I løbet af de seneste år er airfryeren blevet mere eller mindre allemandseje, og i artiklen her kigger vi, om mad, der tilberedes i en airfryer, er sundt.
Lige om lidt dykker vi ned i, hvorvidt det er sundt at lave mad i en airfryer, men inden vi når så vidt, ønsker vi kort at redegøre for, hvad en airfryer helt præcist er. Selvom mange ejer sådan en, er det nemlig ikke alle, der helt ved, hvordan den fungerer.
Hvad er en airfryer?
Med en airfryer kan man tilberede mad ved cirkulere varm luft omkring maden. Dermed kunne det være nærliggende at tro, at en airfryer blot er en lille varmluftsovn, men dette er altså ikke helt tilfældet.
Dette hænger blandt andet sammen, at luften i en airfryer cirkulerer markant hurtigere end i en almindelig ovn. Dette har blandt andet den konsekvens, at fugt eller vand, der findes i mad, bliver varmet rigtig højt op, hvilket gør, at der frigives partikler, som hjælper med at danne en sprød overflade.
Med andre ord er en airfryer dermed ekstremt effektiv til give mad en sprød stegeskorpe. Og dette vel og mærke uden at maden mister sin indre saftighed.
Er airfryer-tilberedt mad sundt?
Om mad, der tilberedes i en airfryer, kan siges at være sundt eller ej, afhænger af flere forhold. Dels afhænger det af, hvilken type mad der tilberedes, men derudover afhænger det også af, hvad alternativet havde været.
Hvis du eksempelvis tilbereder mad, der i stedet kunne være blevet tilberedt i en ovn, er det ikke sundere at tilberede maden i en airfryer frem for i ovnen.
Tilbereder du derimod mad, hvor alternativet havde været en tur i frituregryden, er airfryeren et markant sundere alternativ.
Overvejer du at investere i en airfryer?
Hvis du er en af de få danskere, der endnu ikke har investeret i en airfryer, men overvejer dette, så kan du med fordel besøge airfryerguide.dk, hvor du finder en samling af de bedste airfryer på markedet lige nu. Derudover finder du også en spændende blog-sektion med en masse spændende artikler, der kan give dig inspiration til, hvad du kan lave i en airfryer.