længere rejse; muligvis til USA eller Asien.

Uanset hvor rejsen går hen, kan du stensikkert bruge et par gode rejseråd, og sådanne kan du finde hos både yukon-tours.dk og rejsentil.dk.

Scroll to Top