Døjer du med uro i benene? 3 ting du kan prøve

Døjer du med uro i benene, er artiklen her meget relevant for dig. I denne kommer vi nemlig ind på 3 ting, du kan prøve med henblik på at mildne følelsen af uro i dine stænger.

Rigtig mange danskere døjer fra tid til anden med uro i benene. Noget, der kan være ekstremt frustrerende, da uroen let kan sprede sig til resten af kroppen samt sindet, og generelt bare føles ubehagelig.

Hvis du befinder dig i en periode, hvor du ikke kan finde ro i dine ben, kan vi glæde dig med, at der er en række initiativer, du kan prøve at iværksætte med henblik på at mildne følelsen af uro i dine stænger.

Hvilke initiativer der er tale om, kan du læse mere om i det følgende.

Dyrk regelmæssig motion

Der er rigtig mange gode grunde til at dyrke motion på fast basis. 

Først og fremmest forbedrer regelmæssig motion ens sundhed samt mentale trivsel, men derudover kan dyrkelse af regelmæssig motion faktisk også mildne følelsen af uro i ens ben.

Et tip er derfor, at du – hvis du døjer meget med uro i dine ben – forsøger at gå 2-3 ture på ugentlig basis.

Gode søvnvaner

Hvis du er udkørt og træt, øges risikoen for, at du oplever uro i dine ben. En måde, hvorpå du kan komme rastløse ben til livs, er derfor ved at få styr på din søvn.

Når det kommer til at forbedre din søvn, er der mange forskellige ting, du kan gøre. Du kan eksempelvis sørge for at undgå koffeinholdige drikke inden sengetid, lige såvel som du kan forsøge at undgå skærme en times tid, inden dynen kalder.

Faste sengetider plejer ligeledes at bidrage positivt i forhold til at øge søvnmængden samt -kvaliteten, så prøv også gerne det.

Prøv et par recovery boots

I mange år har ’recovery boots’ været brugt inden for hospitalsvæsenet til behandling af alt fra åreknuder og uro i benene til restitutionsbehandling.

I dag er det dog ikke kun på hospitaler, at du kan støde på et sæt såkaldte recovery boots. 

Sådanne støvler forhandles nemlig også til private i dag, og vi kan ikke afvise, at et sådant par vil kunne levere mirakler for dig i forhold til at komme rastløshed i benene til livs.

Hvis du er interesseret i, hvem der sælger de bedste recovery boots, kan vi glædeligt informere dig om, at der findes adskillige tests af disse på nettet. Spørger du Google om hjælp, skal big G nok lede dig på rette vej.

Scroll to Top