At skate er også at træne

Nogle gange får man lyst til at forlade fitnesscenteret og ens træningslokale derhjemme for at komme ud og dyrke noget motion i det fri. Det kan være for at se nogle andre omgivelser samt for at få lidt frisk luft. Man kan alt fra at cykle, løbe og ikke mindst skate med sit skateboard og sin skaterhjelm, når man træner udenfor. At skate er ikke kun noget for unge mennesker, der laver tricks. Det er også en måde at dyrke sport på, og det skal man gøre med det rette udstyr.

Sådan træner man med at skate

Skateboarding kan være en fantastisk træningsform, der kombinerer både styrke, balance og konditionstræning. Når man skater, bruger man hele kroppen til at udføre blandt andet tricks, hoppe og køre rundt. Dette aktiverer musklerne i benene, coremusklerne og overkroppen, hvilket bidrager til at opbygge styrke og muskelmasse. Desuden kræver skateboarding også god balance og koordination, da man skal kunne holde balancen på boardet og udføre tekniske bevægelser. Dette træner den proprioceptive sans og forbedrer kropskontrol.

Endelig er skateboarding også en god konditionstræning, da man ofte er i konstant bevægelse og bruger energi til at køre rundt og tilbagelægge distancer. Så hvis man er på udkig efter en sjov og udfordrende træningsform, kan skateboarding være et godt valg.

Udstyret til at træne skateboarding

Når man dyrker skateboarding som træning, er det vigtigt at bruge det rette sikkerhedsudstyr og tøj for at beskytte sig selv. Man bør altid have en hjelm på for at beskytte hovedet mod skader.

Desuden er det vigtigt at have knæ- og albuebeskyttere for at undgå skader på led og knogler. En god idé er også at bruge håndledsbeskyttere for at undgå brud eller forstuvninger. Når det kommer til tøj, er det bedst at bære langærmede trøjer og bukser for at beskytte huden mod skrammer og slid.

Her kan du dyrke skateboarding

Der er flere steder, hvor man kan finde gode spots at træne skateboarding som træningsform. En oplagt mulighed er at besøge en lokal skatepark, hvor der er designet specifikke faciliteter til skateboarding.

Her kan man finde ramper, rails og andre udfordrende elementer, der giver mulighed for at øve forskellige tricks og teknikker. Derudover kan man også finde offentlige pladser og torve, hvor skateboarding er tilladt. Disse steder kan være ideelle til at øve street skateboarding og improvisere med de omgivelser, der er til rådighed. Endelig kan man også blot køre lange afstande på skateboard, så man kommer ud at tilbagelægge op til flere kilometer i ens lokalområde eller et andet sted, man vil skate rundt i.

Scroll to Top